Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

New Mildton 150

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

New Mildton 150

na poczatku mialem sprawic sobie altuski 75 lecz Kupilem takie kolumienki jak w topicu, czy ktos cos o nich wie ? czym je napedzac i jak beda sie spisywac w pokoju okolo 10 m^2. Dodam tylko ze w kazdej kolumnie basówka jest całkowicie odrestaurowana sredniotonowce i tweetery orginalne obudowa lekko nie szczelna lecz sie tym wkrotce zajme kable hmmm.. wygladaja na telefoniczne mam zamiar wymienic je na [2.5mm / 3.0mm miedz beztlenowa] "czy to cos da ?" jak narazie slyszalem tylko jedna na w polowie spalonym sharpie 2 x 30 wat :> ( w sumie to 1 x 30 bo jeden kanal sie odrazu dopalil ) i wrazenia jak najbardziej pozytywne. Jezeli ktos ma te kolumienki to jak je dopiescic ? o ile to mozliwe :)

z góry thx :>

Hmm stara konstrukcja Tonsila... głośnik 30cm ale jaki model to juz nie wiem... wymieniona membrana oryginalna tonsila czy jakas inna? Kable mozesz wymienic moze to i cos da :lol: Wzmak 2x60W w zupełności do nich wystarczy (chyba:P)
    He ale po co Ci to do 10mk2? Mogłeś coś samemu zrobic :P

Skomentuj

Maxi w NewMildton 150 był stosowany głośnik basowy GDN25/60/1 o średnicy 25cm,
      te kolumny nie miały nisko schodzącego basu.
      NewMildton 200 miał 30cm głośnik basowy GDN30/100/7 lub GDN30/100/8
      (różniły się nakładką przeciw pyłową polipropylenowa srebrna lustrzana lub czarna celulozowa).
      Swoją drogą ten NewMildton 200 to najbardziej udana konstrukcja z tomtych lat.
      GDN30/100/7 + GDM16/80/1 + GDWK9/120/x do dziś zapewnia przy SLP 92dB brzmienie
      w tej klasie cenowej i sprawnościowj nie do pobicia

Skomentuj

Yy coś mi sie machnąć musiało :) bimber tych 200 nie widziałem i myslałem ze te 150 to sa te najwieksze:P Myślałem ze tylko w 110 były trzydziestki Tonsila:)
        Dobra tych modeli troche było każdemu sie mogła zdażyć pomyłka :lol:

Skomentuj

w 110 były 25-tki, w 140 były 30-tki... hi rzeczywiście ci sie coś macha....

Skomentuj

Jak się za nie zabrać, hmmm... wiem coś na ten temat :)

- wymień przewody na beztlenowe i wymień lub dokup terminale (nie wiem czy w mildtonach są :P, ale poleprzysz praktyczność)

- odśwież nieco obudowy

- zmień wytłumienie, bo nie jest chyba za dobre

- odśwież maskownice (jeśli masz)

- uszczelnij wszystko silikonem

- ewentualnie pokombinuj ze zwrotnicą, nie wiem jaka tam jest...

Wiem coś na ten temat bo odrestaurowałem mój zestaw ZG-15-C.
            Będzie OK!

Skomentuj

Dj SMS, o czym ty chłopie mówisz, jakie kombinowanie ze zwrotnica??? Szkoda zachodu, jedynie moze to uszczelnic i dac wytłumienie (w zależności ja mu bedzie pasowac). Reszta nie ma sensu, chyba ze wizualnie...

Skomentuj

zgadza sie na 25 membrany wymienione na nowe orginalne to prawda nie schodza zbyt nisko ale maja naprawde niezle udezenie co sie tyczy wytlumienia zalosne.com mam zamiar wsadzic tam gąbke materacowa okablowanie juz mam tylko przelutowac zwrotnica jakas hmmm lepsza od tej altusowskiej ale dokladnie jaki model nie patrzylem obudowa jak kazda, nie szczelna silikon stoi w tubie na stole wiec tylko sie za nie zabrac, jezeli chodzi o wzmak to tu mam problem nie mam zbyt duzo kasy ktos poradzal mi starego radmora 2 x 35 muz 2 x 50 nie wiem co to jest ale chodzi tanio.. :)

Skomentuj

Ruthi7 miałem u siebie w domu NewMildtony 150, głośnik niskotonowy był GDN25/60/1 i miałem przez cztery lata NewMildtony 200 z głośnikiem niskotonowym GDN30/100/7 ( i tymi w tamtym czasie byłem zachwycony - w porównaniu z bolero mniej basu ale za to bardzo dobrze kontrolowanego, świetny środek i nie szeleszcząca góra ).
                  Jedne i drugie były w 100% orginały zakupione wprost z Tonsila

Skomentuj

u Bld'a w NewMidltonach siedzi 25/40/3 :>

Skomentuj

Mam u siebie New Mildton 170 po renowacji.
                      Tam z kolei siedzi 25/80/3.

Skomentuj

Czaruję...
                      X