Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mały, zgrabny i powabny subik na arn 226/07-4

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mały, zgrabny i powabny subik na arn 226/07-4

Jakis czas temu obiecywałem, ze przetestuje arn'a 226/07 w subie i oto i on.
    Jak na razie buda nie wykonczona.
    Buda 35 br30Hz mocno tłumiona watoliną. (nie iwme czemu ale w subie tłumienie duzo dało natomiast w kolumnach raczej za duzo go nie dawałem).
    F3 na poziomie 40Hz, F6 niecałe 34Hz. Maksymalne opoznienie w zakresie 30-80 Hz wynosi 10ms@30Hz.
    Musze przyznac, ze przy przetworniku jeszcze "nie dotartym" bardzo przyjemnie gra. Bass jest szybki, miekki (cecha TVM) i co najwazniejsze zroznicowany wiec z checia mozna go posluchac troche dluzej a nizeli jeden utwór.

To jest wersja testowa. Troche jeszcze pobawie sie strojeniem, a nastepnie wykoncze. Sub bedzie uzupelnieniem do arn 150/05x2szt + arv 104/64-8
    Załączone pliki

hehe juz widze te skosy ^^
    juz sobie wyobrazam oforniorwana budke :)
    pozdro

Skomentuj

Bardzo ladne uzupelnienie malego zestawu. Ezo mam pytanie: czym robisz te krawędzie/ścięcia boczne ???

Skomentuj

ja wiem ja!
        to jest plyta cieta pod 45o :>

Skomentuj

Tasior tyle to ja wiem bo widze przeciez. Ciekawy jestem jak je wykonuje, za pomoca jakich narzedzi. Podejrzewam ze moze strug ale strugiem tak rowno chyba by nie wyszlo....

Skomentuj

znowu wiem?
            w sklepie kupione cos mi sie wydaje,gdzies Ezo pisał ...(o tych skosach)

[ Dodano: 05-06-05, 13:06 ]
            zaraz poszukam to dam odpowiedz pewna jak znajde

[ Dodano: 05-06-05, 13:12 ]
            niestety,sork iza zamieszanie,niewiem jak robione ale wiem ze pod 40 st. jest :)

[ Dodano: 05-06-05, 13:13 ]
            Ezo,napisz cos wiecej o tym jak gra ta tesla,byc moze na niej zrbie suba jak mowisz ze jest ok,pozdro

Skomentuj

Tato Muminka, domyslam sie ze to wyzynarka i ciecie pod katem. Strzelam ze te linie na przedniej sciance to sa akurat linie po ktorych byla prowadzona wyrzynarka. :)

Skomentuj

Nie wydaje mi się żeby to była wyżynarka - poszarpała by.

To musi być jakaś szybka piła do płyt, względnie frez.

Skomentuj

Newborn, wyrzynarka z ostrzem do metalu tnie powoli ale rowno.

Skomentuj

Gdzieś zdajsie EZO pisał że ma znajomego stolarza.
                    Stolarz by się nie bawił ostrzem do metalu - wg. mnie oczywiście.

Skomentuj

Ja tez robiłem skosy u stolarza na frezie i wyszło ok.

Skomentuj

:) nikt nie zgadl.
                        Widoczne skosy w subie sa zrobione pod kątem 35st. ale mie jsza z tym :) w kolumnach byly 42st.
                        Wyzynarka ciezko by sie robilo chyba ze z wiekszej plyty by sie cielo ale i tak ostrze by wyginalo sie, a wiec krzywo by cielo.
                        Ja robilem to reczna pila tarczowa, a te linie sa wyznacznikami przykrecenia prowadnic.

Skomentuj

Ha!

Czyli jednak piła :)

Jeszcze napisz jakiej użyłeś tarczy.

[ Dodano: 2005-06-05, 16:02 ]
                          Zamieszczone przez EZO
                          Buda 35 br30Hz mocno tłumiona watoliną. (nie iwme czemu ale w subie tłumienie duzo dało natomiast w kolumnach raczej za duzo go nie dawałem).
                          Ja jade na reanimowanych Tonsilach 20L closed + GDN20/60, kiedyś wywaliłem z nich to zielone w worku i wytłumiłem 1-2cm waty prztrzymanymi sztruksem i zszywkami tapicerskimi.
                          Jakoś to grało.
                          Kilka tygodni temu napchałem tam jeszcze ciasno sporo gąbki i jakiegoś starego chodnika (nie mylić z kostką brukową ) - pełen profesjonalizm - i brzmienie basu zmieniło się diametralnie, na + oczywiście.

To oczywiście nie SUB i obudowa closed, ale różnica jest na prawde spora.

Skomentuj

Kurka masz fajnie ze czas i miejsce pozwala Ci na takie szybkie przechodzenie od slowa do czynu...

Skomentuj

Można by odnieść wrażenie że EZO zanim zdąży sformułować jakąś myśl na forum to tak z połowę projektu ma już gotową.

Skomentuj

zlozenie tego co widac na fotce zajęło mi około 2-3 godzin. Dzis potraktuje szpachlą, jutro wyszlifuje i mozna zaczynać jechac z fornirem

Skomentuj

Ezo niewiem czy masz na mnie ignora ale napisz ccos wiecej o brzmieniu itd,od czego lepsze od czego gorsze w podobnej cenie-o ile wiesz...
                                  pozdro

[ Dodano: 06-06-05, 14:22 ]
                                  i co powiesdz o pomysle 2 takich arn...

Skomentuj

Możesz podać parametry tego głośnika bo na stronie TVM ciągle nie ma...
                                    Pozatym jak oceniasz jego gre i SPL??
                                    PZDR

Skomentuj

empire.com.pl

Skomentuj

Dla mnie EXTRA!

Skomentuj

Czaruję...
                                        X