Czesc! Budował ktos z Was bandpass do auta? Na co trzeba zwrócić szczególną uwagę przy jego budowie i jakimi programami sie poslugiwaliście?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Bandpass
Collapse
X
-
Chce uruchomic go na Pionerze TSW-306C. Slyszalem kiedys jak gra skrzynia z glosnikiem ( nie wiem jaki ale napewno nic specjalnego) umieszczonym wewnatrz z 3 otworami bassreflex (ogromny litraz, zajmowala praktycznie caly bagaznik Audi B3). Mysle teraz o zrobieniu czegos takiego dla siebie.
Skomentuj
-
mozesz to obliczyc w bass box pro (wpisz w emule)
ale mi sie wydaje ze to wszystko opiera sie na experymentach i o ile masz w zwykles closed jedna kombinacje objetosci to mozesz zmieniac ja poprzez dodawanie jakis styropianow zeby ja zmnieszyc ...
band pass jest wyjatkowo skomplikowany ... masz dwie komory ktorych mozesz zmieniac objetosc ... i do tego oddzielnie je stroic br'em ...robi sie duzy stosunek prawdopodobienstwa ze Ci nie wyjdzie ...chyba ze masz czas i ochote :)
tak naprawde to moesz napisac maila do pioneera i zapytac sie w nim jaki maja pomyl na aplikacje tego glosnika do band pass'a to jedna wersja ... a druga to jest taka ze oznaczenie "C" na glosniku prowadzi do konstrukcji zamknietej ...czyli kolesie co jedza ryz wiedza juz wyszystko :) i jakby ten glosnik mial zagrac w band passie to na pudelku wszystko byloby rozpisane :)
pozdrawiam i udanej konstrukcji :)
Skomentuj
Skomentuj