Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

150 zł bidaaa... 150W, 8ohm, 25'/30'

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

150 zł bidaaa... 150W, 8ohm, 25'/30'

150 zł i bidaaa... 150W i wzwyż, 8ohm, 25'/30' > sub...
    co tu wybrać, prócz STX'a /bo to dla tych z kasą, shit/... ?

Poradzcie coś... coś co mozna w wawce lub przez net dostać... :(
    sam już niewiem, koles u mnie w sklepie powiedział ze juz nie bierze
    stxów bo w ch... reklamacji ... "nieudana podróbka tonsila" ...
    ^ palą się ponoć :/

To mnie troche zniechęciło ...

Poradzcie... :( /do 150zł.

pierwsze słyszę aby komuś STX się spalił - chyba że z niedomiaru mocy wzmacniacza, to jest możliwe. STX nie jest podróbką Tonsila, jest to osobna firma robiąca całkowicie inne głośniki, a to że mają podobne oznaczenia głośników...

Skomentuj

Jak nie chcesz STX'a to bierz Alfreda lub Teslę...

Skomentuj

omg... Grzesio ... skoro w sklepie który stoii u mnie na osiedlu 6 czy 7 lat mówieze mają za dużo reklamacji... i przy innych tyle nie mają... heh sprzedawca chyba widzi co jest shitem a co nie ... z czego ma najwiecej raklamacji... :)
        i wiem ze to osobna firma... aż taki tepy nie jestem. zacytowałem żone sprzedwcy :] <lol>

TVM ACOUSTICS ARN-312-00/8 - 190,00pln

chyba sie przejade na Wolumen... może coś znajde...
        bo nie ma co tu chyba oferować... no bo co można jeszcze ?? :/

Skomentuj

Na tym forum gdzie b.duzo ludzi bai sie stx'ami slyszalem ze spalil jest tylko SoundWave (ale on dowalil 400W :) ) i irek tę samochodowke trototypowa ale on tez uzyl mocnego wzmaka.
          Sprzedawca bzdury gadal tak jak sprzedawcy na dziale audio i komputery w Media w Opolu

Skomentuj

EZO - w dziale fotograficznym też plotą bzdury, oczywiście w MM Opole
            Ultraz - to nie moja wina że w waszym osiedlowym sklepiku sprzedawca shit wciska każdemu i do tego się jeszcze przyznaje. Samego głosnika nie można nazywać shitem póki nie zaaplikuje się go do odpowiedniej skrzynki i nie zgra z innymi głośnikami.

Skomentuj

Hmm hmm może racja. Moze u nas na osiedlu lubią palić głośniki :P

Misja Wolumen :) ...i nie unikniony sprawdzony sprzymiezeniec STX...

Dzięki :)

Skomentuj

Ja jeszcze nie widzialem spzredawcy glosnikow ktory by mial o glosnikach jako takie pojecie. Dla wiekszosci z nicgh glosnik to taki sam towar jak bułki a jedyny parametr to cena.
                Ktore STX-y sie pala? Bo seria 10calowych 150W glosnikow ma cewki od modelu 300W wiec chyba raczej malo mozliwe. Seria 8 calowych spokojnie wytrzymuje 120W przy cewce 39mm. Alphard nawet takiej mocy nie ma. Wysokotonowce STX-a wiem od samego producenta ze pala sie w ilosci 1-2 sztuk na 100 dlatego nie stosuja juz zabezpieczen. STX wykonuje cewki z norma termiczna 200stopni Cercjusza.

1reklamacja Alfreda i 10reklamacji STX-a no rzeczywiscie duzo ale moze alfreda sprzedal tylko jednego a STX-ow kilkaset?
                W kazdym razie STX daje gwarancje i naprawia od reki glosniki. Wiadomo robia je ludzie i zawsze moze sie trafic jakis gorszy. A czy na wynalazki da Ci jakis sklep gwarancje?

Skomentuj

ehh, glośnika nie bylo :] ihaaa. Musze wysyłkowo...
                  Niby sklep Stx'a a nie mają...

Mam tylko Pyt... Co bardziej pasuje do Sub'a
                  - http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...0&vSubPage=361
                  - http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...0&vSubPage=360

chyba było cos kiedys mówione o wadze membrany... a tym się róznia ... ?

/kupiłem bezpiecznik i włącznik do Irkowego wzmaka :)

Skomentuj

potrzebuje 4 głośników 10 calowych 4ohmy za jakieś nieduże pieniądze do zamkniętej obudowy to jest paczka do gitary basowej jakies propozycje

Skomentuj

No irek ma rację z tymi sprzedawcami, ostatnio chciałem kupić rure BR 10x30cm a sprzedawca do mnie po co mi taka długa przecież to nie ma żadnej różnicy i taka 10x14cm starczy Facet ma cały sklep zastawiony jakimś badziewiem typu Alfred i BM i pewnie nawet nie wie co sprzedaje :)
                      Ultraz bierz GDN-32-300-8-SC za tą cene i tak nic lepszego nie kupisz.

Skomentuj

jak wyzej spalić STX'a to sztuka :) trzeba się naprawde sporo namęczyć w przypadku 27/300 i 32/300 trzeba własować ponad 400wat RMS (przy muzyce wzmacniacz jakieś 500-600wat).... dla porównania tonsil ma cewki w technologii 150stopni w przypadku 20cm głośników 20/50/8 spaliłem je na 30watowym wzmaku (co prawda po 7 godzinach i miały juz z 15lat na karku ale zawsze :P)..... Alphard to wogóle padaka pali się bez wyraźnego powodu przy 1/2 znamionowej (jak nie mniej....)
                        ale jak nadal chcesz alpharda to moge ci sprzedać za 150zł CW1202C :P zalega juz od ponad roku ale niemam ochoty go słuchać (mam nawet do niego pudło)

Skomentuj

GDN-32-300-8-SS wziełem :) jakoś mi najbardziej odpowiadał :)

Skurczysyńsko fajowy :) ihaaaaaaaaa

Skomentuj

Hmm, wszyscy pisza w koloko o TVM, Alfredach, STX i Tonsilach. A moze by tak cos z Visatona? Ostatnio maja przecene - najtanszy 25cm glosnik kosztuje 99pln. Sprawdz sobie http://www.visaton.pl/.

Skomentuj

Zamieszczone przez yvr
                              Hmm, wszyscy pisza w koloko o TVM, Alfredach, STX i Tonsilach. A moze by tak cos z Visatona? Ostatnio maja przecene - najtanszy 25cm glosnik kosztuje 99pln. Sprawdz sobie http://www.visaton.pl/.
                              No właśnie, mie się też Visaton'y podobają - ładnie wychodzą symulacje w WinISD. Ale chciałbym usłyszeć o nich jakąś opinie (najlepiej pozytywną :)) od kogoś kto stosował/stosuje przetworniki tego producenta. W końcu nie można wieżyć samym symulacjom, choć z pewnością są przydatne.

Skomentuj

ultraz i jaką bude robisz ? jakie wymiary jaki br.

Skomentuj

No właśnie, mie się też Visaton'y podobają - ładnie wychodzą symulacje w WinISD.
                                  ciekawe jakie ładne będą symulacje z tym za 99zł ---> qts>1 :/
                                  Bl - 4,26 teslo metra,
                                  vas 85l,
                                  fs 41hz,
                                  no i 80w mocy ....
                                  w sam raz na jednego tda :/
                                  co przy 88dB nie da jakiegoś powalającego efektu,
                                  no i jeszcze taka szafa z tego...

wolałbym dołożyć drugie tyle i mieć W250S...
                                  http://www.visaton.de/english/artikel/art_471_1_19.html ...

Skomentuj

Czaruję...
                                  X