Skręciłem subwoofer na Teslach ARN226-05/4. Użyłem do tego celu dwóch sztuk, poniewaz nie posiadam wzmacniacza. Całość wykonałem z MDFu 16mm, wymiary skrzyni: 113x34x25cm. W środku zrobiłem przegrodę aby głośniki pracowały oddzielnie. Na głośnik wypada 48litrów. Całość gra rewelacyjnie, bas powoduje, że wibruje mi tablica rejestracyjna z tyłu (to w ramach testu na moc, sam nie słucham głośno). Pozostało mi skrócić skrzynkę do 113x34x11cm czyli 21 litrów/głośnik i obić ją materiałem. Głośniki popięte są do radia DEH3730 za pomocą kabla 1mm.
P.S. Całość waży ze 20 pare kilo (jak nie lepiej). Nie powinienem użyć MDFu 12, przynajmniej na boczne i tylną ścianę? Zmniejszając litraż do 21 litrów nie popsuję dźwięku?
P.S.2. co mi da wytłumienie kolumny w środku i czym to zrobić (rodzaj, producent, wymiary), czy rura bass refleks cokolwiek pomoże czy tez zaszkodzi? Jeśli pomoże to jaki wymiar zastosować?
P.S.3 czegoś jeszcze nie wiem
?
P.S. Całość waży ze 20 pare kilo (jak nie lepiej). Nie powinienem użyć MDFu 12, przynajmniej na boczne i tylną ścianę? Zmniejszając litraż do 21 litrów nie popsuję dźwięku?
P.S.2. co mi da wytłumienie kolumny w środku i czym to zrobić (rodzaj, producent, wymiary), czy rura bass refleks cokolwiek pomoże czy tez zaszkodzi? Jeśli pomoże to jaki wymiar zastosować?
P.S.3 czegoś jeszcze nie wiem

Skomentuj