Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzicie o tym panelu ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sądzicie o tym panelu ?

http://www.elmuz.com.pl/strony/start.htm panel 5 rzecz od dołu na stronie

Co o nim sądzicie, czy warto go kupić, ma on byc do SLS 12, jezeli ma on 400W przy 4 ohm to ile bedzie okolo mial przy 8 ohm, i nie gadajcie mi ze mam cos sam zrobic na STK czy cos, no chyba ze znacie jakąs stronke z panelami tanszymi ale zeby mi obsluzyly bez problemu peerless SLS 12.

Opis ze stonki:
    "Moduły wzmacniacza mocy (klasa D) z zasilaczem sieciowym 230V - do budowy kolumn aktywnych.

P-400/4 - o mocy 400W rms przy impedancji głośnika 4ohm

Moduł wyposażony jest w filtr dolnoprzepustowy (100Hz/140Hz-18dB/oct) lub filtr loudness (opcja do wyboru), regulator poziomu wejściowego, wskaźnik przesterowania (PEAK), gniazda sygnałowe wejściowe i wyjściowe (Combo i XLR). Konstrukcja mechaniczna oparta jest na profilu stalowym lakierowanym proszkowo, kolor czarny. Mocowanie: od wewnętrznej strony kolumny głośnikowej za pomocą 4 wkrętów M5. Wymiary: 150x430x90mm, masa: 4,1kg (250W) lub 4,8kg (400W)."

cenna: 915 zł + przesyłka ( i prosze nie mowcie mi ze tak drogo i ze lepiej by bylo samemu zrobic np. PA 300)
    Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

a cena bo nie chce mi sie szukac??

Skomentuj

chyba umberto go kiedys zamowil

Skomentuj

Re: Co sądzicie o tym panelu ?

Zamieszczone przez kondrax
        cenna: 915 zł + przesyłka
        u Igoda taniej masz P300 ....

Skomentuj

no i co z tego jak to jest samorobka a drugie to z gwarancją, to 300 W max a to 400W

Skomentuj

No i co z tego, że samoróbka? Przecież od zawsze wiadomo że DIY w tej samej cenie zawsze jest lepsze od gotowca.

Skomentuj

napewno igod da ci tez gwarancje jak cos sie posypie, a 300W dla sls'a 12" to jest jeszcze z zapasem jest

Skomentuj

Dobra, jak zawsze konkretne pytania a wy o czym innym. Ja pytam co myslicie o tym panelu albo o jakims innym kupnym ze stonki, a nie czy ten igoda jest taki czy siaki, czy samorobki sa lepsze od kupnych czy nie.

a i te 300W jest dla 4 ohm a nie 8, a ja patrzebuje dla 8.

Skomentuj

klasa D nie nadaje się do subwooferów to moja odpowiedź

Skomentuj

Sound Wave, no właśnie też sie z taka opinia spotkałem lecz miałem okazje byc w posiadaniu tego panela i nie zuwazyłem jakichś minusów.Grał wyśmienicie,ładnie kontrolowal głosnik.Nie bardzo rozumię dlaczego ma sie ta klasa nie nadawać do suba.
                    Możesz jakos to przybliżyć?Bo to dość ciekawe.

Skomentuj

chodzi o sposob zasilania końcówek mocy poprostu wzmacniacz ma duzą rezystancje dynamiczną czyli nielubi duzych zmian poziomu sygnału... troche zamotałem ale żeby to dokładnie wyjaśnić trzeba by się zagłębić w zasade działania wzmacniacza w klasie D a jest to jedna z najbardziej skomplikowanych konstrukcyjnie klas....

Skomentuj

Ja znowu słyszałem że w nich jakość jest kosztem sprawności czyli sa dośc mocne przy małych stratach kosztem jakości.Ciort wie jak to jest bo cała estrada sie na tym opiera a i sam nie zauwazyłem aby to miało jakies wady.

Ale namotałem <lol> ale wiadomo o co chodzi. :)

Skomentuj

No a wytłumaczcie mi po co oni dodatkowo dali filtr dolnoprzepustowy jak ta klasa nie nadaje sie do subwooferów a ten filtr 100Hz swiadczy ze mozna ten panel dac do suba. Równie dobrze mogli zrobic na czyms innym a nie klasie D ale wybrali to czym sie sugerowali jak myslicie, tylko mocą??

Skomentuj

estrada to nie home hi-fi tu liczy się sprawność a to że okupiona spadkiem jakości mowi się trodno :)

Skomentuj

Jedno jest pewne,zamiatał az miło.I żebym był przy kasie obecnie to też bym w niego uzbroił swojego suba.A tak to sie męcze z NE 107K :(

Skomentuj

Wiecie co i tak chyba kupie go, bo wy jedno gadacie a firmy co innego robią, np. wzmacniacze hypex, www.akustyk.com.pl poleca do swoich glosników hypexy a te nowe modele to własnie wszystkie klasa D.

Skomentuj

Czaruję...
                                X