Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

projekt suba .. moze peerless ??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

projekt suba .. moze peerless ??

w koncu uzbieralem troche mamony na suba, czyli jakies 400zl do wydania na glosnik .... i zastanawiam sie wlasnie jaki by tu glosnik zastosowac ..... zastanawiam sie jakby gral peerless Type: HDS NOMEX 205 WR 33 102 NWP AL 4L LS 8 OHM - 830869 ...... zamkniety wpaczce 40L BR strojony na 36Hz ..... oto parametry glosniczka : fs 29.5 (Hz) ; Qms 3.94 ; Qes 0.31 ; Qts 0.29 ; Vas 76.1L ; SPL 2.83V/1m at fmin 90.0dB

zalezy mi na tym aby basik byl miekki nisko schodzil i mial niski impuls, no i jeszcze zeby paczka nie byla za duza, 40L to max ...... obecnie mam suba na tesli arn 226 w zamknietej obudowie 40 litrow

co sadzicie o tym pomysle ??? dobry plan ?? .... a moze macie jakis lepszy ?? a moze jest ktos kto slyszal jak gra ten glosniczek ??

acha i co to za rodzaj membrany ... nomex

SLS10

Skomentuj

wiesz zadasz zeczy nie mozliwych w tym przedziale cenowym

nie wiem co ci zaproponowac oze cos z korekcja ale tu napisz jakimi dysponujesz: wzmacniaczem filtrem?

Skomentuj

wzmacniacz to narazie mam TDA7294 zasilany +/-35V .... ale jakby trzeba bylo to zloze STK4050 bo mam kosc

... sygnal bezposrednio z karty Audigy2 na koncowke mocy ........ filtr dolnoprzeprzepustowy mam programowo w Kx...... swietnie to dziala

w sumie to mi sie nie spieszy ... jak trzeba bedzie to jestem w stanie cierpliwie dozbierac jeszcze te 200zl...

Skomentuj

hmmmmmmmmm

w zasadzie to jakos to wyglada ale ta elektronika za maly wzmacniacz brak filtra

kup glosnik SLS 253 zasil go mostekm na tda wsadz w 45 l BR z kanalem strojonym na 35 hz i bedzie git

Skomentuj

a co myslicie o peerlessie Resolution 10 ? zaleta to mala paczka

Skomentuj

Mnie sie podoba wymienianie zalozen typu:
              wino ma byc dobre, mocne, duzo i tanie :)
              Tak naprawde jesli ma to byc z komputera to jesli kupisz glosnik do 400zl i zasilisz jakimis 150Watami to jak nic nie skopiesz bedziesz zadowolony w zakresie poniesionych kosztow..Deliberowanie o niuansach bez mozliwosci porownania w rzeczywistosci prawie nie ma sensu.Coz za roznica bedzie czy glosnik bedzie za 350 czy 370zl, kazdy moze byc inny a zla aplikacja moze ich poziom obnizyc (najslabsze ogniwo toru) podobnie jak kiepski sam sygnal. Trzeba by zbudowac jaka hale zeby moc budowac blizniacze konstrukcje z wymiennymi bloikami i glosnikami i opisac roznice.

Skomentuj

ja mam resolutiona w samochodzie i jak mam byc szczery to tam jest jegoo miejsce
                pracuje w malej paczuszce jest szybkji ale bas nie jest za niski pozatym to zawsze bedzie samochodowka

Skomentuj

no dobra ... chyba juz wiem .... sls10 ale w zamknietej budce 45L lub tesla arn-312 w zamknietej 55L tylko tutaj martwilbym o membrane czy jest wystarczajaco sztywna

Skomentuj

jezeli stac cie doplac do slsa jest tyle lepszy co drozszy jednak tesla nie gra wcale zle a w malej budzie closeed bedzie bardzo szybka i ma taki swoj indywidualny charakter jednak sls zawsze zagra nizej

oba glosniki beda potrzebowaly bardzo solidnych obudow sztywnych i mocnych ciezkich wzmacniacz tez musza byc solidne nie ma sie co czarowac jak ma piescic nasze uszy musimy popiescic to podczas wykonywania ;0

Skomentuj

kurka wodna .... naprawde juz nie wiem ..... kupie sls to zanim uzbieram na wzmaka do niego to tez kupa czasu minie..... z kolei jakbym kupil tesle to by i starczylo na wzmacniacz... ale tesla to juz kolos na moj pokoik
                      naprawde dylemat ......

chyba jednak wroce do pierwszego projektu czyli peerless HDS NOMEX 205 .... teoretycznie obudowie 30L strojonej na 40hz ma impuls max 12ms czyli nie tak zle .... pozatym ma sztywna, lekka membrane (26g) .... BL 9.6 podobny jak w sls`ie ....
                      a najwazniejsze nie bede musial montowac do niego wzmaka ... bo moje TDA7294 wystarczy mu

Skomentuj

no to sprawa rozwiazana

Skomentuj

Czaruję...
                        X