Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jakie przetworniki???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jakie przetworniki???

Witam. Chcę zbudować zestaw do słuchania muzyki 2.1., lecz nie jestem osłuchany z markowym sprzetem, więc nie wiem jakie dobrac głośniki. Cena zestawu do 2000 zł ze wszystkim.
    Zestaw musi spłeniać warunki:
    basy- bardzo szybkie i delikatnie wybrzmiewające (lubię twardy bas)
    średnie - dobrze uwypuklone, ale nie suche jak np. w ARN 150
    soprany - nie kłujące... jak tonsil.

Jakie przetworniki polecacie???

Ze wszystkim czyli z czym... same kolumny(głośniki, deski, rurki, złącza), czy głośniki plus amplituner.
    Jeżeli pierwsza opcja to polecam ci poskładac kopie kolumn Esa ostinato2000 wszystko (przetworniki 2*350zł + 2*190zł + MDF) czyli jakieś 1200 - 1300zł, gdybyś zamawiał w audiocomponents to za same przetworniki było wedłóg Rolpha D27TG-45/06 23.24 Euro + M18WH-08/08 38.96Euro czyli jakieś 130Euro + 19% Vat co daje jedyne 620zł !!! Za tak niską sumke masz zaje*iste kolumny... w Audio dostały ocene Dobra+ a w sklepie kosztują 3000zł !!
    Cały opis jak takie cudo wymajstrować masz tu http://gumon.host.sk/nowe/ostinato2000.php
    Za reszte czyli powiedzmy 800zł zrobisz suba na Hertzu albo Peerlessie z P300.
    Pozdro.

Skomentuj

witam.
      2000 zł. chciałbym oprzeznacyzc na :
      -mdf
      -wygłuszenie
      -zwrotki
      -przetworniki
      -kabel
      -wmak do suba z osprzętem ;-)

Sub głównie do słuchania muzyki. Stopa musi zabijać!!!!! :-) (moze beyma...)
      Kolumny to najlepiej małe monitorki.

Skomentuj

Ale jajca na stronie Gumana (link powyzej w innym poscie) sa w zakladce zestawow moje Sphynxy.

Juz zapomnialem ze je tam pokazywalem...na stronie www.kolumny.prv.pl

Taki pierwszy opis to byl....

Skomentuj

Czaruję...
        X