Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitory

witam :)

checm sobie zlozyc monitorki do sluchania muzyki(glownie trance ale rowniez pop ,rock i takie tam starocie) i do kina :) ale kurde juz sie troszke zakrecilem w wyborze glosnika :/

na poczatku myslalem nad glosnikiem :
    http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...n-150-60-8.htm

no ale pasmo przenozenia ma od 55 hz i bass'u z tego to nie bedzie za duzo do tego jeszcze closed box :/

wiec nie wiem czy wybrac ten glosnik czy inny :|

wybral bym inny glosnik ale np te mi sie nie podobaja http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...n-150-03-4.htm ze wzgledu na polysk powierzchni membrany , gdyby byly rowniez matowe to bym wybral te ale nie ma niestety :/

wysoko tonowy do tego sobie jakis wybiore tylko mam problem z glosnikiem nisko - sredniotonowym :/

pomozcie os wybrac doradzcie cos :P :P

hmm to maskownice sobie machniesz :> :P ja teraz mam cos takiego :
    arn 150 03 08 arv 104 03 08 + arn 150 niepodpiety + dziura poda arv zaklejona tasma(spalila sie arv a podepne tego arna i ja jak bedzie juz sprawna) i powiem Ci ze basu jest z tego naprawde duzo.. coprawda jest to 19 litrów CLOSED ale mysle ze w 10 l br by byl oto samo jak nie lepiej(lepiej oj lepiej) jak bede mial drewno to bede wlasnie robil 10 l 47 hz arn 150 03 08 i arv 104 03 08
    pozdro

Skomentuj

<hmmm> maskownice to raczej nie :/ wole bez maskownic :d ostatecznie moge przemalowac membrane na matowy :)

19 litrow closed?? to ile ty masz w tym glosnikow ?? :P

Skomentuj

grajace arn 150 i arv 104 niegrajacy arn 150 i dziura zaklejona pod arv 104,ale beda 2 arny i a2 arvki dopoki nie bedzie skrzynek....

Skomentuj

Re: monitory

Zamieszczone przez Tomek(tomek)
          no ale pasmo przenozenia ma od 55 hz i bass'u z tego to nie bedzie za duzo do tego jeszcze closed box :/
          zrób sobie monitorki na tych głośnikach a o bas zadba subwoofer

Skomentuj

wie ktos moze czy glosniki z kolumn tonsila (nisko-sredniotonowe) EXCELLENCE ,CZ@T , sa moze w sprzedazy ??chodzi mi o glosniki w monitorach jak i w kolumnach podlogowych :) jak tak to czy mogli byscie mo podac nr'y produktow tych ze glosnikow??bo zastanawiam sie nad tonsilami jeszcze

Skomentuj

co do tych tonsili to tez bym chcial wiedziec czy glosniki z tych kolumn sa w sprzedazy ??

Skomentuj

W excellence sa GDN13/50/9 kosztuja 179zl za sztuke . W cz@t jest chyba cos innego ale nie wiem dokladnie co.

Skomentuj

ja sobie wlasnie mysle zeby kupic te z excellence :) jak narazie dwa stykna :) a jezeli chodzi o te wysoko tnowki z excellence to sa w sprzedazy ??

Skomentuj

To sa GDWK 10/80/20 albo .../21 musisz sie o nie popytac w sklepach. Widzialem je na conradzie, ale mysle ze w hurtowni tonsila kupisz.

Skomentuj

tylko co do tych nisko srednich to pisze ze ma impedancje 12ohm :|

http://www.e-tonsil.pl/sklep/index.php?d=produkt&id=40

dobra chyba sobie zloze z tych glosnikow kolumienki :) trzeba bedzie troszke kasy odlozyc ale mysle ze bedzie warto :)

Skomentuj

Tomek(tomek), jest jeszcze wersa 6Ohm musisz tylko zapytac.

Skomentuj

ok dzieki :) tylko nie wiem ile moj wzmacniacz ma przy 6ciu ohmach :/ przy osmiu ma chyba 60 watt :/

[ Dodano: 2005-05-17, 17:18 ]
                          ok wzucilem parametry tego 12 ohm'owego do win isd oraz do bass box 6 ,najpierw wpisalem litraz obudowy 9 litrow a puzniej 8 i mam problem :/ nie moge zestroic rurki bass reflex w zadnej z tych obudow :( a ten nisko srednio jest w BR przeciez :/ czy mogl by mi ktos pomoc z ta rurka BR ??

chyba ze wersja szescio ohm'owa ma inne parametry to bede musial sie dowiedziec jakie sa :|

Skomentuj

TOmek, bardzo fajne są Heco HW170 (zdaje siętakie mają oznaczenie).
                            Na allegro po 70zł. słyszałem je i grają bardzo fajnie. i nie ma problemu z basem,
                            bo to 17cm ma.
                            pomyśl nad nimi.

Skomentuj

ale ja nie chcem duzych glosnikow :) a jezelichodzi o bass to zadba o to sub :) narazie chcem zrobic monitorki :)

a na allegro nie chce mi sie zakladac uzytkownika :)

Skomentuj

Tomek(tomek), lepiej w monitorkach sprawdzą się głośniki 16-17 cm.Ta 13 jest zbyt mizerna,jak zachce Ci się dać czadu to szybciutko sie pogubi.Co do suba i basu.Nie mozna zbytnio liczyć na samego suba,nawet jak go utniesz na 150-200Hz to i tak bas pod górka cięcia nie będzie takiej jakości jak z monitorka.Mam na mysli oczywiście suba na 25-30 cm.Jeśli planujesz na 20 cm to już inna piłka,jest szansa na poprawne zgranie 13-stek z subem.Ale to wszystko zależy od wielu rzeczy,metraż,preferencje,kasa itd,itp.

Skomentuj

tak 2x 20 cm :) ale kurde czytam tak inne forum i ktos pisze ze kosze tych GDN 13/50... sa odlewne z plastiku :/

kurde juz sam nie wiem jakie glosniki wziac :/ chodzi mi rowniez o wyglad zewnetrzny :|

Skomentuj

Tomek(tomek), jak wygląd i bas to pewnie w TVM-ie coś ukopiesz.Celuj tak w 18 cm.

Skomentuj

TVM'y hmmm nie podobaja mi sie za bardzo niektore przetworniki ,a jezeli chodzi o srednice to max 15 cm powinien miec srednio niko tonowy :)

dlaczego tyle?? poniewaz chcial bym miec waskie kolumny a nie szerokie a 18 cm to juz troche jest :|

Skomentuj

Czaruję...
                                      X