Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nagłosnienie Auta

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nagłosnienie Auta

w najbliższym czasie planuje zakupic troche sprzętu do autka...

planuje dać na tył jakieś dobre głosniczki + sub i to najlepiej na jednym wzmacniaczu
    no i na przód jakiś dobry zestaw midbasów i tweeterów, no i chyba też wzmacniacz

zastanawiam się nad hertz'em 165 DSK na przód: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54004009
    a na tył też hertz'e 6x9 np. DCX-690 : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54398282

wzmacnicz na tyl myslalem o Magnat classik 360: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55246330
    na przód sam nie wiem co dać...

sub będzie w przyszłości... bede go musiał dopasować do wzmacniacza...
    poki co mam radyjko Pioniera jakiś niski model z CD...

co do moich preferencji to lubie słuchac bardzo zróżnicowanej muzyki, nie koniecznie tak żeby rozsadzało samochód, ale jednak chciałbym zeby czasem można dać czadu:-)

myśle ze taki zestaw w porównaniu z seryjnym powinien prezentowac się przyzwoicie

czekam na sugestie kogoś doświadczonego.. może ma ktoś jakaś inna propozycje?
    acha samochód to astra combi - narazie sie robi:-) drzwi i klapa będą oczywiście wytłumione i mysle ze nie powinno być problemu z przeróbkami tapicerki

proponuje tego wzmaka ktorego masz dac na przod + tyl spokojnie powinien wystarczyc jezeli to jest prawdziwe rms dla 4ohm
    Do subwooferka kup sobie JBL'a GT4 12" cos kolo 380zl + wzmak np jak nie bedziesz mial kaski to kup boschmanna z mozliwoscia mostkowania do 1 kanalu, sa to naprawde mocne wzmaki.... ale minimalnie zeby mial 250 - 300RMS /4ohm

Skomentuj

Wzmacniacz... Magnat Classic 360 - ja bym powiedział, że trochę za mocny do tego zestawu, bo miałem okazję go widzieć w akcji - cholernie duże, ciężkie i prądożerne bydle :-)

Aaa mam nadzieję, że podałeś link do wzmacniacza obrazowo. Bo niewiem czy czytałeś, ale ten koleś co to sprzedaje siedzi w Berlinie i naliczy Ci za przesyłkę z 60zyla.

Skomentuj

zauwaz calkiem na dole kto wygral aukcje - koles ma chyba taki sam nick jak on ;]

Skomentuj

Ten wzmacniacz jest troche słabszy jak te parametry co są podane na aukcji tzn jego moc RMS na 4omach to 45W, a w mostku coś ok 120W przy 4omach. Owszem on ma te 90W co jest na akucji podane ale 2om przy 10%thd miałem ten wzmacniacz nic ciekawego ale za cenę do 250 zł moim zdaniem warto. Na temat reszty się nie wypowiem bo nie znam

Skomentuj

yeti Ty mówisz o tym magnacie??

45W czy ja wiem :-) W koncu po pierwsze to jednak MaGnAt a po drugie bezpieczniki 2x25A jednak o czymś świadczą. Z obliczeń mi wychodzi 90W przy 4R i to z dosyć dużą rezerwą!!!!

Skomentuj

"W koncu po pierwsze to jednak MaGnAt"

czyli niemiecki shit nie wiem czym sie zachwycasz

Skomentuj

rzeczywiście licytuje ten wzmacniacz, ale sie jeszcze zastanowie czy sie nie wycofać po tym co tu czytam...
                jesli nie niemiecki shit to co mogłbym kupić w porównywalnej cenie? skoro się nikt nie wypowiada na temat głośniczków mniemam że mogą być?
                co do wzmacniacza to myslałem o podłączeniu do 2 kanałów tylnych gł. a do mostka sub ale może rzeczywiście lepiej by bylo 4 gł. a sub do innego wzmacniacza?

przeglądam to allegro i inne ale jakos nie specjalnie sie na tym znam... wszędzie fajerwerki i tyle.. a nie stać mnie raczej na salon CarAudio:-)

Skomentuj

Ja osobiście polecam wzmacniacze monacora Carpower. Jest teraz na nie promocja. Wejdz na www.monacor.pl i tam poszukaj w katalogu.

Na przód ja proponuje zestaw signata
                  H16 z tweeterem T3 mozna juz za ok 330 PLN kupic, wiec cena jest calkiem przystepna, albo rainbow 265 SLX (deluxe) super stosunek cena/jakosc. Do tego proponuje porzadnie wytlumic drzwi.

Na tyl radze tylko subwoofer, bo glosniki z tylu jednak nie za bardzo ogolnie pasuja.

Przydalo by sie jeszcze jakies dobre radyjko i masz zestaw do pozazdrszczenia.

PS. Tutaj masz te wzmacniacze monacora.

PS2. Co do subwoofera, to polecam forum na stronie www.audiocar.pl. Ja nie sluchalem wielu wiec raczej nie czuje sie kompetentny zeby Ci doradzac w tej sprawie .

Skomentuj

PETERS, tak ja mówie o tym wzmacniaczu miałem podpiętego pod mostek suba na jbl cs12 (125w rms) jak by nie patrzeć to głośnik musiał by pukać o nadbiegunki przy pełnym wysterowniu wzmacniacza a to nie miało miejsca, kiedyś czytałem na niemieckim forum opinie nikt mu nie dawał więcej jak 50w rms przy 4omach, a bezpieczniki nieraz są kładzone ponad potrzebe poto aby reklamować że ma większą moc u niemców magnat to ta sama klasa co boshmann itp tylku unas jest uważany za jakiś lepszy

Skomentuj

Ja słyszałem, że to "polski" Alphard. Ale zdecydowanie wolę magnata niż Firsty czy takie tam inne. Powiem tak, nie zachwycam się tym wzmacniaczem, ale w porównaniu z TDA1562Q jest dużo mocniejszy.

bezpieczniki nieraz są kładzone ponad potrzebe poto aby reklamować że ma większą moc
                      Chyba, że.... bo tam są 2x być może jeden jest nie podłączony. Ale napewno nie są za duże, żaden producent niemoże sobie pozwolić na takie coś - może to groźić pożarem samochodu.

Ale rzeczywiście Monacor wystawił promocję za te 390zł całkiem niezły wzmak już jest.

Skomentuj

czytam i czytam i jak zwykle coraz bardziej nie wiem co wybrac:-)

ten wzmak byłby dobrym wyborem? : http://www.monacor.pl/catalogue-prod...161&SubKtg=317

a co oznacza 2x4OHM w opisie np tego głosnika? ma 2 cewki? i gra jak głośnik 300W?? http://www.monacor.pl/catalogue-prod...=62&SubKtg=315 co wogóle możecie powiedzieć o głośnikach Monacora?

a co myślicie o takim zestawie na przód: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=54180868
                        + tył: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55319384 całość napędzane wzmacniaczem też JBL GTO 4000??

Skomentuj

dobre glosniki niedoceniane jednak przez polskich konstruktorow.....

dosyc popularne w niemczech

Skomentuj

a co byś mi wisnia polecił z Monacora?

Skomentuj

na jednym forum znalazłem opinie o głośniku monacior
                              http://forum.tuning.pl/viewtopic.php...hlight=monacor
                              (mam nadzieję, że link zadziała).

Skomentuj

Święty No na tymforum to troche Monacora pojechali, ale to nie jest do konca prawda. Niestety nie ma tanich dobrych glosnikow. Moga byc co najwayzej takie o dobrym stosunku cena/jakość a takich Monacor ma wiele. Niektóre średniotonowe mimo, że wyglądają na badziewne grają naprawdę lepiej niż wiele droższe "audiofilskie" głośniki. Ja osobiście polecam.

Skomentuj

Ja tam na swojego CBR200 TCR nie narzekam, solidnie wykonany, solidne zawieszenie aluminiowa membrana i całkien niezły dzwięk.

Skomentuj

PETERS a jak sie podłącza taki głośnik? co oznacza to 2x4OHM 2x150W w przypadku CRB200 TCR
                                    acha i co to są głośniki KICKBASS ? moze cos wiecie o glośnikach NEOKICK (tez monacor)- czy te głośniki nadawałyby się na tył?

Skomentuj

tw 2x4omy i 2x150w to oznacza za 1 cewka ma 4omy i 150wat i druga tak samo cewki możesz łączyć szeregowo lub równolegle zależnie od potrzeby

Skomentuj

a po co robić chcesz cokolwiek w półce jesli można widzieć?

Skomentuj

Czaruję...
                                        X