Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

małe monitorki do komputera do 250zł

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

małe monitorki do komputera do 250zł

Witam

zapragnołem sobie zrobic małe monitorki do komputera.Moge przeznaczyc na to około 250zł poniewaz mam drugi system stereo dosc dobrej klasy wiec to nie bedzie moim wzynacznikiem jakosci tylko poprostu chciałem troche posłuchac muzyki na komputerze w czasie pracy itd.a ze rynek głosników do komputerz oferuje powiedział bym zabawki a nie sprzet do odsłuchu muzyki pomyslałem ze zakupie jakis tani wzmacniacz na allegro za 200zł typu stary pioneer z dobrej serii denon,albo cós i do tego jakies fajne małe monitorki o wymiarach około 14cm szerokosci 25 wys i 20 głebokosci,wiec około 5 l.Od razu zaznaczam ze miał by byc to dosc tani projekt na prostej zwrotnicy,najlepiej gotowej sprawdzonych tanich i dobrych głosnikach wysoko i nisko-sredniotonowych,no i zeby jakos sobie to pogrywało.Macie moze jaka sprawdzona konstrukcje?? za wszystkie porady z góry dziekuje

Pozdrawiam
    Tomek

Może arn116 + gdwk/arv ? Może starczy kasy...

O ile pamiętam, chyba Yoshi robił coś na ARN116.

Skomentuj

a może wzmak typu DIY na jakieś kości dwukanałaowej? np TDA1554Q (w mostku?)
      do tego jakaś tania obudowa. zawsze to taniej niż wzmak

Skomentuj

za 200zł to można by złożyć na lm3886, oszczędzając na trafie i zasilaczu (mniejsza zasilanie, mniejsza moc, mniejsze trafo )

Skomentuj

heh ja za 130 zlorzylem caly wzmak na tda7294 z 2 trafami po 120w i po20k uF na kanal, wystarczy poszukac troche po gieldzie i mozna wiele ciekawych uzywanch czesci znalesc w idealnym stanie :] co do monitorkow to ARN-150-60/4 + ARV-104-04/4 i bedzie pieknie ( gdzies chyba nawet byl schemat gotowej zwrotnicy do tego ).

Pozdro

Skomentuj

Czaruję...
          X