Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Dobór głośnika do wozu - wzmak o mocy 70 lub 140 W - TDA

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeżeli free air to może coś takiego:
    http://img13.echo.cx/img13/8064/ya9368du.jpg

http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...=8&prod_id=520

kosztuje kilka zł wiecej od tych co wymieniacie ale jak widać na zdjeciu bez problemu zmieści się do małego bagażnika :)

Skomentuj

zajaranyy, ales dowalił,he,he!
      A jak gdn?Śledź temat.

Skomentuj

widze propozycje w sam raz do tico :)
        w szczególności ten Hertz :)
        nie chce nic mówić ale mój tico był tańszy :)
        o 300 zł .... :)

Skomentuj

Jeśli jakieś 2 końcówki pracują w mostku to faza jest już odwrócona...

Niezrozumiałeś. W takim razie jak z jednego wzmacniacza podasz sygnał na dwa głośniki i sygnał ten ma mieć fazę odwróconą o 180* tylko na jednym głośniku.

Skomentuj

Zamieszczone przez umberto
            Dajta se spokój z tym free air,lipa totalna.Jestem po zabiegu właśnie z monacorem tyle że mniejszym.Lepiej już zagra LW800 w 20 l i to nawet closed.
            dzięki za info dobrze wiedzieć kiedyś o nim myslałem

Skomentuj

chodziło mi o to że jak się 1 końcówke i mase do 1 głośnika podłączy i analogocznie z 2 końcówką i 2 głośnikiem to tak jakbyśmy "ręcznie" faze odwrócili - przekładając kable...

[ Dodano: 2005-06-30, 00:20 ]
              mam nadzieje że teraz było bardziej jasno :)

Skomentuj

No tak, tylko tak się odwraca oddzielnie zasilane głośniki - aby nie grały w "przeciwfazie"
                Ale z tego co wiem, jeżeli będą połączone razem i zasilane z jednego wzmaka to nawet jeśli podłączysz je odwrotnie ("ręcznie" zmienisz fazę) to nie dokonca jestem pewien czy w takim wypadku ich przesunięcie fazowe będzie równe 180*.

Kiedyś symulowałem STXa z serii GDN- 27 i z tego co pamiętam w 24l nie wychodził, aż tak tragicznie - chociaż nie wiem jak to zaaplikujesz. Jak wiadomo mostek na TDA dosyć dużo ciepła wydziela - a szkoda marnować energię bo to prąd z baterii :\

Skomentuj

Czaruję...
                X