Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kilka pytan... pomozcie :d

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kilka pytan... pomozcie :d

Otoz mam przetwornik tonsil gdn 30/100/1 nowki orginalne w winISD wpisalem parametry ze strony http://www.tonsil.com.pl/products/sp...tonowe_300.htm i wyszlo mi ze obudowa typu closed dla tego glosnika ma 10 l :) normalnie sie zalamalem nie wiem sprawdzilem kilka razy dane ze stronki zalaczam obrazek z mojego winISD prosze o jakies podpowiedzi co zle zrobilem :(

Tak to jest, jak się Vas przez 10 podzieli...

Skomentuj

Coś nie tak z tymi danymi... tak na pierszy rzut oka wydaje mi się że źle odczytałeś jednostkę objętości. Głośnik tych rozmiarów i przy takim fs (duża podatność) powinien mieć z dziesięć razy większą Vas.

[ Dodano: 2005-05-15, 00:11 ]
      tak na przyszłość: 0,282 dm^3 to 282 litry.
      esh0, uprzedziłeś mnie

PS. Nawiązując do pytania w temacie: z pewnością nie masz downa, bo wiedziałbyś o tym i nie musiałbyś pytać... po prostu wystarczy czasem logicznie pomyśleć...

Skomentuj

no fakt teraz wszystko gra :) a mam jeszcze kilka pytan, czy ksztalt obudowy ma duze znaczenie na jakosc dzwieku?? jest moze jakis programik do projektowania skrzyn?? i jakas firma ktora robi zwrotki tak ze podaje im sie parametry glosnikow ?? dzieki za odpowiedz

Skomentuj

Zamieszczone przez Zygmunt
          [ Dodano: 2005-05-15, 00:11 ]
          tak na przyszłość: 0,282 dm^3 to 282 litry.
          esh0, uprzedziłeś mnie
          Zygmunt chciałeś napisać: 0,282m^3 to 282 litry

Skomentuj

zwrotki www.janbo.com.pl
            obudowa ma znaczenie ale wkolumnie , jak zle zrobisz to powstana fale stojace; w subie nie ma to znaczenia ze wzgledu na dluga fale przzy malym f

Skomentuj

dziejok, złapałeś mnie na czeskim blędzie myślałem już o tych litrach i tak mi się napisało
              oczwiście 1 m^3 to jakby nie było 1000 litrów, czyli dm^3.
              A co do kształtu, to nie ma znaczenia, jeśli nie będzie oczywiście ekstremalnie płaski i długi.

Skomentuj

Na tym GDNie raczej nie zrobisz imponującego subwoofera. To jest głosnik niskotonowy, co nie znaczy ze bedzie trząsł podłogą.

Skomentuj

30/100/5 lub 7 maja wiekszy skok.
                  Twoj x/1 wsadza sie do zamknietej budy 60 lutrow mocno wytlumionej i czasem robi sie takie subwoofery z elektronika korygujaca najnizsze pasmo.

Skomentuj

Czaruję...
                  X