Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny blisko monitora komputerowego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny blisko monitora komputerowego

Witam.
    Problem mały mam. Otórz posiadam kolumny Yoshego. Kolumny stoją po obu stronach mojego biurka komputerowego. Problem polega na tym ze lewa kolumna moze stać obok monitora i nie ma problemu. Gdy zamienię je miejscami obra monitora zielenieje z prawej strony, czyli w miejscu gdzie stoi druga kolumna. Po ponowym przestawieniu (lewa na lewej stronie, prawa na prawej) ten e4fekt mija i znów monitor wyglada ok.
    czy jesgt możliwe ze pole magnetyczne rochodzi sie z jednej kolumny w prawo a z drugiej w lewo???? Trochę głupie pytanie ale nie wiem dlaczego taka sytyacja ma miejsce.
    Zaznaczam ze po przestawieniu głosników pozmieniałem tez kable l-na prawy i p- na lewy.

Pozdrawiam

hehe to Yoshi dal ci kolumny:) hehehe

a tak serio to juz nie bede cie gnebil ze trzebabylo kupic ekranowane, tylko zaproponuje zebys ten felerny glosnik obrocil w obudowie o 90 albo 180 stopni i zobaczyl czy cos pomoze (pewnie juz probowales)

a pole magnetyczne powinno rozchodzic sie rownomiernie naokolo

Skomentuj

Pogadaj z Yoshim :)

Skomentuj

niewiem czy to ma jakiśzwiązek ale ta kolumne która ci daje ten niemiły efekt monitora możesz mierc podłączoną w przeciwfazie względem drugiej, wiec pozamieniaj na terminalu kabelki i zoabczysz czy to da efekty jakies

Skomentuj

Wydaje mi się, że polaryzacja ma tu mało do gadania. Możliwe choć to tylko moja teoria, że magnesy Twoich głośników nie mają równomiernie rozłożonych lini pola magnetycznego i linie te tworzą elipsę co w efekcie sprawiło by, że obrócenie głosnika według jego osi o 90 stopni pomoże na Twój problem :)

I nie musi to być głośnik niskotonowy.

Nie wiem czy tak jest ale nie mam innego wytłumaczenia.

Heh sam się zastanawiam co ja napisałem :))) Ale niech już będzie.

Skomentuj

zobaczymy co koledze pomoże wtedy sie okaze ja sam niewiem co napisałem bo jestem po kilku ...Żubr ... występuje w puszczy ... Audio puszczy :P

a jesli teoria Tima ma racje to odwróc jeden głośnik tyłem :P chociaż czy te anry by miały takiego fizola jak mówisz ,,, chyba nie

Skomentuj

a może masz np zwrotke umocowaną w obu kolumnach, na ściankach, po jednej stronie(lewej), na wysokości monitora?? chociaż z tego co napisałes by wynikało że masz je umieszczone "do środka".. tak czy inaczej sprawdz czy to zwrotnica czasem nie ekranuje.. albo co innego.. linie pola nie moga tworzyć elipsy, jezeli tak by było to pole było by niejednorodne i twój głośnik nie grałby jak powinien..
              polaryzacja nie ma tu żadnego znaczenia, a obracanie jej o dowolny kąt bedzie powodowało, że "obejrzy" sobie na ekranie, linie sił pola

Skomentuj

Anr..wszystko wiadomo.Czy wy się spodziewacie że głośnik tej klasy będzie miał powtarzalne parametry?Wątpie.Cały pic polega na tym że faktycznie z pola magnetycznego robi sie w jednym elipsa,jak ktoś już wspomniał,i uważam że w tej klasie nie ma co sie spodziewać że będzie lepiej.A najlepiej kolumienek nie przestawiać.I to jest sprawdzona sprawa,nie ma co sie rozwodzić,i tak nic to nie zmieni.
                PZDR

Skomentuj

Czaruję...
                X