Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowa kolumn głośnikowych

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tu sie zgodze:P
    Tylko ruthi7, do wzmaka 2x25W to najwyzej jakies monitorki...
    O ile dobrze pamietam to GRZESIO mial i chyba jeszcze ma monitorki na stx 14 z starej serii plus bodajze arv i gralo mu to na 30W i byl z nich zadowoloy... z resztya na audiomani sa:)

Skomentuj

Tak szczerze to ja tez bym polecil jakies monitorki, np. takie jak zrobil sound wave czy jak grzesio. sprawdzone konstrukcje, poprawne zwrotnice itd. ALE autor chce kolumny jak na zdjeciach ktore dolaczyl, wiec monitory odpadaja. A z dwojga zlego (27 <--> 22) to juz bedalepsze te 22...

Skomentuj

3dB to nie jest 2 razy głośniej...
        poczytaj więcej...

może zaniast 32 dac 27 300??
        tylko wg mnie lepiej byłoby dać zamiast 3way - 2way + sub...
        nie wiem po co w pokoju rzędu 10m^2 dawać 2x 32cm czy 27cm - tym bardziej jeśli ma być zasilany 25w....
        zrób podłogówli na xw 165 i jakimś niezłym wysokotonowym i suba na 27 300....

[ Dodano: 2005-07-08, 00:12 ]
        widze że za długo pisałem i paru mnie wyprzedziło :)

Skomentuj

a ja proponuje pierw uzbierac pieniadze,bo za ten czas ceny i glosniki zmienia sie kilkukrotnie...

Skomentuj

to jsa moge z czystego serca polecic stx 18/120/6.Brdzo fajny midwoofer jak za taka cene.Basu jest duzooo srednica tez bardzo dobra tylko trzeba go ciac do 3500 hz,bo wyzej nie za fajnie jest.Obudowa 16l br strojnony na 40hz,do tego sub na 27 300 i bedzie zaj....

Skomentuj

Zapomnieliście że ma pokój ok. 4x3,5m? :/ a niektórzy tu sugerują potwory GDN 32, 27...
              jeszcze na wzmaku 2x25W yea

ja polecam po jednej Tesli ARN 226/07/4 na kolumnade i obejdzie się bez suba na TDA7292 stereo...

ja suba sprzedam, także nie krzyczcie :P

Skomentuj

Zamieszczone przez Dj SMS
                Zapomnieliście że ma pokój ok. 4x3,5m? :/ a niektórzy tu sugerują potwory GDN 32, 27...
                jeszcze na wzmaku 2x25W yea

ja polecam po jednej Tesli ARN 226/07/4 na kolumnade i obejdzie się bez suba na TDA7292 stereo...
                Jak pisałem o subie to o czywiście na jakimś "normalnym" wzmaku czyt. mostku tda czy p3a...

27cm to już potwór a 22.6cm to maleństwo??:)

Skomentuj

STX'y to potwory i trzeba to czymś ruszyć, a do Tesli nie potrzeba tyle "siły"...

Skomentuj

chodziło mi raczej o wielkośc obudowy.... :)
                    co do mocy to podejrzewam że i tak nie będzie słuchał na maxa w tym pokoiku ...
                    to wszystko jest po prostu za duże ...

Skomentuj

Czaruję...
                    X