Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co nam mówią parametry ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jestem pod wrażeniem tego co mozna wywnioskowac z samych parametrow :].

coolombo chyba sie z toba nie zgodze ze 20 nie zejdzie nisko http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt fakt ze nie jest tania, mozliwe, ze parametry tez naciagane, ale w glosniku za 750zl mysle ze nie powinny. No właśnie co sądzicie o takiej 8' chomik i sw ?

Skomentuj

Czołem.
      hmmm kolejny głosniczek tworek-potworek bez ch-ki.
      Qts/fo/8" - głosnik basowy . Tylko nie podali Xmax :-( . (z 6-7mm) . Ta odwrotnośc poprzednika bo mimo Bl 9,3 jakos musieli uzyskac te 19hz / Qts/ 87dB. No i dali Bardzo miękkie zawieszenie oraz mase . Nawet jej nie podali !!!! Utracili ile mogli na dB ale 87dB jest ok. Bedzie ciezki w porównaniu do porzednika. Z czego memebrana ?? Nie podali . Wiec zeby nie stracił "życia" trzeba go bedzie aplikowac tak by go "przyspieszyc ".Tu nie bedzie zamknieta na Qtc=0,5 . Ja bym robił mniejszą i w okolice Qtc= 0.6-0.7 czyli "mała obudowa" około 18-20l. Lub TL - tylko nie wiem jaki jest Xmax i czy nie wyskoczy w tego typu obudowie (czyli czy nie spadnie realna moc jaka mozna dostarczyc do głosnika) . Głosnik bedzie łukał waty wiec jesli ma małeXmax to zamknieta na Qtc=0.7 jesli Xmax duze to smiało TL . Nie liczył bym na srednie . To jest basowiec "zawodnik sumo " a poprzednik był bardzo lekki.
      A tak powaznie to powinni podac mase do tego głosnika - w końcu jest to oferta za 7.5k zł.
      Musieli miec jakies powody by nie podac Xmax oraz mms wzgledem niskiego Qts i niskiego Fo.
      Więc nie licze na to ze usłysze z niego 25hz mimo ze pisza te 19hz bo i 8" . Jak by go wpakował w mała obudowe qtc0,7 to rezonans w góre i troszku sie "odsumi" moze bedzie te 33hz ale to i tak bardzo naciagane.

Skomentuj

Z tego co wyczytałem to jest to jakiś zmodyfikowan scan speak. A z tego co pisze chomik to widac ze nie jest az tak pieknie :/.

Skomentuj

A jak ch-ke tak ukształtowali ze opada wcześnie ??? bo chyba tak mogli zrobic .To nawet qtc0,8. Dlaczego tak mysle ? Bo 100W szybko sie moze skończyc ;-D przy 19Hz;-)

[ Dodano: 2005-05-21, 09:46 ]
          odnosnie parametrów. jak patrze na fo to raczej widze nie gdzie lezy rezonans lecz jaka jest budowa głosnika bo jakos musieli to zrobic - masa +zawieszenie . Wiec patrze na Qts ,bl - czym to rozpedzają . Co mu dali za Xmax oraz moc - czyli ile moze dac taka rozpedzona masa na miekkim zawieszeniu zanim wyskoczy z liniowej pracy .ITP itd.

Skomentuj

Zamieszczone przez gummy
            Jestem pod wrażeniem tego co mozna wywnioskowac z samych parametrow :].

coolombo chyba sie z toba nie zgodze ze 20 nie zejdzie nisko http://www.akkus.com.pl/index.php?gr...&lang=pl&dh=dt fakt ze nie jest tania, mozliwe, ze parametry tez naciagane, ale w glosniku za 750zl mysle ze nie powinny. No właśnie co sądzicie o takiej 8' chomik i sw ?
            I tu mamy typowy przykład bezgranicznego ufania producentom co z tego że głośnik kosztuje 750zł?? zrozum że głośnik o średnicy 20cm nigdy nie wytworzy znacznych ciśnień w zakresie niskiego basu,nie z dostateczną efektywnością, co z tego że zejdzie do 30Hz ale z efektywnością 80dB, no rewelacja.

Skomentuj

Czaruję...
            X