Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kabel cyfrowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kabel cyfrowy

Mam pytanko- czyjest możliwe podłączenie kompa z amplitiunerem przez kabel cyfrowy?
    Do karty dzwiękowej podłączam mały jack, a do amplitiunera chinch do wyjścia cyfrowego. Wszystko podłączyłem skonfigurowałem i cisza. (kabel jest sprawny)

No a puszczasz sygnal z amplitunera na komputer czy z komputera na amplituner?

Moze pomyliles wejscia/wyjscia ?? Sprawdz dokladnie

Komputer( LineOut ) -> wejscie ampli komputer podaje sygnal do amplitunera

odpowiednie wyjscie ampli -> Komputer (LineIn) amplituner podaje sygnal do komputera

Skomentuj

Sygnał jest puszczany z komputera do ampllitunera. Wszystko jest podłączone dobrze. Zmieniło się tylko podłączenie w amplitunerze nie ma dwóch chinchów analogowo podłączonych tylko jeden z kabla cyfrowego w wyjście cyfrowe (w kompie jest mały jack do karty dzwiękowej a w ampl. chinch).

Skomentuj

1. w wielu amplitunerach wejście koaksjalne jest często nieaktywne i trzeba je włączyć wg instrukcji
        2. jeśli masz karte typu sb to trzeba w mikserze włączyć wyjście cyfrowe i wyłączyć dekodowanie ac3
        3. ściągnij program ac3filter 0,68 i tam ustaw w pierwszej zakładce speakers/SPDIF

Skomentuj

No to jeżeli:
          Zamieszczone przez Alvar
          Sygnał jest puszczany z komputera do ampllitunera.
          a
          Zamieszczone przez Alvar
          Zmieniło się tylko podłączenie w amplitunerze nie ma dwóch chinchów analogowo podłączonych tylko jeden z kabla cyfrowego w wyjście cyfrowe.
          No to nie jest w pożądku bo łączysz wyjście z wyjściem.

Skomentuj

Wlasnie tez mi sie tak zdawalo ze wyjscie z wyjsciem stad moje pytania. Sprawdz lepiej raz jeszcze polączenia..

Skomentuj

Dzięki za odpowiedzi już wiem co jest ten jack ma być podłączony do SPDIF-a, a nie do zwykłego wyjścia z karty dzwiękowej.

Skomentuj

Czaruję...
              X