Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Duzo sie mowi o 2xARN+ARV, wiec o to i one

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

tlumik -3db nie zamało?

czy wszystko wporzadku z membrana tego nadole? bo wygklada jakos dziwnie

zebys wysoki troche do gury przesunal o jakies 2-3 cm

ładne

ps. osobiscie wole buyk lub jesuion:P

Skomentuj

Memebrana ok :)
      tlumik 3dB wystarczy nie zapominaj ze uzylem ekranowanej arv'ki ktoram i nizsza efektywnosc od swojej siostry.

U mnie litraz to 15,5 netto dla glosnikow niskotonowych a kolumny maja wysokosc 825 mm

Skomentuj

EZO, ale rozumiem ze dzieliles jakos, oddzieliles kompletnie czesc kolumn z ARV'ka i pod BR ?

Skomentuj

Zamieszczone przez loky
          EZO, ale rozumiem ze dzieliles jakos, oddzieliles kompletnie czesc kolumn z ARV'ka i pod BR ?
          Nie, bo wowczas mialbym 10 litrow.

Skomentuj

aryan, a czy nie lepiej jeżeli głośniki są im bliżej siebie? Ja sądze, że tak - nie chodzi mi tu o wygląd.

Skomentuj

korzystając z tego topicu pokaże Wam mój wyrób wg projektu nie wspomnianego tu kompletnie yoshiego !! zapomnieliście o nim??

moje kolumienka rózni sie wielkością, bo taką akurat potrzebowałem oraz zastosowanym gwizdkiem, mianowicie siedzi w niej audax TW025A0
              Załączone pliki

Skomentuj

Ezo kolumny piękne co jedna para to wychodzi Ci ładniejsza. Hmmm szkoda iż ja nie mam czau swoich wykonczyć. Jednak ja bym troszkę niżej te kolumy stroił zrobiłem w swoich dokładnie jak yoshi i jest ok. Grają ładnie ale twoje ten wygląd.

Skomentuj

EZO to jeszcze tylko centralny i masz cały zestaw kinowy:)

Skomentuj

Ezo centralny już zrobił.

Skomentuj

Zrobić zrobił ale czy jeszcze go ma ?

Skomentuj

Może mi ktoś powiedzieć do ilu max zejdzie ten arn 150??? Szukam głośników do podłogówek 2way dość nisko zchodzących i grających z wykopem. Wie ktoś co mnie zadowoli ?? ;D PozdroO

Skomentuj

Overclocker
                          Ja też szukam i na razie udało mi się znaleźć
                          Visaton'y W170SC4ohm niestety cenowo kiepsko wypadają w porównaniu z Teslą 129PLN/szt. :|
                          Ale za to porównanie w WinISD mnie przekonuje - Pmax + GD + Transfer, no może w troche innej kolejności :)
                          Też myślę o podłogówkach 2way

Skomentuj

2 arn w 19 l closed(netto-nielicze 2 jebitnych zwrotnic,w cholere kabli,itd)
                            troche nieszczelna pod glosnikiem
                            slysze BARDZO dobrze do 38 hz,potem juz niestety niewiem czy to bas czy furkotanie :)

Skomentuj

One odtwarzaja naprawde z duza dynamika...ale jak porownuje je do moich domowek to wypadaja troche slabo tylko ze tam sa dwie 20tki.

Skomentuj

Witaj EZO

Kolumienki Super!!!

Planuje zrobic podłogówki na 2 x ARN-150-03/4 i ARV-104-03/8;
                                Obudowa b-r 17L po odliczeniu głosników, zwrotnic itp. strojona na 44,5Hz;

Mam EZO do Cibie prosbę:
                                - czy mógłbyś mi przesłać schemat swojej zwrotnicy, z tym że tłumik ARVa musiałbys przerobić na 4dB bo przetwornik ma 91 a nie 90dB

Z góry dzięki...kompletnie nie zanm się na tej elektronice:/

... pozdro ...

Skomentuj

brzydkie te głośniki jak cho......

Skomentuj

Zamieszczone przez snopuś
                                    Witaj EZO

(...) z tym że tłumik ARVa musiałbys przerobić na 4dB bo przetwornik ma 91 a nie 90dB(...)

... pozdro ...
                                    Powiem w ten sposo: nie ucz ojca robic dzieci :) --> http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...v-104-64-8.htm zobacz sobie pod tym adresem jaka efektywnoscia dysponuje arv'ka ekranowana :)

Never: chetnie przyjme rowniez negatywne opinie na temat mojego zastawu, aby tylko byly konkretne i cos wnoszace. Niestety twoja wypowiedz na nic nie wskazuje, moze tylko na niski zakres uzywanego slownictwa

Skomentuj

Ezo to prześlesz mi ten schemat?? Wiem że ekranowa ma 90dB, i dlatego pisałem o przerobieniu toru wysokotonowego bo zwykła ARV'ka ma 91dB...
                                      To co moge liczyć na pomoc??

... pozdro ...

Skomentuj

Powiem krótko - coś wspaniałego...

never mind, - niezłą sobie robisz reklame...

Skomentuj

snopuś to jest tylko kwestia zmiany tłumika dla głośnika wysokotonowego, musisz zmienić wartość tych rezystorków na końcu układu.
                                          Na stronce www.kolumny.prv.pl masz przelicznik.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X