Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pomóżcie !!! Prosze :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pomóżcie !!! Prosze :)

Mam Głośnik ALPHARD HW 1500 ma 15 '' jest na twardym zawieszeniu i na magnesie pisze 200 watss a koleśówka w sklepie powiedziała mi żę jego moc RMS jest 100 watss i nie wiem jaki moge podłączyć do niego wzmacniacz a chciałbym żęby głośno grał miał delikatny bas taki jak w kolumnach estradowych Ja sam zrobiłem kolumne typu bass reflex do tego głośnika z płyt mdf 3 cm :) wys 90 cm ,szer 50 cm głębokość 50 cm i mam wygłuszoną wszystkie szczeliny zaklejone a było ich mało :) obklejona z zewnątrz materiałem do kolumn i mam tez do niego gwizdek piezo tonowy kolumne mam skończoną i NIE WIEM CZY DOBRE WYMIARY KOLUMNY DOBRAŁEM DO TEGO GŁOŚNIKA ???? i jaki bedzie najlepszy wzmacniacz chodzi o moc a nie o firme :) pomuszcie przosze Za wszystkie odpowiedzi bardzo diękuje :):):)

Głośnik-do bani. Obudowa - o dużo za duża. W tej obudowie jak wytrzyma 50W to będzie dobrze ...

Skomentuj

Powiem to co inni by powiedzieli :] ze powinienes najpierw poczytac strone i to co na niej jest i potem bys nie musial tego posta zadawac bo bys wiedzial co i jak :] life is brutal and full of zasadzkass

Skomentuj

najbardziej mi się podoba "delikatny bas taki jak w kolumnach estradowych " z tego co wiem to estradówki raczej nie są subtelne ale głośne..... do głośnika daj dowolny wzmacniacz i dowolną obudowe.... jak to mówią z gówna bata nie ukręcisz :P

Skomentuj

W pełni się podpisuje pod Sound Wave!Najlepiej podepnij go pod jakąś prawdziwą setke i daj na full power,zobaczysz jaki wykop ma,jednorazowy;]
          PZDR

Skomentuj

w obudowe 70 litrów z grubych ścianek, bez tłumienia bo poco w estradówce, pod wzmk tak ze 200 W żeby szybciej sie rozleciał to bedzie mniej nerwów ale moze 100 da rade ... wkonucu estradówka

Skomentuj

zrob z niego gigantyczna popielniczke

Skomentuj

...efekt latających membram... :)))))))
                Może na zlocie zrobimy wyścigo membram co ?? :P
                mamy miesiąć na skonstruowanie potworów do wyplówania membeam z alfredów :)
                Oczywiście aerodynamika, styl lodu, jego szybkość i subtelność będzie oceniana przez jury (niezależne bo po 2 litrach 40% :)

Skomentuj

Czaruję...
                X