Mam pytanie otoż kupilismy rok temu kumplowi glosnik alpharda sw 803z do subika do samochodu(jeszcze wtedy nie wiedzialem ze istnieje takie forum jak te) w zwiazku z tym ze sie nie znalismy to zrobilismy obudowe z rury pcv o objetosci ok.18l (takiej zółtej co gaz nia lata 20mm grubosci) zrobilismy z tego tube br (jakas tam rurka) z wyciszeniem z waty szklanej ktora podejrzewam zmniejszyla objetosc do moze 10l? i jeszcze bylo to zasilane radiem sonka xployd... powiem tak bas jakis byl ale porazka... nie znalalismy sie na glosnikach to kupilismy ten bo ladnie wygladal i cena byla przystempna... nie chcemy mu powiedziec ze ten glosnik to lipa i postanowilismy wykonac dla tego glosnika skrzynie basowa ktora by wyciagnela z tego glosnika co sie da... bedzie jakis wzmach wkoncu taki z 100 rms zeby wystarczyl... Robilem symulacje i wyszlo mi ze w br w 35l strasznie zle wychodzi za to w closed bardzo ladnie tylko ze do br brakuje mu jakiegos parametra... mam tylko:
qts 0,70
qms 5,08
vas 7
qes 0,81
fs 36
spl 86
Pomożcie cos z ta obudowa... wymiana glosnika nie wchodzi w rachube bo to prezent byl na 18stke i teraz nie mozna powiedziec ze ten glosnik to Kupa... prosze o pomoc...
qts 0,70
qms 5,08
vas 7
qes 0,81
fs 36
spl 86
Pomożcie cos z ta obudowa... wymiana glosnika nie wchodzi w rachube bo to prezent byl na 18stke i teraz nie mozna powiedziec ze ten glosnik to Kupa... prosze o pomoc...
Skomentuj