Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

głośnik do pudła 24litry (20cm)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

głośnik do pudła 24litry (20cm)

witam mam w domu skrzynki po starych tonsilach i chcialbym kupic do niech jakies fajne glosniki basowe... skrzynki maja pojemnosc 24dm szescienne a srednica glosnika basowego wynosic 20cm... poradzccie mi jaka firma bedzie najlepsza i czy musze kupowac nowe zwrotnice?? moge na to przeznaczyc 300zł... z gory wielke dzieki!!

to kup oryginalne tonsilowskie glosniki takie jak tam byly pierwotnie a nie bedziesz musial kupowac zwrotnic i z cena sie zamkniesz

Skomentuj

albo arn 226 za 30 zł sztuka, zwrotka www.janbo.pl

Skomentuj

To sa jakies kolumny 3 way czy2?
        Jak masz 300zl to kup tonsile :P

Skomentuj

jak masz 300 zł to lepiej powiekszyc otwor do 25 cm i dac BSW 104II

Skomentuj

dragon,przeczytalbys tez tresc,on ma kolumnya nie suba no chyba ze bsw 104 jest za 150 zł

Skomentuj

aha sorry rzeczywiscie nie doczytalem calego

po pierwsze napisz troche wiecej o tych skrzynkach, czy byly w nich juz jakies glosniki?(stare kosze po tych tonsilach itp) sa na tych skrzyniach moze jakies tabliczki z informacja? no i czy to jest 2 drozne czy 3

Skomentuj

model glosnika to zg30c114 kiedys byla tam 30w tonsile... ja myslalem nad zkupem tonsili
                20/80/2 maja dosc fajne osiagi i sa na moja kieszien... a 25cm srednica zmiescily by sie ale nie wygladalo to by za ciekawie... one sa dwudrozne... i maja specjalne mocowanie na tonsile... hmmm... sorki ze dopiero teraz odpisuje ale bylem na wakacjach... dzieki za wszystkie posty..

Skomentuj

Też miałem te kolumny, 25 cm by pasowało, ale zdecydowanie za mała objętość obudowy do takiego głośnika. Wstawiłem tam GTC 20/40 (odpowiednik naszego GDN 20/60/11).

Skomentuj

Nie wtsawiaj tam czasami tego GDN 20/80/2 bo sie do 2way nei nadaje....
                    Tez mialem te kolumny kiedys no moze troche inne, ale tez 2way. Bez tej koncowki c114 w nazwie modelu:P Byly produkowane chyba jako Tompson czy jakos tak:)
                    Musisz znalezdz głośniczek ktory dosyc wysoko pociagnie jak na 20cm, a 20/80/2 to raczej nie bo to typowy glosnik niskotonowy....

Skomentuj

zrobie tak jak mowicie.. gdn20/60/11 sa polowe tansze i chyba beda sie sprawowac lepiej w tych skrzynkach... chyba ze poskladam wieksze skrzynki tak 36l i zrobie je troj drozne...??

[ Dodano: 2005-07-19, 21:35 ]
                      te nowe skrzynki naturalnie do tonsili gdn20/80/2 nie wim teraz co bedzie lepsze ewentualnie moge dołozyc troche kasy.. chcialbym miec niezle glosniki w domu i nie wim co mam teraz zrobic...no i oczywiscie obejsc sie najtanszym kosztem....

pozdrawiam

[ Dodano: 2005-07-25, 15:15 ]
                      troszkie sie pokrecilem po waszym forum i zauwarzylem ze malo kto wam dziekkuje... ale ja sie wybije... kupilem tonsile gdn20/60/11 i jestem bardzo zadowolono z tego zakupu.. glosniki graj swietnie... wiec dzikuje wam za porade!!!

dzieki tej stronce i forum dowiedzalem sie kilku przydatnych rzeczy...:)

Skomentuj

Czaruję...
                      X