Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

hej;-)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hej;-)

Mam pytanie ile wat moze uciagnac komputer chdozi mi o to czy bez wzmaciniacza moge podłaczyc suba lub ube do kompa???

Hehehe takich pytań to dawno niebyło
    Bez wzmacniacza mozesz podlaczyc tylko sluchawki albo mikrofon...

Skomentuj

1) Temat nie adekwatny do treści
      2) Temat raczej nie w tym dziale

Odpowiedź na pytanie:

Karta muzyczna Ci uciągnie nawet 1000000000000 wat tyle ze po jakiej ilosci czasu karta sie spali? :) Nie podłączaj bez wzmaka. Wyjscie na słuchawki jest przystosowane do obcxiązenia 24-32 ohm a typowa tuba czy cos ma 4-8. Oblicz sobie ile krotnie wiekrzy prąd przeplynie przez Twoją karcianke i jak wielkie chłodzenie bys musiał zapodac zeby sie nie spaliła. Zresztą nie podłączaj wogóle bo i tak nie bedzie to chodziło jak nalezy co najwyzej bedzie pierdziec i wydawac przykre dzwięki ( kumpel opowiadał co było nim spaliła sie mu karta )

Skomentuj

nmaciek, ale temat zes dal zajebisty....

mozesz podlaczac swojego wzmaka na alphardzie lub innym wynalzku pod wyjscie w plycie glownej... to co uslyszysz bedzie poprostu boskie i nie do opisania, taki hi'endowego brzmienia nie uzyskasz nigdzie, a jezeli masz karte AC'97 lub inna zintegrowana to twoje doznania będą jeszcze silniejsze... uslyszysz piękną, czystą, nieskaziletna CISZE.... a jak zle pojdzie to spalisz wyjscie na plycie :)

tyle z mojej strony...

jezeli dalej nie wiesz to nie uslyszysz nic, chyba ze podlaczysz suba do plyty przez jeszcze jeden wzmacniacz lub jezeli masz sub aktywny to mozesz podlaczac...

:)

[ Dodano: 2005-06-18, 18:18 ]
        Daniel, widze obrales podobna taktyke odpowiedzi :) szkoda ze nie bylem pierwszy :P

Skomentuj

digital, Dlaczego nie usłyszy? kumpel podłączył 20/80/2 i zwrotke pasywną jakąs przy odcieciu na 150 i cos było słychac podobno, podgłosił to membrana latała jak szmata po czym karta poszła sie kochać. :)

Skomentuj

A jezeli kupie tube z wbudowanym wzmacniaczem to poleci??

[ Dodano: 2005-06-18, 18:29 ]
            A jezeli kupie tube z wbudowanym wzmacniaczem to poleci??
            chbya ze cos polecicie do 300zł ale za to to mało co sie kupi

Skomentuj

A na któym pietrze mieszkasz? :) Wyrzuć... może poleci . A tak serio to jak bedzie wzmacniacz to bedzie gitara.

Szczeże mowiąc jak bym miał 300 zł to juz bym wolał sam coś złozyć aktywnego. To ma grać w domu to nie tube tylko subwoofer :)

Skomentuj

aktywne tuby niespotkalem sie ejszcze z takimi bynajmniej w diy :) btw,neiwiedzialem ze mi moze sie zjarac karta lol , taka jedna osoba ma podpiety glosnik i gra dosc glosno,ze mozna posluchac muzyki bez problemu

Skomentuj

Daniel czy mógłbys mi dac link do konkretnego produktu lub produktów?? bo wiesz z moja wiedzą m,oe kupic jakisz szit

Skomentuj

NIektóre strekarty jak na sb awe mają wbudowany zmacniacz 4wat ale to i tak za mało żeby pociągnąc głosnik niskotonowy oczywiscie słychac cos bedzie ale cicho i odrazu sie przesterowuje.

Skomentuj

nmaciek, a moze ci jeszcze przyniesc? tak trudno poszukac? nawet w dziale elektronika masz przyklejony temat ze wzmakiem irka.. qrwa...

Tasior, fajna masz ilosc postów... szatanie :P

Skomentuj

ja pod swoją SB live 1024 podłączyłęm kolumnę od wieży. ledwo membrana się ruszała, ale karta jest ok

Skomentuj

nmaciek, Zamów sobie u Irka mostek TDA 7294 dokupisz trafo i to juz Cie wyniesie prawie 200 zł. Do tego Głosnik STX 22-120-08-SC za 35 zł noji reszte wydasz na obudowe. Wszystko CIe wyniesie 300 zł

Skomentuj

bld, dobrze pisze jednak ja bym sie zastanowił nad 27-150-08-sc.

Skomentuj

bld, Daniel, kolejne posty kwalifikujące sie do działu "STX RULEZZZ" który powinien powstac na tym forum ;/

jezeli kolega nmaciek, kupi wzmak od irka to domyslam sie ze dzial elektronika zostanie wzbogacony o kolejny post "a dlaczego, a jak?" .... albo męczenie irka...

przeciez kolega napisal ze chce tube ze wzmacniaczem.. takie są na allegro, czasami na allegro są nawet subwoofery ze wzmacniaczami a te lepsze to nawet subwoofery aktywne...

moze autor tematu przejrzalby dzialy z ogloszeniami na stronach typu audiofun/audiomania ? tam ludzie czasami chcą sprzedać rzeczy za rozsądną kase...

no chyba ze czujesz sie na silach i chcesz zbudować coś samemu, to pamietaj ze chcesz zbudowac subwoofer, w twoim wypadku chcesz zbudowac nawet subwoofer aktywny ... ale tuby to ty nei buduj, bo do tuby to sie kupuje driver i gra, tylko nie tym pasmem na jakie liczysz :)

Skomentuj

Zanim zadasz pytanie skorzystaj z wszechstronnej opcji google.pl i naucz się czegoś, bo cierpliwość to klucz do sukcesu lub podłącz se głosnik prosto do karty i ucz sie na błedach
                                Jeszcze jedno wyjaśnie "TUBA" to instrument dęty blaszany, a nie kolumna typu bass-reflex :P

Skomentuj

hej;-)

Skomentuj

Czaruję...
                                  X