Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer w 11-13 mkw

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer w 11-13 mkw

Witam
    Czy subwofer w 11-13 mkw ma jakis sens?
    Pewna osoba powiedziała ze wtakim pomieszczeniu niebedzie wiecej basu niz z arn 150 :)
    pozdrawiam

w takim razie do samochodu proponuje słuchawki

Skomentuj

wszystko zrobione z głową ma sens :)

Skomentuj

dobra skasujcie tenb temat bo widze ze niedostane odpowiedzi

Skomentuj

ma sens,ale zależy czy bas z arn 150 ci wystarczy

[ Dodano: 2005-05-25, 16:01 ]
          11m^2 to kawał parkietu np 2x5 mniam...

[ Dodano: 2005-05-25, 16:02 ]
          dalej nie wiem gdziesty tyle postow napykal :P

Skomentuj

niepodoba Ci sie cos z ta liczba psotów napisanych? to spier**** wali mnie ta cyferka dokładnie,i chyba nowe konto sobie zaloze bede cicho siedzial
            a jesl ichdzi ci o to ze mam tye postów i zadaje take pytanie o Ci powiem ze 2 osoby mowia ze niebedzie wiecej basu niz z arn 150 w takim pokoju wiec pytam,bo mowia to raczej doswiadczone osoby a niebede podawał nicków,moze jeden-GIPSY

Skomentuj

Miomo iż w tak niewielkim pomieszczeniu fale niskich czestotliwości nie są w stanie sie zmiescic z racji swojej duzej długości, to nie trzeba sie tym spycjalnie przejmowac, bo by fala zaczeła byc słyszalna wystarczy by ułozyla sie 1/4 jej dlugości i zareczam Cie ze spokojnie w takim pomieszczeniu uslyszysz 30hz, ocvzywiscie zostaje jescze kwestia akustyki samego pomieszczenia, ale to juz zupelnie inna sprawa.

Tak na margnesie dodam że ton twoich wypowiedzi nie składnia do udzielania Ci odpowiedzi a wrecz do nich zniechęca a liczbe postow jak slusznie zauwazyles nie swiadczy w zadnym stopniu o Twojej wiedzy

Pozdrawiam

Skomentuj

i o taka odpoiedz mi chodzilo,jak ktos bedzie chcial odpowiedziec to odpowie,Dobrze ze chociaz Ty nieuwazasz liczby postów za IQ
                pozdr dla Ciebie

Skomentuj

widze ze to nie jest juz to forum
                  ale co tam

[ Dodano: 2005-05-25, 17:36 ]
                  nie pytałeś o jakośc basu tylko o ilośc, mozesz sobie nawet 4 18' wstawic i bedzie troszeczke wiecej niz z arn-a

Skomentuj

nie pytałeś o jakośc basu tylko o ilośc, mozesz sobie nawet 4 18' wstawic i bedzie troszeczke wiecej niz z arn-a
                    taaaaaaa wlasnie widze ze jest 3 osoba :) ktora mowi ze niebedzie wiecej(duzo wiecej) basu w 11-13 m kw :) no coz

Skomentuj

to była ironia,wg mnie bedzie wiecej

Skomentuj

durke między gówienkiem ARN150 a 4x18 cali jest taka różnica że wyrwie ci oczy jak dasz tą samą moc na arn a na 4x18 cali.

Tasior moim zdaniem to ty musisz wiedzieć czy to masęs to zależy od twoich preferencji ppdczas odsłuchu muzyki.Ja bym ci polecił suba na STX GDN22-120-8SC w ok 25-30L i napewno ładnie zagra.Do tego wzmacniacz ale niestety MINIMALNIE 100W i będziesz zadowolony

Skomentuj

Szczerze to nie wiem dlaczego ludzie czesto pisza ze zeby dana f byla slyszalna to jej fala musi sie zmiescic (w 1/2 1/4 obojetnie) w pomieszczeniu. Dla mnie to jakas wielka bzdura... ..przeciez akurat wtedy powstaje fala stojaca i wielkie podbicie basu a charakterystyka wyglada jak Alpy po lawinie. Kolumny mam w pomieszczeniu 2,2x1,9m wysokonsc 2,3 i wiem jedno.... ...bas ladnie schodzi do 30-35Hz a przy 70Hz tam gdzie niby ta fala sie miesci jest podbicie okolo 6-9dB.... ...na szczescie niedlugo bedzie przesiadka do wiekszego pomieszczenia.

Skomentuj

Co do basu w małych pomieszczeniach to znalazłem taki artykuł:

http://www.hifi.pl/porady/ogolne/niskibas.php

Skomentuj

biore 27 150 8 ss,wzmak 150 W

Skomentuj

nie chwap sie na zejscie,postaw na dynamike

Skomentuj

45 l 35 hz,jest git

Skomentuj

tasior jedna rada, daj duże fi basrefeksowi bo głośnik pompuje dużo powietrza (dla pojedynczego otworu fi=10cm dla 2 otworów przynajmniej fi=6cm każdy).

Skomentuj

9 cm mam obliczone.....ze pasuje w sam raz

Skomentuj

Mam BSW124II w 12m2 + wzmak 300W i mam zamiar zainwestować w BSW154II bo 12' jak chcę poszaleć to za mało, coprawda czuć jak sciany się trzęsa i szyby na klatce schodowej drgają ale nie czuć tego aż tak bardzo na klacie(może za bardzo się przyzwyczaiłem do dużych natężeń dźwięku), rozwala mnie jak ktoś mówi że ma alfreda CW1202C i mu bebechy przewraca, głupota jakaś totalna. Tasior bierz 27-300 albo 32-300 tylko zasil jakimś porządnym wzmakiem i nie przejmuj się głupotami co ludzie wypisują, 25cm na wooferek to minimum. Proponuje ci wziąść GDN-27-300-8-SC buda 35l strojenie 40Hz na mostku TDA powinno to jakoś chulać, głośnik ma b.mocny układ magnetyczny, lekką membramę i jak nastroisz na 40-45Hz to głośnik będzie jak pocisk

Skomentuj

Czaruję...
                                        X