Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny podlogowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny podlogowe

witam
    to moja pierwsza konstrukcja i na dodatek jeszcze nie skonczona wiec nie bede sie rozpisywal
    tak wlasciwie to chcialem zadac tylko 1 pytanie. Obliczajac objetosc obudowy wyszlo mi, ze glosnik niskotonowy powinen pracowac w komorze 51 litrow, jednak budujac obudowe zmniejszylem komore do ok 35 litrow (+ 2 rurki b-r 48x100). Czy myslicie ze duzo na tym stracilem?...w sumie to maly glosnik wiec takich niskich czestotliwosci nie wyciaga zeby wrzucic go do tak duzej komory

zwrotnica: podzial 800-4100
    wysokotonowy: GDKW 9120|12F, 120W, 8 ohm
    sredniotonowy: tonsil GDN 16/50/6, 8 ohm
    niskotonowy: tonsil GDN 16/50/6, 8 ohm
    b-r: srednica 48 mm, dlugosc 100 mm
    wymiary zew. wxszxg 116x23x30 cm

w obecnej chwili wyglada to tak:

jestem na etapie calkowitego szpachlowania..pozniej poloze na to lakier samochodowy (czarny)

eee... czy niskotonowy(?) i sredniotonowy(?) to te same glosniki? jesli tak to troszke bez sensu.... jak skonczysz to daj fotke bo teraz zaduzo powiedziec niemozna,no moze ze masz fajny kolor scian aha co do tych 35 l... uwazam ze troche zaduzo ten tonsil to tylko 16 cm....

Skomentuj

zrabales bo ten tonsil to sie wlasnie nadaje jako srednio tonowy a nie jako nisko.I wogole dales za duza objetosc dla niuego wystarzczy mu spokojojnie 16-20 litrow.Jedynym plusem tego glosnika jest wysokie spl,i nie za wysoka cena

Skomentuj

no dobra...wiedzialem ze cos skopalem :) , chociaz zawsze moge wstawic kolejna przegrode
        co do takich samych glosnikow to slyszalem ze jest to rzadko spotykane, ale jednak jest produkowane i mowia na to konstrukcja 2,5 drozna
        a jaki niskotonowy glosnik 16 cm moglibyscie polecic, zeby to jakos naprawic?

Skomentuj

Załatw sobie zwrotke 3 drożną, jako średniotonowe podepnij te dwa tonsile, dokup np. stx 22/120/8sc i walnij go na bok ewentualnie na przód jak sie zmieści i nie zapomnij o przegrodzie między tonsilami a stxem.
          PS ze 16cm wiele basu nie ma i przy tych dwóch tonsilach sie straci, pomyśl nad czymś większym.
          Pozdro.

Skomentuj

dzieki za rady, chyba dokupie te stx-y
            spodziewany efekt koncowy:

Skomentuj

Y tzm stxem to nie bedzie za dobry pomysł bo bedzietrzeba nieźle stłumić GDWK i GDN;/....
              Moze jak masz to jeszcze nie wykończone to sie da coś innego zrobić, bo przerabianie skrzyni to troche problem... no i trzeba poszukac efektywnego głośnika...
              Mi sie to nie widzi.... :P

Skomentuj

jak by byly dluzsze to mozna by bylo stx 300 wsadzic na bo :]

Skomentuj

Na przyszłośc postaraj sie zmniejszyć rozmiar zdjęc. Nie musimy oglądać 3/4 niepotrzebnego zdjęcia z twoim pokojem.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80
                    Na przyszłośc postaraj sie zmniejszyć rozmiar zdjęc. Nie musimy oglądać 3/4 niepotrzebnego zdjęcia z twoim pokojem.
                    te zdjecia nie byly robione z mysla o zamieszczeniu na tym forum...

Skomentuj

Zamieszczone przez przemekb
                      Zamieszczone przez Yoshi_80
                      te zdjecia nie byly robione z mysla o zamieszczeniu na tym forum...
                      to nie można skopiować i w Paincie wyciać??

Skomentuj

skoro to dla was taki problem...

Skomentuj

Zamieszczone przez przemekb
                          skoro to dla was taki problem...
                          stanowi to problem bo jak jest za duży transfer to nam serwr wyłączają. a po co oglądac pokój (bez urazy).

Skomentuj

ale jpegi sa na moim serwerze wiec to nie ma nic do rzeczy :)
                            no ale w tym temacie chodzi o cos innego :) wiec moze GDN 20/80/2 bylby dobrym pomyslem? efektywnosc ma odpowiednia...

Skomentuj

jestem pewien, że GDN 20/80/2 bedzie najlepszym pomysłem jest to w koncu mój ulubiony przetwornik w swojej klasie cenowej najlepszy:)

Skomentuj

pomysl o tych co maja 14" monitor + 800x600 :) ja musze smigac z lewa na prawo non stop zeby czytac,a tostrasznie meczace......

Skomentuj

Czaruję...
                                X