Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dracule MarkaW

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dracule MarkaW

Tak nazywam nowa konstrukcje poniewaz mnostwo krwii mnie kosztowala.
    Pol roku prac projektowo wykonawczych (po kilka godzin w tygodniu).
    Szerszy opis link: http://www.audiomania.info/forum/viewtopic.php?t=545

Krotko: podzialy 1 i 4,5 KHz, wszystkie przetworniki Tonsil, zwrotka optymalizowana pod nie wlasnej konstrukcji, calosc z plyty MDF 19-24mm, objetosc czynna kolo 37litrow strojone na okolo 38Hz. LKilka warstw mgly matowej czarnej, 3 warstwy akrylu (w tym jedna z bejca przecierana dla imitacji choc troche drewna - na fornirowanie takich ksztaltow nie porwalem sie, zaciski to wlasna mieszanka taili...
    W zalaczeniu fotka.
    Załączone pliki

Jak zawsze super to wyglada jak prawdziwy hi-end i to sie nazywa profesjonalizm.... :)

Skomentuj

mam sobie sporo do zarzucenia poniewaz nie jestem profgesjonalnym stolarzem, ale jesli chodzi o zalozenia konstrukcyjne mysle ze bardzo sie przylozylem. Dzieki.

Skomentuj

Super. Wpadne okolo 3-4.06 posluchac
        Musze zobaczyc on live

Skomentuj

super! kawał dobrej stolarskiej roboty, widać ze sie przyłożyłeś, bardzo ciekawe wzornictwo. Co do przetworników to ja tam widze: GDWK 10/80/7, GDM 10/60/2 oraz GDN 20/80/2. Czy dobrze widze? Napisz nam jak to gra, bo wygląda bardzo ładnie.

Skomentuj

Sredni to 10/80/2 rozni sie od 60tki troche.
            Link do opisu:
            http://www.audiomania.info/forum/vie...hp?p=4373#4373

EZO spox zgadamy sie jak zawsze...:)

Skomentuj

wygląd spox. naprawdę super chcioałbym kiedyś usłyszeć jak graja kolumny zrobione przez profesjonaliste ja zrobiłem juz 3 pary i co jedna to lepsza.

Skomentuj

zapewne dzwiek jest swietny

ale wolalbym gdyby nie bylo tych jasniesjszych scianek;
                teraz przypominaj HECO argon tylko wstegi brak;

Skomentuj

Super kolumienki!! Jak zwykle MarekW daje czadu Twoja dbałość o każdy detal jest godna podziwu Pozdrawiam

Skomentuj

bardzo ładne kolumienki moje gratulacje!!!!na poczatku bardzo przypominały mi JAMO D-870 niewiem czemu ??

Skomentuj

bas na przodzie ...wg. mnie totalna kaplica, no ale wykonanie i ogólny projekt bardzo ładny ...w strone Sonus Faberów, Usherówi paru jeszcze innych.

Skomentuj

Przy tym srednim musi byc na przodzie - patrz podzial. BR to juz bez znaczenia bo wytlumienie odpowiednio i szerokosc kanalu sprawaiaja ze nie ma pasozytniczych podmuchow.Wiekszosc normalnych 3droznych kolumn ma skierowany glosnik basowy - normalnie.
                        Na konstrukcje z bocznym zdecydowanie wiecej kasy trzeba dac, bo i inna zwrotnica.

[ Dodano: 2005-05-25, 18:47 ]
                        Niektorzyjuz widzieli a reszcie powiem ze na stronie glownej www.audiomania.info jest juz pelny opis w dziale konstrukcji z lewej strony.

Skomentuj

Czaruję...
                        X