Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer na Alphardzie SW 1003Z

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer na Alphardzie SW 1003Z

Wie ktoś coś o głośniku alphard sw 1003Z. Chce zrobić na nim subwoofer aktywny. Nie wiem czy lepsza dla niego będzie obudowa zamknięta czy z bass-refleksem?

Czemu akurat na tym głośniku? Dużo lepszy już CW...

Skomentuj

Alvar, jeśli już to tylko closed.Poza tym to głośnik leń z cienkim napędem i ciężką membraną.On potrzebuje elektrowni atomowej żeby jakoś sensownie zagrać.Jeśli masz możliwość to poszukaj czegoś innego,choćby z serii CW jak kolega wyżej podpowiada.

Skomentuj

CW zagra lepiej przy mniejszym wzmaku ale jak dasz SW pozadnego pradowego kopa to pokaze dopiero na co go stac wiem jak gra przy 300W wzmaku...

Skomentuj

Ale nasuwa się 1 pytanie...
          czy warto pakować się w drogi wzmak do lipnego głośnika??
          Trzeba by PA 300...
          a to już spory koszt...
          Co to za oszczędność kupić lewy głośnik i pakować się w cholernie drogi wzmak...
          lepiej sprzedaj tego SW jeśli już go kupiłeś....

Skomentuj

nie dadza chlopakowi zrobic suba na SW boze calkowita dyskryminacja..... tutaj domena jest najtaniej=najlepiej, jeszcze dojda 4 posty i bedzie ze najlepszy wybor to Stx GDN 22/120/8... + Mostek TDA.... boze to forum stoi w miejscu a stojac w miejscu cofa sie bo wszystko idzie do przodu....

Pozdrawiam

PS oczywiscie bez obrazy!!

Skomentuj

wisnia, nie denerwuj sie.Ja robiłem na SW 1203Z,zgadza się,dobry wzmak i kopie jak diabli.Tylko to musi być DOBRY wzmak!Poza tym ta seria jest mulasta brak jej szczegółów w przekazie.One robią tylko głośne buuu,buuu a nie grają.Osobiście sie komuś podobało i kupił to,ja jednak stanowczo wolę jeśli juz CW,mniejsze wymagania i troszkę bardziej z charakterem.Da się usłyszeć jakieś szczegóły.
              Co do SW to miałem go w paczce ok 50l-auto i ostro pokombinowanej z wytłumieniem.Wiem,ktoś powie że subów sie nie wygłusza ale ja jednak poświęcam chwilke i na to bo czasami pozwala zniwelować pewne dzikie zapędy suba.
              Co do wspominanego,pchać go tak jak mówiłem w closed ze 40 45litrów i zagra.Za duża budka go rozleniwi kompletnie i będzie mulił niemiłosiernie.Ale o zejściu radzę zapomnieć,max to 40Hz i więcej sie nie ma co spodziewać.

Skomentuj

to nie jest dyskryminacja, tylko moja opinia.
                Jeśli ktoś pisze na forum z zapytaniem to oczekuje opinii...
                To są przeciesz Jego pieniądze i to On decyduje co z nimi zrobi nie ja.
                Przyszłość do alphard serii SW??
                Jeśli chodzi natomiast o "...najtaniej=najlepiej..." to jeśli ktoś interesuje się DIY to nie ma zwykle 3k pln na subwoofer, tymbardzieh jeśli decyduje się bądź zasatanawia nad budową suba na przetworniku pokroju alpharda SW...
                Ponadto Alvar jest jak przypuszczam użytkownikiem dość nowym wobec czego proponowanie Mu jako 1 (lub jednego z pierwszych) wzmaka o mocy 300W (PA300) jest chyba jakimś nieporozumieniem...
                BTW ten stx z mostkiem jest całkiem ok,a dla "raczkujących" naprawde z prostym mostkiem TDA to bardzo dobra decyzja...
                Pozdrawiam wszystkich

Skomentuj

hmm na to teraz wychodzi ze probuje tu wszystkich sklocic.... nie no daruje sobie juz chyba "pomaganie" innym bo i tak z tego nic nie wychodzi i najczesciej autor tematu robi po swojemu
                  Nikogo oczywiscie nie chcialem urazic w zadnym moim poscie

PA taka mala uwaga takero 3000zl za SUBWOOFER to normalna cena.... moze nie na pierwszy ale ogolnie

Pozdrawiam

Skomentuj

Spoko...
                    Zadaj pytanie, nie na forum, ale ogólnie, np znajomym: kto ma subwoofer za 3kafle??
                    ciekawe jaka będzie odpowiedź...
                    Niewiele osób stać na suba za 3 tys...
                    Tu chyba nie będziesz się ze mną kłócił...:)
                    więc jaka tu mowa o NORMALNEJ cenie??
                    aha, 200 tys zł to normalna cena za BMW...
                    niby sporo osób je kupuje,ale kto na forum na nowego??
                    pozdro

Skomentuj

Dzięki wszystkim. Głośnika jeszcze nie kupiłem więc nic straconego, chciałem sie tylko coś dowiedzieć o nim ale chyba poszukam czegoś lepszego np. magnacika z allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=53858943 to chyba takie złe nie będzie???

Skomentuj

W sumie fajny jest ten magnacik,kolega go miał co prawda troszke źle zaaplikowany ale po paru przeróbkach zagrał w miare.Myślę że za taka kaske nic lepszego się nie dostanie.A na pewno o niebo lepiej wypadnie od alfreda.

Skomentuj

I właśnie o to chodzi - poprawne wnioski...

Skomentuj

A na pewno o niebo lepiej wypadnie od alfreda.
                            nie jestem pewien, że ten magnat zagra lepiej od Alpharda

http://www.alphard.pl/speakers/ws1209a.htm

http://www.elcoexim.com.pl/index.php/ca,Magnat/?l=55
                            http://www.elcoexim.com.pl/index.php/ca,Magnat/?l=60

kto znajdze wiencej różnic;p ?

Skomentuj

wiesz tu chodzi mniej o wygląd a więcej od parametrów ... :)

Skomentuj

A czy jesteś pewny parametrów?

Skomentuj

wisnia, nie denerwuj sie tak jezeli ciebie stanc na suba za 3000 4000 tys zl to sobi skladaj taie.Jak bym pracowal mial kasy po uszy to tez bym sie wybil z alfredow stx"ow,no ale narazie mnie nie stac,i tak jak prawie polowe ludzi na forum majo po 16-17 lzt(wlacznie ze mna) nie pracuja nie maja kasy ale skladaja cos na badziwnych glosnikach poprostu zeby cos im tam gralo,i dla nich to jest wystarczajace na jakis czas.

I kazdy nazeka ze forum stoi w miajcu ze caly czas mowa o srx"ach tak narazie bedzie bo nie ma kasy,a za te np 100zl mozna miec cos co jakos tam gra.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X