Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik do suba

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik do suba

Witam!
    Jaki głośnik do suba polecacie? Maksymalna cena to 200zł. Priorytetem jest rozmiar obudowy, dlatego odpadają STX-42 i podobne. Aktualnie pod uwagę biorę:

Peerless SLS-8 w obudowie 30l@40Hz - z Holandii wyjdzie poniżej 200zł

Polecacie jakąś konkurencję? Widziałem u Umberto bodajże MDS08 - cena podobna.. rozmiar też.. .jak jakościowo wypadają?
    Z góry dzięki za pomoc

sls to pewna konstrukcja mozesz nawet dac mneiejsza obudowe z 25 l

a jaka max ta obudowa ma byc?

Skomentuj

no im mniej tym lepiej... 30l to spoko jest... 50l za duża jakby powiedzmy zszedł 5Hz kosztem 5l więcej (35l) to też bym to przeżył

Skomentuj

wiesz zasadniczo za te pieniazki duzo nie zaszalejesz bo tak na herza za malo sls hmm dobry wybor jak ci sie uda bierz bez zastanowienia w 25 l strzyni gra nbaprawde super i potrafi nisko zejsc a tu musisz zatroszczyc sie o sztywnosc budy i pozadny piecyk

potem zaczyna sie beyma model 10br60 moze zagrac juz od 40l hz ale on jest raczej muzykalny i stawia na jakosc jak na ilosc i niskosc basu

a moze buda closed i korekcja aktywna? tyle ze tu takze nie poszalejesz z glosnikami ewentualnie nadala by sie tesla arn 312 a i suma pieniazkow jest do zaakceptowania dla tego glosnika

ps wiem ze mi latwo moze powiedziec ale zastanow sie czy nie dozbierac np z 100 zł??

Skomentuj

na alelgro jest arn 312 jak sie niemyle,cena narazie to kilka zł...

Skomentuj

lepiej jednak kupic nowy ;0

Skomentuj

no to zastanow sie nad sls'em i pogadaj jeszcze z umberto o IT MDS 8"

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                na alelgro jest arn 312 jak sie niemyle,cena narazie to kilka zł...
                ciekawe ile będzie kosztował na 10 min przed końcem...
                nawet aldy stare chodzą po 100 zł...

Skomentuj

z Umberto ugadałem... bardzo poleca tego IT... ja ten głośnik pierwszy raz widzę, ale Umberto raczej wie co mówi :)
                  Wisnia co do dozbierania to hmm do czego miałym dozbierać (na razie mam 50zł :)) i czy byłby to OGROMNY skok jakościowy? bo przypominam - priorytetem jest więlkość budy

a do ARN312 przekonany ja nie być:)

Skomentuj

-ja nie mowilem nic o dozbierywaniu ;]

sam bym sie zastanawial szczerze co wybrac sls czy IT ale jakos nie ciagnie mnie do glosnikow 8" hmm nie wiem co ci doradzic... to ma byc sub tak ?? a w jakim pokoju ma to grac ?? podejzewam ze nie wiecej niz 10m kw jak chcesz 8"

Skomentuj

7,5m^2 :) a 8" z konieczności rozmiaru obudowy... a i sory z tym dozbieraniem :) posty mi się walnęły... a co proponujesz z 10"? może być nawet 22" tylko, zeby wszedł w 30-40l :)

Skomentuj

Za ta cene to ciezko bo zazwyczaj tanie glosniki potrzebuja duzej obudowy... Ja osobiscie mam w pokoju 12m kw JL Audio 10W0 sa dwie wersje 4 i 8 ohm ( ja mam 4ohm) glosnik ma 125W RMS czyli jak wezmiesz 8ohm to w sam raz styknie mostek TDA7294... Glosnik fra bardzo miekko i nisko choc nie za glosno ale imprezek chyba nikt nie robi w takim pokoju co nie... U mnie stoi to w ladnej skrzyneczce 21L i swietnie sie sprawuje mozna by powiedziec ze jest nawet zapas basu ;] patrzac na parametry wychodzi gorzej niz kazdy stx ale za to w rzeczywistosci bije wszystkie te glosniki na glowe..... Hmm tylko teraz pozostaje kwestja ceny: ja zaplacilem za swojego 450zl- moze uda ci sie taniej gdzies wyrawac, wiem ze szukasz czegos do 200zl ale mowie ci kiedys tez myslalem ze glosnik to glosnik i nie wazna jest cena ale teraz juz sie przekonalem ze za jakosc trzeba placic wiec zastanow sie czy nie warto poczekac i nie wziasc moze tego JL Audio albo Hertz'a ES250 bo nie warto pakowac duzo swojej pracy i inwencji w obudowe i jej wykonczenie dla marnego glosnika... oczywiscie ze zrobisz sobie suba bedzie gral super ale uslyszysz cos na troche drozszym glosniku i naprawde odechce ci sie twojego suba, wiem to posobie zawsze tak jest

Pozdrawiam

Skomentuj

a Hertz jaką budę potrzebuje? .. ile w hurcie ten JLAudio... SLS 8 taki zły??

Skomentuj

zdaje sie ze umberto ma ES300 w nieco ponad 30L BR a to jest 30cm
                            a nie wiem ile ten JL w hurcie

Skomentuj

miało być w detalu ale co tam... to znaczy ile mogę od dystrybutora (najelpiej polskiego) wytachać? (kto jest dystrybutorem to sobie sprawdze)... a ES300 nie chce - za duży. Taka moc mi nie potrzebna (potrzebowałbym poza tym większego wzmaka).

Powiedz jak wypada ten Twój JLAudio <> SLS8

Skomentuj

poszukaj cos na www.ebay.com moze masz jakies znajomosci albo ktos cos w usa ? popytaj to sciagniesz go za polowe ceny w polsce

Skomentuj

moj JL Audio wypada lepiej w muzyce czego powodem jest closed, slyszalem sls'a w malej BR i mial przewage w kinie nie wiem tak jak by byl mocniejszy chociaz jest mniejszy... nie wiem jak to opisac to trzeba uslyszec

Skomentuj

chyba wiem o co Ci chodzi :) czyli to by była ciekawa alternatywa.... SLS8 <> JL Audio...ale te problemy ze ściągnięciem :( bo z Holandii większych problemów nie będzie (wujek podróżuje tu i ówdziek, poza tym Audioxxx xx.pl i zbiorowe zamówienie) więc dzięki za pomoc.. w Polsce znalazłem go po 450zł także CIUT drogo :) ale ta buda KUSI :)

P.S. http://gae.pl/sklep/index.php/cPath/129_29_91 tu znalazłem pare głośników ciekawych (ale drogich)

P.S2 a ja myślałem, że SLS to jest hi-end a tu takie JLAudio wyjechało

P.S3. symulowałem SLS8 vs SLS10.. i zejście mi wyszło identyczne SLS8 30l@40Hz SLS10 50l@40Hz impuls bardzo podobny hmmmm

Skomentuj

Czaruję...
                                    X