Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co sądzicie o takiej zabudowie car audio?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co sądzicie o takiej zabudowie car audio?

Radiotwarzacz

PIONEER DEH P 80MP 4x60W

Głośniki:

-przód 2 drożne
    Rainbow 265 SLX
    Hertz ESK 165

Wzmacniacz:
    Lanzar HTG 414 - 4x75W RMS - 2x300W - 589zł
    Lanzar VIBE 231 - 2x200W RMS - 579zł
    Lanzar VIBE 211 - 2x90 W RMS - 314zł
    Lanzar HTG 224 - 2x150W RMS - 459zł
    Blaupunkt GTA 4-kanałowy

Sub:
    Hertz ES 200 - 249zł
    Hertz ES 250 - 349zł

Czy wygłuszenie drzwi jest konieczne?
    Czy pod głośniki przednie potrzeba wzmacniacza czy Pioneer powinien sobie z nimi poradzić?

esk 165 ma 100w sin a twoje radio mam ok 30w sin czyli zdecydowanie zamalo. Zabudowa ajknajbardziej za wzmacniacz?cos co mam ok 2x80rms + 1x >200 rms przy 4ohm. wygluszanie to maty bitumiczne bez wygluszenia nie bedzie takiego efektu... wzmak gta 4100/5000 lub bodajrze gta 470? powinno byc git :) jesli wszystko bedzie dobrze zaaplikowane pozdrawiam

Skomentuj

ohhhhhhh nic z tego nie rozumien....

Skomentuj

Czyli pod jeden wzmacniacz mogę podłączyć 2 głośniki oraz sub?

Skomentuj

Re: Co sądzicie o takiej zabudowie car audio?

Zamieszczone przez Gilbertos
          Głośniki:

-przód 2 drożne
          Rainbow 265 SLX
          Hertz ESK 165

Czy wygłuszenie drzwi jest konieczne?
          Czy pod głośniki przednie potrzeba wzmacniacza czy Pioneer powinien sobie z nimi poradzić?
          Zdecydowanie Rainbow !! zakladalem taki zestaw do Octavi na przod ...uniwersalna muzyka.
          Przu dobrym radiu zagra naprawde fajnie ...nie na darmo dostalo wyroznienie w tescie autoHifi.

Wygłuszyc drzwi trzeba koniecznie... one zagraja glosno i dobrm basem ale jak zacznie Ci wszystko grzechotac to sie wsciekniesz ...po co rozbierac dwa razy drzwi?
          Maty APP miekkie.Opalarka.

Pioneer sobie poradzi na 100% jednak napewno "wszystko" wycisniesz z nich dopiero pod wzmacaniaczem.

Pozdrawiam
          ps?? jakie to auto ?

Skomentuj

Dzisiaj byłem w firmie specjalizującej się w sprzedaży i zakładaniu Car Audio HI-FI.
            Juz prawie jestem zdecydowany na konkretny sub i wzmacniacz.(polecany przez pracownika tej firmy):
            Sub - Hertz ES250
            Wzmacniacz - Lanzar HGT 414
            Samochód:Ford Puma

Skomentuj

[quote]Dzisiaj byłem w firmie specjalizującej się w sprzedaży i zakładaniu Car Audio HI-FI.[/quo

A ja dziś byłam z musiom w sklepie odzieżowym....specjalizującym się w sprzedaży spodni

Skomentuj

co za debil znowu na to forum sie dostal ma 3 posty i kazdy jeden idiotyczny... won never mind

Skomentuj

może założy ktoś mu bana??

Skomentuj

Co waszym zdaniem będzie lepiej grało na przodzie:
                    Hertz HSK 165 vs Rainbow 265 SLX Deluxe
                    Który piec najlepiej nadaję się pod Hertz ES 250?

Skomentuj

to nie my decydujemy tylko TY, my mozemy podpowiedziec !
                      najlepiej zebysł posłuchał hertza i dsk Ty bedzies słuchał; co do rainbowa i wursta trudno powiedziec , jedni polecaja to drudzy co innego :P

co do suba ja wziałbym es 300; co do wzmaka jesli zalezy Cj na jakosci dziwku to zastanowiłbym sie nad Audisonem;

lanzar te z moze byc;

Skomentuj

zdecydowanie lepiej zagra rainbow, slyszalem kiedys inna serie ale naprawde powala na kolana jakoscia, tylko musisz dobrze wygluszyc drzwi i zrobic pozadne mocowania...

Skomentuj

ja bym jescze zastanowił się nad signatami http://jtp.ldc.pl/JTP/car_audio/ofer...29&prod_id=499 mają dosyć dobrą opinię

Skomentuj

Czaruję...
                          X