Witam wszystkich jako, ze to moj 1 post, chcialbym zrobic suba do bagaznika opla astry F kombi, wybralem ten wlasnie glosnik bo jest tani i wystarczajacy na moje potrzeby, dlatego nie chce aby ten temat byl poruszany bo juz o tym czytalem na tym forum ze sa lepsze glosniki, bardziej chcialbym sie skupic na tym jaka powinna byc skrzynia, chce zrobic bassreflex tylko jak korzystalem z programu winisd pro (moj 1 raz :P) to wyszlo mi 81 litrow, a tu chyba powinno byc kolo 50L. Moze ktos znajacy dziedzine car audio moglby mi podpowiedziec ile powinna miec skrzynia L i jakiej srednicu tunel i dlugosc? Dzieki i pozdrawiam
aha przypomnialo mi sie i jeszcze jesli ktos bylby tak mily, chcialbym zrobic filtr dodnoprzepustowy do tego glosnika, moze ktos w jak najprostszy sposob mi to opisac jakies schematy czy tutoriale poniewaz zielony jestem :)
jeszcze raz dzieki
aha przypomnialo mi sie i jeszcze jesli ktos bylby tak mily, chcialbym zrobic filtr dodnoprzepustowy do tego glosnika, moze ktos w jak najprostszy sposob mi to opisac jakies schematy czy tutoriale poniewaz zielony jestem :)
jeszcze raz dzieki
Skomentuj