Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Raveland AXX 1010 czy Ravemaster BSW 104 do auta.??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Raveland AXX 1010 czy Ravemaster BSW 104 do auta.??

witam!!
    chcial bym kupic jakis glosnik basowy ktory nie bedzie potrzebowal duzej skrzyni a zarazem bedzie wymiatac heh.co sadzicie o tych co podalem glosnikach??
    tu sa linki do nich:
    http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...0&pid=40&img=1
    http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...9&pid=34&img=1
    ktory bedzie sie lepij nadawal do suba do auta chodzi mi zeby jak najmniej miejsca zajmowal bo mam male auto.
    na glosnik mam max 270zl
    dzieki z gory za odpowiedzie jak beda
    moje gg:4907544
    pozdrawiam

Ja mam gdzies AXX1010... Jak go wsadzisz w 35L Closed to bedzie gral poprawnie bez rewelacji a jak postanowisz wizsc obudowe BR to nie wiem jak ty to zrobisz zeby nie swistalo z BR...
    O Ravemasterze wypowiedza sie jeszcze inni bo wiem ze maja

Pozdrawiam

PS Aha potrzebujesz glosnika do malego litrazu... ja mam JL Audio 10W0 w 21L Closed i Raveland jest bez szans... tylko cena JL'a ;/

Skomentuj

Zamieszczone przez wisnia
      Ja mam gdzies AXX1010... Jak go wsadzisz w 35L Closed to bedzie gral poprawnie bez rewelacji a jak postanowisz wizsc obudowe BR to nie wiem jak ty to zrobisz zeby nie swistalo z BR...
      O Ravemasterze wypowiedza sie jeszcze inni bo wiem ze maja

Pozdrawiam

PS Aha potrzebujesz glosnika do malego litrazu... ja mam JL Audio 10W0 w 21L Closed i Raveland jest bez szans... tylko cena JL'a ;/
      czyli ten Raveland AXX 1010 jest bezndziejny??

Skomentuj

nie az tak to nie w pokoju 15m kw dawal bardzo dobrze rade i wypelnial go miekkim basikiem ale ten glosnik efektownie wyglada a w odsluchu zadnych rewelacji co nie oznacza ze jest do kitu

Skomentuj

Wiśnia powiedz, czy opłaca się dać za niego 160zł z przesyłką? Mam okazję kupić ten głośnik. W podobnej cenie to pozostaje mi CW1002C i ALX-102SP. Chodzi mi o suba do samochodu. Samochód to Opel corsa A. Na wzmak nie patrz, ponieważ wszystkie te głośniki potrzebują porządnego wzmaka. Sub będzie napędzany GTA 2100B lub GTA4100 jeszcze nie zdecydowałem.

Skomentuj

hmm mysle ze sie oplaca chociaz bym sie zastanowil jeszcze nad boschmannem... z tym ravelandem sa niezle cyrki z obudowa i poczatkujecay watpie czy da rade zestroic dobrze BR.... w closed sytuacja sie odwraca- glosnik gra bardzo miekko ze srednim wykopem i duzo ciszej niz w BR ale to tak zawsze jest.... dla mnie to conajmniej dziwny glosnik moze jak bym sie nim wiecej pobawil to by wyszlo cos dobrego....

Skomentuj

Skrzynkę zawsze można sprzedać. Ten szczególnie szybko pójdzie bo wiele osób patrzy na wygląd. Co masz na myśli z tym strojeniem(nie chodzi mi o tłumaczenie definicji strojenia, tylko z czym mogę mieć problem, bo jeśli tylko ze świstem to nie duzy problem bo w samochodzie i tak go nie będe słyszeć)? Próbowałeś go stroić wg. zaleceń producenta? Jak on brzmi w br?

Skomentuj

bass sie ciagnie mimo malej obudowy... swistanie mimo BR zalecanogo 8cm jest bardzo glosne

Skomentuj

A ja bym brał rawemastera BSW104II. W domku mam BSW154II i jest zajebiście tylko że troszke za mały pokój mam narazie ale niedługo się wyprowadzam więc będzie większe pomieszczenie. Jeżeli ta 10" by zagrała na podobnym poziomie co 15" to bierz bez wachania! Pozdrawiam

Skomentuj

Ja mam BSW124II i też jest zajebiście bas się nie wlecze mimo BR i ma solidnego kopa, do BSW104II buda BR 30L strojenie na 35-38Hz , tak jak masz podane na stronie.Ravelanda nie słyszałem więc się nie wypowiadam.

Skomentuj

Jestem w trakcie składania skrzynki do tego ravelanda(ok. 45l closed). Jak poskładam to dam znać jak on brzmi. Nie wiem tylko czy to będzie przed czy po wakacjach(wyjazd do roboty).

Skomentuj

Czaruję...
                      X