Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jakie glosniki polecacie do tego wzmaka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jakie glosniki polecacie do tego wzmaka

Jakie glosniki 8 calowe (20 cm) polecacie do wzmaka NAD C320. I budy o objetosci 40 Litrow.

Buda wykonana jest z grubej 15 mm sklejki i jest to obudowa bass reflex z jednym otworem o srednicy 8 cm.

Bedzie to kolumna trojdorzna, chodzi mi tylko o dobor niskotonowaca aby wykozystac w pelni mozliwosci wzmaka. Jezlei chodzi o wysokotonowca i sredniaka to takze mile widziana jest pomoc.

mam takze prosbe czy takze ktosby mogl pomoc mi z jakas zwrotnica do proponowanego zestawu.

Dziekuje za szybkie odpowiedzi

za dużo niewiadomych aby cokolwiek doradzić !

Skomentuj

a jakie informacje moglbym ewentualnie dozucic, aby rozjasnic sytuacje
      ?

Skomentuj

Skoro masz problem nawet z doborem przetworników, to jak chcesz sobie poradzić ze zgraniem 3 głośników i zaprojektowaniem zwrotnicy do nich? Rozumiem że masz już gotowe budy - jeżeli pochodzą one od jakichś fabrycznych kolumn, to wsadź tam takie głośniki i zwrotnice jakie były fabrycznie.

I oczywiście - za dużo niewiadomych. Nie wiemy gdzie to ma grać, w kiblu, na estradzie czy w pokoju? Ile kasy na to masz? Bo nie wiadomo z której półki wybierać - Alphard, STX, Tesla, Tonsil, Peerless, Beyma, B&W, JBL, Focal, Jamo??

Skomentuj

Podac jakies parametry wzmaka(chociaz to nie priorytet)
          z jakimi głośnikami ma współgrać,ile mozesz na nie przeznaczyc.
          A pozatym to wydaje mi sie ze ty chcesz zeby ktos zrobił za ciebie projekt całej kolumny....
          podac ci wszystkie glosniki i zaprojektowac zwrotke... hmm... ale to tylko moje odczucia.

Skomentuj

o zgranie zestawu sie nie martwcie robilem to juz kilkakrotnie. Tym razem jednak nie chce do konca polegac na sprawdzonych przetwornikach tonsila, o STX nawet nie mysle bo dla mnie to nie gra za dobrze.

Grac ma to w pokoju okolo 12-15 metrow kwadratowych.

Moze uznacie ze jestem leniwy ale niestety pracuje po 15 godzin dziennie i nei mam za bardzo czasu na zaglebianie sie w specyfikacje przetwornikow.

Wole spytac doswiadczonych, ktorzy juz posiadaja lub slyszeli jakies inne dobre przetworniki!

Skomentuj

Czaruję...
            X