milo ze na ciekawym przetworniku bo juz powoli nudza sie alfredy, tesle i tonsile.
czekam z niecierpliwoscia na caly zestaw oparty na Visatonach - nabrales juz z pewnoscia troszke doswiadczenia wiec jakosc wykonczenia bedzie troche lepsza :)
Dzięki :] ciezko mi bedzie ruszyć z reszta sprzetu z powodu braku kasy...chociaz monitory moze ukaza sie juz w wakacje :)
z pewnoscia bardziej sie do nich przyloze :]
Właśnie sam mam dwa sls 12" w kolumnavh ale koło tygodnia grały jako suby każdy miał wzmak 200w sin. Było ok jak kolega pisze bas miękki sliczny ale nie głośny to wada tego głosnika.
dj_zibi, jakie miales wzmaki do tego? jakies skladane samemu czy gotowe? znasz sie cos na montowaniu wzmacniaczy? tez jestem z wrocka, moze bysmy sie skumali i razem cos zmontowali?
Ja zasilam każdego sls oryginalnym (naprawdę) STK 4050 na każdy daje 82V po wyprostowaniu co daje moż 200W sin(jak nie więcej).
Wiesz ezo 88db to duzo????? Słyszałeś ravemastera który ma 95-97db i tez tak nisko schodzi bo ma całe 15".???????? Lub nawet beyme 12br70(miodzio choc nisko nie zejdzie)
A w sls(Łukasz nie myl z XLS) to wcale takiego niskiego basu nie mam on ma o ile się nie myle fs na poziomie 27hz.
Sam poleciłes mi bude 60l Br i co wzmak mam dobry i wcale nisko nie schodzi a co łukasz powiedziałbyś na dwa sls 12" w budzie 60-80l z korekcja cos takiego jak ty masz tylko że na sls lepiej by grało niż w zwykłym BR?
moj uklad zaprojektowal kolega absolwent studiow elektronicznych (niestety jan ie posiadam takich umiejetnosci) pokrotce przypomina on zasada dziala korektor graf ze skokiem co 5 hz poczynajac od 20 a konczac na 55w sumie jest uzyty jest to tego jaki programowalny scalaczek ale jak mam byc szczery nie mam pojecia
jest tam prosty wyswietlacz diodowy i trzy przyciski dwoma steruje sie + - jedyn wybiera czestotliwosc to tyle a potem odsluchy i dobieranie
mozna takze przelaczyc na korekcje linkwitza tu bas jest abrdziej liniowy ale nie mozna go podpasowac pod swoje preferencje ostatnim polozenime jest liniiowe przejscie sygnalu ten przelacznik zrealizopwany jest na trzech przekaznikach
[ Dodano: 2005-06-29, 17:34 ]
ops stromosc zboczy w koretorze to chyba 12 dB a
Konstrukcja fajna ale czy nie zamala buda 23L na glosik nie lepiej bylo wiecej dac aby osiągnąć niższą f3 bo to i tak closed to nie stracil bys duzo na impulsie, a tak piszesz ze chcialbys 4 dB wiecej to ja mysle daj bude b-r 50L okolo jak to juz kilku na forum robilo i napewno bedzie glosniej jak closed.
Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Jak closed to impuls duzo nie wzrosnie ani wytrzymalosc mocowa nie spadnie, a tak poza tematem wszyscy gadają ze mają malo miejsca w pokoju a nie wieze ze na wysokosc nie mają miejsca bo skrzynka zawsze moze byc wyzsza, bo i tak stoi na podlodze, a co komu przeszkadza ze naprzyklad ma 0,3x0,3x1 dm, jedyna wada to estetyka komus moze przeszkadzac.
Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj