Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GDN-20-80-8-SC i buda labiryntowa własnego projektu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

GDN-20-80-8-SC i buda labiryntowa własnego projektu

Witam.
    Wszedłem w posiadanie głośnika STX GDN-20-80-8-SC.
    Głośnik najtańszy (z 20 cm) gdyż posłużył mi do eksperymentu.
    Zrobiłem z niego suba w budzie labiryntowej, której pojemności to 70 litrów. w budzie znajduje sie tunel zagiety dwa razy o długości 1,5 metra. Cały tunel wyciszony wykładziną podłogową. Grało to podłączone do prawego kanału wzaka który ma 120 przy wyjściu na kanał (wzmak kumpla) i grało dosyc głośno. Podłączyłem tez filt pasywny 150 h bo to wzmak strereo. Odpaliłem więc płytkę z generatotrem dzwięków z zacząłem go męczyć. przy 20 h mębrana rusza się ale nic nie słychac, przy 30 zaczyna wariować i trochę coś słychac, przy 40 jest coraz głośniej, przy 80 gra najlepiej! Odsłuch robiłem w pokoju 10 m więc efekt taki sobie.
    Na imprę to to się nadaje, bo robi spory hałas... (sąsiadka wczoraj przybiegła)
    No i tweraz pytanie do was. Warto coś zrobic z tym głośnikiem (np wsadzić go do 20-25 litrów z basreflexem??) czy dać sobie spokój i wyrzucić przez okno <lol>????

wez sobie winisd i policz, powinno byc dobre, jest pare osub kture cos trobily na nim

Skomentuj

Fajny sub na 80 Hz <lol>

Skomentuj

ha ha ha no.... spoko sub na 80 hz... :-)
        Wstawiłem go do kumpla do pokoju (jakieś 25 m) i grał od 30hz....
        Nie wierzyłem jak ludzie mówili ze w obudowach labiryntowych impuls jest jak z armaty.
        Teraz juz to wiem na pewno... strzały z pistoletu, helikopter to coś co słychać rewelacyjnie, nawet przy tak badziewnym głosniku.

Skomentuj

ja bym wywalil przez onko ale jk juz masz hmm nei wiem czego oczekujesz ale zawsze mzoesz jeszcze poeksperymentowac daj troche dluzszy tunel moze ci cos wyjdzie z tego

Skomentuj

:-)
            Przedłużyć tunel????
            Nie mam miejsca na to bydle w pokoju.... :-(
            A tu jeszcze tunel przedłużyć... chyba się nie zdecyduję.
            ale moze zagra jakoś tez w bas reflex??? Liczę Win ISD i wychodzą głupoty.
            Moze kiedyś wrócę do tej obudowy.... narazie mam jej dosyć.

Skomentuj

Czaruję...
            X