Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głosnik do suba ok 100 zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głosnik do suba ok 100 zł

Witam
    zastanawiam sie nad kupnem glosnika do suba,mialbyc to stx 27 300 8 ss slyszalem duzo dobrych opini,ale takze sporo złych,jaki głosnik proponujecie w cenie do okolo 100 zł,oczywiscie moze byc za 50 zł ma byc tani i w miare dobry,wrecz najlepszy w tej cenie :P
    wzmacniacz mam jest to 150 W 8 ohm przy 4 niezagra chociaz jakbym obnizyl napiecie to moze i by zagral,czekam na wasze propozycje,prosze uzasadnic,dzieki
    pozdro

Jeżeli nie chcesz wersji 300W bo słyszałeś złe opinie to kup standardowego 150W - chyba nikt nie narzekał ??? Za te kase masz jeszcze CW1002C ale on ma 4 ohm...

PozdroO

Skomentuj

Ja mam STX 27-150-8 SC i gra to całkiem fajnie... trzeba tylko dobrze bude dobrać, dobrze zestroić i dać odpowiednią średnicę b-r ( najlepiej kierować się próbami i własnymi odczuciami )... choć ja się teraz zastanawiam jak ten głośniczek zagrałby w closed ( małej )... może lepiej ( kick bass ruzlez żartuję... kto co lubi:P )... pewnie to sprawdze:P A wzmak 150W to może tutaj troszkę pokazać:P Ja mam STK4050 to tak wmiare ciągnie pałkę, znaczy głośnik:P

Skomentuj

150watami ta 300 ledwie rozujasz,powiedz pochcolere napisali ze ma znamionowo 300W przyjąć,poztym 300 ma wyzszy spl aczkolwiek nisko nie chce zejść. stx teraz lubi podbić tak ze 2dB pasmo 60-80Hz, trezba to korygować

gdzie wy nabiliscie tyle postów :P

Tasior, ten wzmacniacz to masz na tranzystorach??

Skomentuj

tak na tranz,27 300 8 ss schodzi do 40 hz bez spadku 30 hz juz z -6
          pozdro
          (mierzone przez Sound wave)

Skomentuj

no ale pewnie musiał go zmusić do takiego zejścia,mi nie chodzi o pralke :P

[ Dodano: 2005-05-15, 23:59 ]
            jakich tranzystorach??

Skomentuj

45 l 35 hz albo 40 l 35 hz (cos takeigo)

tranzystory(ktore mam na nodze teraz i sa zjarane ) to :
              mjw 1302a cq426 i mjw 3251a cq432

ja mam p3a @60 V-150W@8 ohm

Skomentuj

a jakbys dodoał jeszcze po parce to moze i 4omy by uciagneło

Skomentuj

uciagnie 4 ohm tylko napiecie zmniejsze
                  wiec jak z glosnikiem? jak ten alfred(bylo by mi na reke bo mam kolo chaty sklep elektroniczny i widzialem alfredy...)

Skomentuj

hmm, na 2xtda7294 co lepiej się rozbuja miekkim dobrym basem /sub/?
                    GDN-32-150-8-SS
                    czy
                    GDN-32-300-8-SS ??

Skomentuj

po 1 wytnij słowo " dobrym" po 2 rozbujac to mozna kolysanke a po 3 niewydaje mi sie ze to odpowiedz to tematu jaki głosnik CO?!
                      pozdro

Skomentuj

durke ten 150 i 300 maja praktycznie taka sama cewke i zarazem zblizona moc kwestia nazewnictwa... wiec 150w mozna spokojnie zapodac na tego 27/300 a rezultat bedzie lepszy ze wzgledu na wyrzsze spl tej 300

Skomentuj

ee mnie w symulacji 27/300/4/ss słabo wypada czyzbywersja 8/sc była lepsza,hmm

Skomentuj

Adam_85, jak przetestujesz to powiedz czy mocno kopie - kocham kickbass

PozdroO

Skomentuj

prosilbym o rozmowe nt tego jaki glosnik mam wybrac,symulacjami sie nie sugeruj
                              pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                              X