Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Najlepsza alternatywa do 10 m2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Najlepsza alternatywa do 10 m2

Witam wszystkich w wakacje, jako ze juz po sesji zamierzam zrobic sub aktywny do swojego pokoiku. Mam pokój dokładnie o powierzchni 10.15 m2, sub tylko i wyłacznie bedzie współpracował z komputerem i tylko i wyłącznie do muzyki ( słucham najczesciej Drumm & Bass ) wiec na brak głebokich basów w tej muzyce nie ma co narzekac:) Na głośnik chce wydac do 350 zł wraz z przesyłką , napędzac będe to mostkiem TDA 7294, akurat mam tonsilka GDN 20/60/3, ale jakos sobie radzi ale chce cos lepszego najlepiej 20 cm srednicy , obudowa moze byc BR badz zamknieta, lubi ten i ten bass jelsi chodzi o obudowe, zastanawiam sie nad SLS-8, badz jakas Beyma, zwracam sie z prosba do bardziej siedzących w temacie jaka 8 calówke byscie polecili do takiej konfiguracji co podałem, aha sub stac bedzie w narozniku pomiedzy 2 scianami a łózkiem. Za wszelkie sugestie i rady dotyczace doboru głosnika serdecznie dziekuje i pozdrawiam Tomasz A.

hmmm a co ty na 2 8BR40 ? problem jest w tym ze one są 8ohm :/ a chyba robić je w szereg to troche głupio.... hmm mozna dac 10BR60 ale to 25 cm....
    co do peerlessa to ja bym jak juz brał 10'' jest 30 zł droższy ale dużo lepszy od mniejszego brata... ale poczekaj na wypowiedź innych forumowiczów.

Pozdrawiam

Skomentuj

sls10 bedziesz miec zapas :)

Skomentuj

Dzieki juz zapadła decyzja SLS 10 , tylko gdzie go najtaniej dostane w Polsce czy ktos wie taniej niz na www.artonaudio.pl ?? , za linky i adresy sklepów z góry dzieki

Skomentuj

wez HERTZ ES 250!!!! pare osób mialo i tego i sls; hertz wypadl lepiej

Skomentuj

sls to dobry głośnik ale na moje oko zbyt delikatny :( to raczej materiał na przerośnięte kolumny niz subwoofer) Hertz jak najbardziej solidny kawał woofera.
            tonsila bym sobie odpuścił to niesą głośniki do subbasu. beymy są głośne i ładnie grają ale nie wytrzymują większej mocy ani nie schodzą nisko

Skomentuj

SoundWave... normalnie napisałeś to pięknie!!! Oby wiecej takich forumowiczów! Napisałeś prawde, krótko i dokładnie! :] PERFECT

ps. zapomniałem o HERTZ... wybacz

Skomentuj

dla nie subwoofer do 10 m kw to wogole paranoja jak juz to tylko jakas 20 kazda 25 zapewni ci tyle brzeczacych szklanek drzwi szyb ze nie da sie sluchac pozatym dla ie to wyrzucanie w bloto pieniedzy

Skomentuj

A moze Intertechnik mds 8" ?? Umberto ma takiego moze ci opowiedziec jak gra.... ten glosnik jest naprawde dobry i kosztuje w granicach 200zl zdaje sie.

Skomentuj

W granicach 300,dokładnie 275 zł.A jak gra?Rozkłada na łopatki nie jedną 12 calówke dwa razy droższą.Bardzo kulturalny glośnik.Jak złoże wzmak to będe robil próbe w 20m2.Dostanie 250W tylko musze termistory zamontować na żebro.

Skomentuj

sorka za pomylka w cenie ;] zastanawiales sie umberto jak moze zagrac 15" z tej serii, tylko kosztuje kolo 1000zl

Skomentuj

Pewnie też nie ułomek.Ale mnie zafascynowały parametry ósemki,w końcu nie ma za wiele takich potworków w rozsądnej cenie.Tylko raczej nikt za wiele nie zrozumie patrząc w note,jego trzeba posłuchać w akcji,robi wrażenie.

Skomentuj

Mostkiem tda niestety nie napędzi sie herza, do tego wzmaka jakieś niezbyt wymagajace 8 ohm trzeba. Lub montować również nowy napęd.

Skomentuj

umberto masz zamieszczony projekt gdzees ze swoim subem???
                            poddaj strone, albo przeslij mi jakies foty na maila ziom00@o2.pl

Skomentuj

umberto mowisz ze trzeba posluchac- to tak samo jak z moim JL Audio 10W0 jak bys spojrzal w parametry to bys wolal stx'a a w rzeczywistosci pewnie sie domyslasz jak gra...

Skomentuj

aryan
                                http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=664

Skomentuj

Skomentuj

IT mds 08..
                                    a kto wam go polecał chłopaki.. no kto?
                                    kto was przekonywał, że ta 8' gra jak za 275zł dobrze?
                                    no kto?

kogo tu trzeba byłoby wspomnieć.. ?? he??
                                    ,

Skomentuj

Czaruję...
                                    X