Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

lw800-opinie za i przeciw mile widziane

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

lw800-opinie za i przeciw mile widziane

Zamiaruje robić podłogówki z udziałem lw800 x2 na kolumne.Będe wdzięczny za wszelkie opinie co do tych głośników.Prosze o plusy i minusy,propozycje cięcia,litraż,b-r czy closed.Każda informacja jest mile widziana,aha posty w stylu wywal to i kup co innego nie wchodzą w gre,one już u mnie leżą;].
    Może coś wspólnymi siłami wskrzesimy,a proszę to traktować jako doświadczenie,oczywiście moim kosztem,spoko.Ja rzucam pierwszy hasło:ok.40l closed,cięcie na 800Hz.Co koledzy na to?
    PZDR
    Tylko bez awantur prosze

oj umberto. Te plusy i minusy były dużo razy omawiane, należy tylko poszukać. ale niech ci będzie: obudowa 50 - 55 l bass reflex cięcie jak najniżej. Jedno jest pewne ----- napewno będą miały niezły wykop.

Skomentuj

Glosnik dobry bo bardzo tani. Niestety z mala efektywnoscia. Ale duze wychylenie daje mu spory potencjal na basie.
      Dla tego glosnika nie wiecej niz 30litrow. Bo nie powinno sie przekraczac Vas ze wzgledu na wytrzymalosc mocowa. W closed bedzie gral ladniej a w b-r bedzie wiecej basu. Wiec wybieraj co lubisz. Zawsze mozesz zrobic zatyczke otwory b-r.
      Ciecie to juz zalezy od glosnika sredniotonowego.

Skomentuj

Wiem chłpopaki że lw z postów nie schodzi,owszem.Ale zauważcie że u mnie ma być ich po dwa w pudle(jeden już se gra normalnie)I to jest coś w rodzaju eksperymentu tak że będe wdzięczny za każde 2gr. wtrącone do tematu.
        P.S.Spoko,wszystkie posty na temat lw już przejrzałem ale może jeszcze jakieś szczegóły?A po za tym ja proponowałem 40 l na 2 sztuki.No i ten jeden co go dzis wsadziłem nawet nieźle przemawia...
        PZDR

Skomentuj

40l na dwa powinno dobrze grac w b-r ja mam jednego w 33 i się muli i ciąłbym poniżej 800Hz bo głośnik gra bardzo monotonnie, ale na szczęście nie męczy, co ciekawe próbowałem w 20l closed i grał dużo gorzej niż w tym b-r potrafił strasznie zabuczeć, że się nie dało wytrzymać, ale to były czasy gdy był subem pasywnym zasilanym z toski, więc możliwe, że wzmacniacz i pasywny filtr miały na to jakiś wpływ, teraz spróbuje zmniejszyć mu obudowę i pobawić się, ze strojeniem to dam znać jeśli coś się poprawi, ale i tak chyba wymienię go na tesle, szczególnie, że znalazłem sklep gdzie są po 29zł. Gdzieś na elektrodzie czytałem, że 18l b-r daje mu największy wykop.

pozdrawiam

Skomentuj

Hej ludziska!Bo ja w piątek po MDF jade!Pomocy!Trza coś sklecić bo jak nie to kicha i eltaj głośniki mi zabierze.A tak to może bedzie marka Alphard-Diy Audio,he,he!
            PZDR

[ Dodano: 2004-09-01, 22:16 ]
            Mkul i to jest wartosciowy post!Takich szukam.Dostałem lw 800 za friko pod jednym warunkiem-że coś zlepie i szefowi sie spodoba,a jak nie to w tył zwrot albo kasa(śmiesznie mała).
            PZDR
            Ludzie pomocy!!!

Skomentuj

ja mysle ze bedziesz bardziej zadowolony jak dolozysz troche do tych dwoch lw i kupisz jednego tonsilka gdn 20/80/2. mysle ze to byl by lepszy wybor choc osobiscie lw 800 nie slyszalem wiec nie jest to obiektywna ocena ;] a ze lw maja niska efektywnosc to tonsilek bedzie mial rowna albo i wieksza ;]
              pozdrawiam
              i powodzenia w budowie ;]

Skomentuj

Dzięki Tomku,racja jest z pewnością po Twojej stronie.Ja wziąłem lw ze względu na cenę,bardzo,bardzo promocyjna.Podejrzewam że za taką kasę to bym se opakowania do Tonsila nie kupił No i jak wyjdzie kicha to nie szkoda ich wywalić,zawsze można co innego włożyć.Co do cięcia poniżej 800Hz,chyba coś w tym jest bo dużo ludzi tak podpowiada i raczej chętnie skorzystam z tej rady.W każdym razie dziękuje za wszystkie sugestie.
                PZDR

Skomentuj

Ja mam go w 18 litrach br.
                  Jako sub rzecz jasna :-)
                  W dól do czterdziestuparu ale jak to wygląda na całej charakiristyce to nie wiem.
                  Powiem tylko ze odpowiednio strojony br jak i sam sub srawia ze bas jest raczej szybki choc z winy głosnika mało muzykalny.
                  Jedno jest pewne closed dla tego głosnika to zabójstwo.

Skomentuj

Czaruję...
                  X