Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Eminence apt150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Eminence apt150

Hce kupic ten wlasnie glosnik. Slyszalem ze jest to konstrukcja Tonsila. I mam takie pytanie, czy tonsil to sprzedaje i czy czasem nie jest tansze niz u eminenca i jaki ma symbol. No i gdzie go mozna kupic. Na www.pabel.pl jest po 141zł, czy to dobra cena?

Eminence,tonsil?Nie wiem czy to możliwe,ale może...Napisz do czego chcesz go użyć,to wiele wyjaśni bo z tego co wiem to eminence przeważnie estrade robi.
    PZDR

Skomentuj

hodzi wlasnie o estradowki, a to o czym mowie wyczytalem w poscie ktory byl na tym forum, ale w skutek ostatnich klopotow gdzies go wcielo. bylo tam napisane ze APT150 byl robiony przez Tonsila na zamowienie Eminenca i ze Tonsil sprzedaje ten model, w tamtym poscie byl podany tonsilowski symbol ale nie pamietam.
      Czy 140zł to dobra cena za ten głośnik, czy można taniej?
      właściwie to chce sie dowiedzieć gdzie można go kupić po rozsadnej cenie.
      W tamtym poście pisało że tonsil wycenił je na okolo 100zl

[ Dodano: 2004-09-03, 11:43 ]
      Napewno Tonsil ma z tym cos wspolnego, mam w domu GDWT 12-19/150 wyglad identyczny jak APT 150 (szkoda, że harkterystyka calkiem inna) Jesli ktos cos wie na ten temat niech pisze.

Skomentuj

Tak Eminence APT150 i Tonsil GDWT12-19/100 to teoretycznie to samo. Do dzis jednak nie wiem kto czyją licencje wykupił. Gdyby jednak zaglebic sie w specyfikacje tych glosnikow, mozna zauwazyc roznice i to na korzysc Eminenca. Najlepsze jest jeszcze to ze Eminence jest o wiele tanszy.

Tu mozesz zamówic wszystkie modele:

www.case-pack.com.pl

A oto ceny (nie wiem czy sie torche nie zmieniyly):

APT50 (sam gwizdek, bez tuby) 78zł
        APT80 (odpowiednik GDWT9/80) 83zł
        APT130 (tuba radialna) 104zł
        APT150 (GDWT12-19) 117zł
        APT200 (tuba90x90) 150zł

Pozdrawiam

Skomentuj

Różnica powiedzial bym dosc znaczna bo u tonsila do 10KHz jest 106db a potem do 20KHz 100db, Eminence natomiast ma na calym pasmie przenoszenia odchyly nie przekraczajace 3db jak nie mniejsze. Dzięki za adres strąki, moze mi sie uda kupic po rozsadnej cenie.

Skomentuj

Na gieldzie widzialem te glosniki po 55zl. W tajemnicy powiem wam ze cena hurtowa GDWT9/100/1 tuba 9cmx9cm to ok35zl netto. I glosnik ciagnie sporo pow 100dB i siega pasmem 20kHz. Bardzo dobry glosnik jedynym ograniczeniem jest jego mala 1calowa cewka ktora pozwala stosowac go do kolumn do 200-300W.

Skomentuj

Irek ty chyba go na wolumenie wyczaiłeś?Też tam zaglądam,może sie kiedy stykniemy?
              PZDR

Skomentuj

Zadko bywam na wolumenie bo nie mam po co. Wszystko czego potrzebuje zalatwia mi podreczny zaopatrzeniowiec :)

Skomentuj

A ja se lubie tam podjechać,popatrzeć,coś wyniuchać.I przestrzec Cie musze,nie kupuj głośników z wolumenu made in tonsil,to 3-4 gatunek,odrzuty co parametrów nie trzymają,masa ludzi wie o tym od lat.Mam nadzieje że TY też jesteś świadom.
                  PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                  X