Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny Estradowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kolumny Estradowe

Witam
    Mam w planach budowe kolumn estradowych na imprezki w oparciu o głośniki STX GDN-30-200-8-AE lub GDN-38-300-8-AE i Na Tonsilach wysokotonowych 12/19/150.I domyślam się ze zwykłe ogolnie dostępne zwrotnice nie bedą odpowiednie do tego zestawu.Wiec chciałem zapytać jakie bedą pasowały .
    P.S Mam końcówke mocy 2x 400 RMS 8 Ohm
    Pozdrawiam KiNioll

JAk na 2 drogi to odpuść sobie tego 38:)
    Bierz 30 z magnesem od 38... Zwrotnica jest już na forum... wystarczy poszukać:)

Skomentuj

No i jak estradowki to lepiej chyba bedzie wpakowac piezo z tubka. O ile dobrze pamiętam do Sound Wave na forum przedstawial swoje estradowki ( jesli pomylilem autora to najmocniej przepraszam za blad :-) ) , smialo mozesz sie na nich wzorowac. Wszystkie dane masz podane na tacy, nawet zwrotnice.
      Pozdrawiam

Skomentuj

od piezo ztubka bedzie lepszy chocby tubowy stx... a jesli masz taki mocny piec to mozesz dac dwie basowki na kolumne... ile on ma mocy przy 4ohm... dalbys wtedy dwie 8 rownolegle i gra gitara...

Skomentuj

kolega bierze tonsila tubowego a wy mu doradzacie ta popierdułke stx'a? to chyba jakies nie porozumienie

Skomentuj

nie doradza mu sie kopolki stxa tylko ktos napisal o piezo.... to jest nieporozumienie... a miedzy tym tonsilem a tym stx`em szczerze powiem ze przepasci nie ma

Skomentuj

Przecież ten Tonsil to chyba nie jest piezo tylko dynamiczny? Żadna szanująca się firma nie produkuje piezo...

Skomentuj

o i tu się mylisz :) są w sprzedazy piezo za kilkadziesiąt kpln sztuka!! załozenie głośnika piezo jest poprostu super (mikrodetaliczność przestrzenność równomierność charakterystyki nieosiągalne dla głośników dynamicznych) problem tylko w tym że przyzwyczajeni jesteśmy do badziewia za 5zł jakie oferuje nam alpierd alda i inni "markowi" producenci. naprawde da się zrobić świetny głośnik piezoelektryczny ale nie za 5zł. tu niejest zła idea ale złe wykonanie

co do głośników STX kontra Tonsil to widać że STX ma cewki wyprzedzające tonsila o 2 epoki...... natomiast wykonanie samego głośnika to juz niejest tak pięknie tonsil jest przynajmniej o 2-3 klasy wyzej..... powiem tak STX jest wytrzymalszy od tonsila mimo braku ferrofluidu wytrzymuje więcej niz tonsil. gra całkiem nieźłe ale trzeba go umieć zaaplikować. ja wybrał bym tonsila ale jak bym miał pewność że był składany w tonsilu a nie w szpoie pracownika co go wyniusł w kieszeni z zakładu....

Skomentuj

Czaruję...
                X