Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Modyfikacja suba, jaki głośnik ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Modyfikacja suba, jaki głośnik ?

W tej chwili mam suba na regenerowanym tonsilu 10", wzmacniacz TDA7294. Obudowa 70L typu BassReflex.
    Modyfikacja ma polegać na zmiane głosnika. Efekt jaki chcę osiagnąć to bass mocny dość nisko schodzący.
    Zastanawiałem się nad Teslą ARN 312, ale wydaje mi się że ma stosunkowo mały magnes i będzie słabo grała, co byście polecili bo wydaje mi się że wszelkie alphardy odpadają. Jeżeli chodzi o cene głośnika powiedzmy że do 300 zł.

podstaw parametry TS 312 do jakiegos symulatorka i sie okaze czy ten "mały magnes" nie da ci "duzego basssssssssu" a raczej "zagra słabo" rotfl

a tak na powaznie zejdz na ziemie tda mozesz wysterowac najwyzej slaba 25 nie mowiac juz o dobrym glosniku 20 cm pozatym obudowa jest litrazem na 30 cm woofer ale tego z kolei nie pociagnie wzmcniacz 90W i kolo sie zamyka

co do glsonika zapraszm na strony:
    www.elmuz.com.pl
    www.akkus.com.pl
    www.akustyk.com.pl masz na nich duzy wybor glosnikow z parametrami TS tylko teraz pozstaje sprawdzenie glosnika w okreslonej budzie jakims symulatorkiem
    a na ile masz strojona ta bude?

Skomentuj

Wzmachola można zmienić nic nie stoi na przeszkodzie.
      A macie jakieś doświadczenie z tą Teslą ?
      Wiem że na poprzedniej stronie był subwoofer robiony przez kogoś na tym głośniku ale tych projektów już nie ma.

Skomentuj

kup tesle arn 312 i zasil go z wzmaka tak z 150-200W powino zagrac godnie

Skomentuj

Ja radziłbym zrobić od nowa takze skrzynkę

Skomentuj

czyli wszystko od zera

Skomentuj

Nową obudowę po to żeby zwiekszyć litrarz ?

Wraz ze wzrostem odubowy wzrośnie impuls, oczywiści wydłuży sie charakterystyka i głosnik niżej zejdzie ale mi zależy na mocnym basie w zakresie 40-60 Hz, a do takiego basu wydaje mi się ze 70 L jest w sam raz.

Skomentuj

nikt nie mówił o zwiększaniu, raczej zmniejszeniu pojemności do 50-60 litrów no i oczywiście solidnym wykonaniu skrzynki bo taki alphard napewno wytworyz o wiele większe ciśniennie niż ten tonsil, dlatego skrzynia musi byc wykonana starannie tzn byc solidna, grube ścianki, wzmocnienia jakieś itp pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                X