Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pełne car audio

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pełne car audio

Mam pytanie co sądzicie o poniższym (zamiarze) nagłośnienia auta :
    przednie drzwi : http://allegro.pl/show_item.php?item=53432592
    tylnie drzwi : http://allegro.pl/show_item.php?item=53328192
    oczywiście wytłumione matami
    przednie słupki : tu jest problem cos w granicach 50 zł (co sądzicie o firmie BOSE i tweeterach z mercedesa klasy s http://allegro.pl/show_item.php?item=54010478
    wszystko uzupełnione sybem na stx 30/150/4ss napedzanym monoblokiem 125rms
    co do przodu i tylu to jakis wzmak by sie przydal ale narazie bedzie to pewnie jakas sonka 4x50 w

Porażka.To juz wole phonocara w drzwi.Lanazar to efekciarska marka.
    Co do bose to zalezy co,niestety link prowadzi do nikąd i nie można nic na ten temat powiedzieć.Pomysł z subem na stx-sie traktuje z przymróżeniem oka.Może być git a może być niewypał.
    Ciekaw jestem tylko co tym wszystkim ma sterować?Bo ta sonka to jakoś skromnie brzmi.
    I zresztą sony nie lubię.Mają fajne kamery ale audio to niewypał.Choć do lanzara pasuje,też efekciarskie ;]

Skomentuj

Lanzar swego czasu byl jedna z pozadniejszech firm CarAudio teraz spad na poziom ciut nizszy od JBL choc nie we wszystkich seriach swoich glosnikow.... Lanzar stracil w oczach znawcow car audio przez serie MAX ktora nie jest produkowana w usa tylko na zasranym tajwanie....
      Mozna by sie zastanowic i nie wstawiac w tylne drzwi glosnikow i dolozyc do lepszego glosnika do suba co wy na to ??

cena stxa + ze 180 za lanzara z przesylka to wychodzi juz 300zl jak by nie patrzec dolozysz 69zl i masz Hertza ES250 albo dolozysz tyle samo i mozesz miec JBLa GT4 12" ktory jest o niebo lepszy od kazdego stx'a

Pozdrawiam i sie zastanow lepiej

Skomentuj

ja sie zastanawiam caly czas :) to sa tylko spekulacje chodzi o to ze anarazie chce zrobic "scene" stereo w aucie bez suba przód 13 cm głośniki + tyl 16 cm i tweetery w słupkach to bym napedzal jakims wzmaszkiem ok 4x90 (magnat classic 360) za 200zł mozna wyrwać na allegro. szcze mowiąc to myślałem o phonocarze ale nie znalazłem nigdzie opini na ich temat, w sumie o lanzarze też nie ale bardzo spodobał mi sie ich wyglad. co do tego bose to juz poprawilem link. na głośniki chcę wydać ok 250zł dlatego pasował by mi w/w nie chce boshmanow jakos do mnie nie przemawiaja wogóle i wydaje mi sie ze lanzar albo phonocar bedzie lepiej grał... teoretycznie myslałem jeszcze aby jako 13 z przodu zastosować Blaupunkt GTx 132 albo Pioneer serii TS ale wszystkie są dwudrożne i do mnie nie przemawiaja... z tego co czytam to sumy na stx 27 całkiem dobrze sprawuja sie w autach, subik szczerze mowiac ma byc dobrym usupełnieniem zestawu ale od czasu do czasu zeby wytworzyl głośny basy :) (troche dresiarsko to zabrzmialo ale wkoncu mlody jestem :) )

Skomentuj

Nie znam się na ca, ale jakoś dziwnie wyglądają mi twoje plany w tym zakresie. Jeśli chcesz mieć dobrą scenę stereo to zastosuj dobre głośniki tylko z przodu i tweetery w słupkach zamiast 4 słabych. Jeśli już koniecznie chcesz mieć głośniki z tyłu to w jakim celu chcesz umieścic tam głośniki o większej średnicy ?(może częściej słuchasz muzyki na tylnych siedzeniach :P). Co do suba na stxie to chyba kolejna pomyłka – to nie jest głośnika do autka a już na pewno nie przy takim wzmacniaczu.

Skomentuj

mowie lepiej zrezygnowac z glosnikow z tylnych drzwi i dolozyc ta kase na glosnik do suba

Skomentuj

Mam pytanie co sądzicie o poniższym (zamiarze) nagłośnienia auta :
              przednie drzwi : http://allegro.pl/show_item.php?item=53432592
              tylnie drzwi : http://allegro.pl/show_item.php?item=53328192
              oczywiście wytłumione matami
              przednie słupki : tu jest problem cos w granicach 50 zł (co sądzicie o firmie BOSE i tweeterach z mercedesa klasy s http://allegro.pl/show_item.php?item=54010478
              wszystko uzupełnione sybem na stx 30/150/4ss napedzanym monoblokiem 125rms
              co do przodu i tylu to jakis wzmak by sie przydal ale narazie bedzie to pewnie jakas sonka 4x50 w

kicha!

STEP 1:
              -radio alpine z serii cdm np. 9821RB
              -wytlumienie.
              -przód: system odseparowany hertza wg. uznania który Ci sie spodoba podczas odsłuchu w sklepie.

STEP 2:
              -wzmacniacz minimum 200w rms (gta 200flash)
              -sub w skrzynce, np. IT mds 08 lub mds 10.

takie moje skromne rady

Skomentuj

Kolejny przyklad na najszybsze stworzenie dzialu CAR AUDIO !!!!

Skomentuj

para za 45 zł w mercu klasy S ??? nie... to niemożliwe...

Skomentuj

No cóż,ja też o tym rozmyślałem,ba,gotów byłem kupić.Sie okazało że to zwykła seria,taka co w fabryce od razu wkładają.Czyli żadna rewelacja.Ot taki standart markowany przez Bose.

Skomentuj

Fakt,przydalo by sie takie forum,dla maniakow car audio .hihi. Jestem tez b.ciekaw innych rozwiazan,przedstawie swoje>

[ Dodano: 2005-06-16, 22:31 ]
                      System zaczyna sie od odtwarzacza Pioneera DEHP 8000R, duzo mozliwych ingerencji w ustawienia dzwieku, nastepnie 2 wzmacniacze Gelharda,{elektronika Blaupunkta},zadna rewelka,ale dobrze pompuja ampery do glosnikow,jeden 2 kanaly zasila 4 glosniki 2 drozne Intertechnika 16cm,z tylu w polce za zaglowkami.Drugi 4 kanaly,praca w mostku na 2 kanaly,zasila 2 basowce Mac Audio 25cm, Calosc wsparta kondziorem,rzecz troche lekcewazona przez innych,ale to niezbednik,pozwala wyciagnac plynny niski bas przy full wysterowaniu,kiedy napiecie przysiada.W drzwiach z przodu Blaupunkty 16cm,gwizdki Visatona pod szyba w fabryczych lukach.Laczny pobor pradu zmierzony Big amperomierzem to przy pelnym wysterowaniu{dobra jakosc dwieku } to okolo 55 amper, przy full,krew z uszu,pojawiajace sie znieksztalcenia dzwieku to 70 A,napiecie przy wlaczonym aucie,w momentach krytycznych to 11,2 V, niestety narazie zwykly akumulator,przy zelowym,napiecie jest sztywniejsze.

Skomentuj

widzialem twojego opelka na zlocie w gdyni ;] calkiem milo to gralo....

PS zelowy akumlator niektorzy twierdza ze ma tylko dluzsza zywotnosc

Skomentuj

Robilem juz proby na zelu,to calkowicie inna historia,inny dzwiek,a cena takiego accu,pod moj silnik 2.6 to wydatek rzedu okolo do 600zl.W sumie niewiele,2x wiecej,2 x wieksza zywotnosc,bezobslugowy i sztywnosc napiecia,nie tylko w audio ale przy normalnym odpalaniu silnika.Rwie jak glupi,rozrusznik malo szczotek nie polamie.hihi

Skomentuj

inny akumulator inny dźwięk - do daj jeszcze srebrne przewody zasilania i dźwięk będzie jeszcze inniejszy.

Skomentuj

aku zelowy ma jedna wade nie nadaje sie na zime wiem to z doswiadczenia a co do zabudowy to zalkiem ladnie sie to prezentuje pozdro dla wykonawcy

Skomentuj

niedlugo jak bozia da i skoncze swoja zabudowe to sie tez pochwale

Skomentuj

Thanks za pozdro,car audio jest moim zyciem.hihi. Rozne fikusie sie robilo,najmilej wspominam mojego vw transportera,tam to mozna bylo upchac sprzeta,przy full mocy az silnik przygasal,a do tego to juz trzeba amperow.Ale gralo tragicznie,duzo decybelowego halasu,subwoofery made in Boschmann.Czlowiek sie uczy cale zycie,teraz zamierzam wkroczyc w swiat cyfrowych wzmacniaczy do samochodu,ponoc niebo.Zobaczymy.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X