Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Altusy do pokoju 10m^2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Altusy do pokoju 10m^2

Witam!

Ostatnio rozważam zakup altusków 75 do mojego małego pokoju które bedą uzywane także na imprezach do nagłosnienia więkrzych pomieszczeń. Moje pytanie brzmi: Czy owe kolumny nie będą przypadkiem za mocne do mojego pokoiku? I czy w tak małym pokoju uzyskam ładne brzmienie przy cichym słuchaniu. Mam do was prośbe. Czy moglibyście wyrazić jakies swoje opinie na temat brzmienia altusków 75? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Altus+ładne brzmienie=parodia dźwiekowa.Inaczej tego ująć nie można.To typowy zestaw do wytwarzania chałasu.

Skomentuj

dzwiek z altusow trzeba lubic

Skomentuj

Altusy to rzeczywiście kolumny na imprezki, nie do sluchania cicho, zwłaszcza w małym ponieszczeniu. Jak chcesz wydać na to kaske to lepiej sie juz troszke rozejrzeć za czymś innym. Perfekty jakieś, ostatnio widzialem cz@ty za 450zł. Albo samemu coś skleć na TVM-ach...

Skomentuj

Zmontowałbym jakies kolumny jednak mam bardzo ograniczony budżet i jedyne kompromisowe rozwiązanie widze w altuskach. Mam jeszcze pytanie czym to napędzić, nie podawajcie konkretnych modeli a podajcie moc która wpełni 'zadowoli' moje altusy. Wymieńcie jakies dobre strony tych kolumn gdyż chce mieć pewnośc ze pieniądze niezostaną wyrzucone w błoto.

Skomentuj

sa glosne

Skomentuj

sa glosne
              wyczerpujaca odpowiec ale jakze tresciwa i oddaje wszystko to co altusy potrafia
              zastanow sie cena Altusow z nowymi glosnikami nie bedzie niska a ja osobiscie nie chcial bym miec w domu 20paro letnich kolumn z glosnikami z piankowym zawieszeniem.....

Skomentuj

O co konkretnie mi chodzi? O kolumny które potrafily by zadziwic osobe dla której mozliwosci zwyklego, przecietnego i kupnego zestawu 5.1 firmy AK sa na wysokim poziomie.. o ile mozna cos takiego powiedziec o subie na 14 cm bączku który robi tylko złudzenie basu w promieniu 3 metrów, czy te altusy sa dobre dla mnie ? [dziw bierze ze sam tego nie wiem..] poprostu jakby to ujac moje pojecie w tych tematach jest mierne potrzebuje rady typu masz 200 zl bierz altusy bedziesz sie cieszyl jak dziecko z tego ze w pokoju 2m na 5m wszystko bedzie sie trzęsło lub nie bierz maja 25 lat i najprawdopodniej ktos zamiast defaulta wstawil noname z gieldy ;> moje wymagania nie sa wygórowane, inaczej. Czy te alstusy sa w stanie zadowolic zwyklego zjadacza chleba ? lubie glosno sluchac muzyki, ale mam rodzine na karku, moze to przesada ? Piszcie swoje zdanie o altusach, ale opierajcie to na tym ze to nie sa kolumny dla osoby która w tym siedzi, ale dla normalnego czlowieka który wreszcie chcialby uslyszec dzwiek z czegos innego niz z sluchawek Manty :>

Skomentuj

Altusy zagrają napewno lepiej niż zestaw no name 5.1 z plastikowymi kolumienkami a
                  przy wzmacniaczu 2 x 50W rms w pokoju 10m2 hałas będzie trudny do wytrzymania

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
                    dzwiek z altusow trzeba lubic
                    ...poniewaz jest specyficzny. Charakteryzuja sie wysoka dynamika i kubatura ktora bedzie przeszkadzac raczej w twoim pokoju. Najlepiej jakbys sobie ich posluchal bo moze Ci sien ie spodobac

Skomentuj

W 10 mkw2 przy wzmaku koło 60W będzie bardzo głośno:)
                      Teraz tylko pytanie czy dostaniesz na oryginalnych głośnikach...
                      Jeśli lubisz słuchać głośno muzyki i denerwować sąsiadów to spełnią one Twoje oczekiwania...

Skomentuj

bimber
                        hałaś nie do wytrzymania ??.Nigdy nie słyszałem czegoś takiego :) - może masz słabe uszka ?? :)

Co do altusów to z serca polecam altusy 110.Może to brzmi dziwnie ale one brzmią przecudownie i bardzo detalicznie.

Skomentuj

Polecam nowe Altusy 1300 +-Turbo EX Diesel PowerMax Full Dist OverOut HiEndofEnd
                          Szesc GD 30/30 jeden sredniak GN 20/20 i gwizdek 8W otwarty 15Ohm.Zwrotn ica zlozona z 2 kondow, to dopiero wypas
                          Tak naprawde skoro nie masz innej mozliwosci to po co pytasz?

Skomentuj

ja mam altusy 110 i nie narzekam... i raczej zadko moge sluchac glosno, bo matka sie pruje... ale jak juz moge, to potrafia zrobic naprawde niezly halas...

a poniewaz jeden gdn odpadł :) w niedziele wstawie stx'y gdn-25-100-8sc i zobaczymy jak to bedzie gralo czy lepiej czy gozej

Skomentuj

niezly halas...
                              No właśnie chałas. Ja kiedys miałem altusy 300 i przeszło mi z powodu hałasu.

Skomentuj

Ja powiem tylko tyle że altusy podobaja sie wszystkim dopóki nie usłyszą czegoś normalnego.Posiadacze takich leciwych konstrukcji nie dopuszczaja do siebie myśli że coś co jest dużo mniejsze od altusów może zabic je jakością.I basem.A tak niestety jest,altus to altus.Tam nie ma i średnicy,i góry,i porządnego dołu.I wiem co mówię bo "zabiłem" 3-setki kolegi zestawem na 2xlw 800 plus reszta od stx-a.Mocno sie zdziwił że te gówienka jak je nazwał rozklepały mu klate.I w taki sposób osiągnąłem dwa cele,sprzedałem kolumny i udowodniłem że altus to badziew.A żeby było śmieszniej to moje cuda kosztowały dużo mniej niż te altusy.

Skomentuj

Szkoda mi tego altusa..., teraz wiem że jest to zły sprzęt ,ale kiedyś gdy byłem mały ich dzwięk mnie powalał gdy porównywałem je ze zprzętem małej mocy i mocno komunistycznym...., nie warto ich kupować ,chyba że naprawdę ktoś tak lubi albo ma sentyment do tych kolumn..., dziś przegrywają jakością z każdą normalną kolumną ,aż żal patrzeć jak superpancernik idzie na dno.. no ale tak jest gdy technologia i wiedza idzie do przodu.

Arek.

Skomentuj

umberto kwestia gustu.Ja miałem okazje porównać altusy 110 z położonymi 15cm dalej podłogówkami na tesli i musze przyznać że altusy mi bardziej odpowiadały :(.Brzmienie ostrzejsze i bardziej wyraźne....niestety to gust a kazdy ma go inny.

Skomentuj

ALTON, poruszyłes bardzo ważną kwestie.Gust.I z tego powodu jak cos komuś robię to staram się wyczuć co preferuje.Nie zawsze ta płaska ch-ka ma uzasadnienie w oczach klienta.Czasami trzeba coś podbic bądź obciąć.Tak samo jest z altusami,są rzesze ludzi którzy nie zaakceptują innego brzmienia.Wolny rynek.
                                      Ale altusy sa dla mnie płytkie,bez wyrazu.Typowe italo disco.Choć go lubie.

Skomentuj

Na małych prywatkach w pokojach 18-24 metry ^2 grały altuski 110 musze przyznać ze hałasu to one narobiły, wszyscy byli zadowoleni jakoscią dźwieku :) Tzn pewnie chodziło im o to że te kolumny nadają wpełni się do napędzania takich imprez. Inna sprawa wrzucić takie altusy do pokoju 10m^2 hmm ciśnienie może być bardzo duze wręcz nie do wytrzymania, altusów nie da sie słuchać cicho bo to już nie ten dźwięk :) zbyt wyraziste wysokie tony.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X