Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośniki samochodowe pomocy w doborze.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośniki samochodowe pomocy w doborze.

Witam !!

CHodzi mi o głośniki szerokopasmowe współosiowe lub zestawy głośnikowe. NIE ma być z tego masakra basu czy cos takiego. Chciałbym kupić jakieś głośniki do samochodu z tak zwanej wyższej polki, które ładnie odwzorowywaly by całe pasmo w granicach 50-22000Hz. CHodzi mi o dobra charakterystyke w calym paśmie. Chodzi oto aby charakteryzowaly sie dużą efektywnościa oraz moca. I jeszcze raz powtarzam ze nei ma walic z tego basem jak sie tylko da i dudnic z samochodu ale ma być glośno i wraziście w podanym pasmie. MAm nadzieje ze jakos to wyjasnilem i zrozumiecie oco chodzi. Piszcie wszystko co wiecie.

Dobrze, by było, żebyś powiedział ile masz na to przeznaczyć, miejsce montażu (a właściwie ich średnica) oraz czym to napędzać będziesz.

Bez tego nawet nie licz na pomoc, wróżbitami nie jesteśmy

Skomentuj

Nie napisałeś jaki masz budżet ani jakiej średnicy mają być,ja bym proponował coś z Hertza:
      http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52451934
      i jeżeli nic tu nei jest przesadzone to były by to głośniki które by idealnie spełniały twoje oczekiwania.
      PASMO PRZENOSZENIA - 60 HZ - 21.000 HZ
      SKUTECZNOŚĆ 93 DB
      Albo jakiś zestaw odseparowany:
      http://www.allegro.pl/show_item.php?item=51908774
      Hertz raczej ci nie zrobi masakry i pasował by do tego co opisałeś,aha! chyba LUKASZ kiedyś polecał samochodowe tonsile i mówił ze przyjemnie grają.

[ Dodano: 2005-05-29, 10:15 ]
      no fakesh0, czy ty zawsze musisz mie uprzedzić ;D

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=52801390 jestem szczęsliwym posiadaczem i powiem Ci że takiej średnicy nie słyszałem nigdzie jeśli chodzi o półkę średnio-wyższą.Porównywałem z magnatami jednak w sklepie powiedzieli mi że MAgnat jest dobry do dudnienia i ma basior ale brak mu (co pewnie oprotestują posiadacze) średnicy.Zostałem przy Hertzu i był to zakup najlepszy jaki mogłem sobie wymarzyć.Ciepłe plastyczne brzmienie które radzi sobie z najnizszymi rejestrami.Dobrze widziane wytłumienie drzwi.

Skomentuj

co jak co ale z hertza basu nie brakuje....

Skomentuj

chodzilo mi o o sam fakt która firma produkuje najlepsze glosniki srednio-wysokotonowe tak jak napisalem wspolosiowe albo zestawy odseparowne. Srednica nie gra roli. Wazne aby byl efektywny oraz mial duza moc. Ogólnie aby mal bardzo wysoki SPL i nie skrzeczal a gral. Aha dobrze bylo by gdyby byl na zawieszeniu tekstylnym badz gumowym. NIE CHCE PIANKI !!!!! Doradzcie cos. POdobaja mi sie bardzo te HErz'e ale jak widze sa na piance.

Skomentuj

1. Dlaczego nie pianka?
              2. Kup ESK 165 i będziesz zadowolny.

Skomentuj

bo pianka sie wykrusza z wiekiem , traci sprezystosc i niezachowuje parametorw glosnika, natomiast guma jest taka sama przez dulgi okres , kilkakrotnie dluższy od pianki i nagle staje sie twarada i parcieje niewspominam juz o tekstylnym gdzie takie zjawisko wyniszczania resoru z wiekiem nie istnieje.

Skomentuj

Bzdura!Ta pianka przezyje Ciebie i Twoje dzieci.Nie trzymaj się lipnych teorii.

Skomentuj

Bip3, epoka sypiących się zawieszeń Tonsila minęła już dawno

Skomentuj

http://www.elmuz.com.pl/caraudio/rfk62.htm

Skomentuj

ja proponuje hsk 165.3 glosniczki odseparowane 125W w rms spl 92 i pasmo od 50Hz do 22 kHz kup i bedziesz zadowolony bardzo

Skomentuj

średnia półka?
                          a ile masz na to kasy, ?? bo nie znalazłem konkretnej info o tym..
                          jaki masz wzmak.. już Cie ktoś prosił a nie podałeś..
                          jakie radio masz w planach?
                          a jak przygotujesz drzwi?

no i wtedy coś wymyślę.

Skomentuj

magik, błąd!!
                            W Y C Z A R U J E ! !

he,he...

Skomentuj

pisalem juz ze cena nie gra roli !!!!! MiaBem taki plan zeby dac na przód odseparowane glosniki 16,5 cm mild bas i wysokotonowe w slupkach. Na tyl chce glosniki 6x9 wspol osiowe. Co do jednostki centralnej nie ma sprecyzowanej. Ale nie chce jaki wywindowanych pierdol typu jednostka a pod nia podlaczone 16 wzmacnaiczy i kazdy na co innego . Chcialem zamocowal radyjo z sredniej polki typu ALPINE CDE- 9843R/MP3. Chcialbym aby ono zalilalo przod i tyl a zarazem byla podlaczona pod nie aktywna tuba. Wrazie czego zebym mogl ja wyjac. Tak mniej wiecej sprecyzowalem swoje wymagania.

Skomentuj

To pakuj DLS R6A,obejdziesz sie bez suba.

Skomentuj

DLS R6A fajne cacuszko dziki za pomoc !!!! Kupie takie !! tylko Badnie drzwi przygotuje pod nie. Po zdjeciach nie moge dojzec na jakim zawieszeniu sa . Moze mnie ktos oswiecic ?? Aha powiedzcie mi jeszcze jaka jest firma tania a dobra. To juz dla brata do samochodu. Powiedzmy komplet to 200zl. Aha i kolejna sprawa chce na tyl do samochodu jakies 6x9 doradzcie cos w cenie 200-300zl za komplet bo tam juz nie bedzi epotrzeba takeij jakosci.

Skomentuj

Zamieszczone przez Bip3
                                    .. Aha i kolejna sprawa chce na tyl do samochodu jakies 6x9 doradzcie cos w cenie 200-300zl za komplet bo tam juz nie bedzi epotrzeba takeij jakosci.
                                    Nie wiem może nie mam racji, ale czy to aby na pewno dobry pomysł:
                                    Z przodu GIT z tyłu ZGRZYT ?

Skomentuj

jaki masz samochód? przemyśl sprawę z przodu bedziesz miał dobry zestawik a z tyłu jakies byle co 6x9 . Jak chcesz juz do tyłu to daj 2drugi taki komplet dls r6a albo 16cm lub 20cm w polke.

Skomentuj

VIP!! Ty wiesz w ogóle co ty doradzasz?? dls'a r6a na tył? 16/20cm w półkę?
                                        nie myślisz chyba że to coś poprawi? najwyżehj spiepszy..

Skomentuj

Czaruję...
                                        X