Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-27-150-4-SS do auta, ile L skrzynia i jaki filtr?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-27-150-4-SS do auta, ile L skrzynia i jaki filtr?

Witam wszystkich jako, ze to moj 1 post, chcialbym zrobic suba do bagaznika opla astry F kombi, wybralem ten wlasnie glosnik bo jest tani i wystarczajacy na moje potrzeby, dlatego nie chce aby ten temat byl poruszany bo juz o tym czytalem na tym forum ze sa lepsze glosniki, bardziej chcialbym sie skupic na tym jaka powinna byc skrzynia, chce zrobic bassreflex tylko jak korzystalem z programu winisd pro (moj 1 raz :P) to wyszlo mi 81 litrow, a tu chyba powinno byc kolo 50L. Moze ktos znajacy dziedzine car audio moglby mi podpowiedziec ile powinna miec skrzynia L i jakiej srednicu tunel i dlugosc? Dzieki i pozdrawiam
    aha przypomnialo mi sie i jeszcze jesli ktos bylby tak mily, chcialbym zrobic filtr dodnoprzepustowy do tego glosnika, moze ktos w jak najprostszy sposob mi to opisac jakies schematy czy tutoriale poniewaz zielony jestem :)
    jeszcze raz dzieki

chyba o zadnym glosniku na forum nie bylo tyle co o stxach... wpisz w opcji szukaj stx gnd 27 itd i czytaj posty!

Skomentuj

jezus......... tam jak masz litraz to jest na bialym POLU czyli mozesz ZMIENIC WARTOSC!!!!!!! jezu

Skomentuj

czyli jak np ustawie 45L i 35Hz to co oznacza zmieniony wykres wyglada tak ze rosnie w okolicy 40 osi x przechodzi przez czerwona linie pozioma a potem lekko maleje i pokrywa ta czerwona linie, wiem ze moze to jest dla Was denerwujace, ale nie mam o tym pojecia (a chcialbym miec)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/articles.php?id=7...c383266d8e3117

na www.diyaudio.pl sa po prawej stronie artykuły które Ci pomogą.

Skomentuj

a morze http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=3800

Skomentuj

czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj... ja czytam juz 5 miesiecy posty(z czego 70 % to a jaka obudowa...) i malo wiem...coprawda potarfie sie obslugiwac win isd
              pozdro

Skomentuj

ech no dobra...ja na tym glosniku zrobilem sub do autka. powiem tylko tyle ze obudowa 31L BR sr.7cm i dl 15cm. nie pamietam jakie to strojenie bylo. ale u kolesia ktory z tym jezdzi cale auto lata. szczerze nie wiem po co komus do samochodu az tak duzy glosnik... acha i jesli nie masz naprawde porzadnego wzmaka do autka to sobie odpusc ten glosnik. pozdro

Skomentuj

to moze jak mowisz wystarczy mniejszy np 17 z serii ss? a wtedy chyba bedzie tez mniejsza obudowa, na czym tez mi zalezy, bo nie chodzi o to zeby caly bagaznik zawalic :)

Skomentuj

17 za maly na suba:) poszukaj jakiejs fajnej 20 albo juz gora 25cm. no i faktycznie poczytaj stronke glowna tego forum tam naprawde mozna sie duuuzo dowiedziec... zreszta jak lubisz zeby wszyscy na okolo slyszeli ze jedziesz to spoko dawaj tego 27cm

Skomentuj

Czaruję...
                    X