Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

zanieczyszczona szczelina magnetyczna - co robić??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zanieczyszczona szczelina magnetyczna - co robić??

mam problem prosze was o pomoc . w magnesie znalazly sie opilki zelaza ( w wejsciu cewki ) jak mam je z tamtad usunac

igłą

Skomentuj

cos mi sie wydaje z enie,doszedl m idzis stx i jak patrze do srodka to jak wpadly by tam smieci to by potem wpadly na dol tam gdzie cewka...

Skomentuj

Ja usuwalem kiedys opilki z magnesu tasma dwustronna wkladajac ja zwinieta jak cewke w magnes, oipiolki sie przylepiaja do tasmy wmiare dobrze. Powtarzac trzeba az wszystkie usuniemy, zmudne ale dziala. Musi byc dobra tasma z dobrym klejem. Powodzenia

Skomentuj

aha... wez odklej kopolke anty pyłowa i wtedy pokombinujsproboj membrane na bok odchylic tylko do gory nogami zeby jeszcze glebiej niewpadły...

[ Dodano: 10-07-05, 22:40 ]
          ah to przeciez metal,no to spróbuj ta tasma

Skomentuj

Tasior, opiłki sie ładnie poprzyklejają i nie wylecą.

Jeśli mamy dostęp do silnego sprężonego powietrza (ze 12 atm) to powinno duzo pomóc.

Skomentuj

pod opolem w cementowni panowie postanowili zrobic kawal koledze (w ich mniemaniu) i przylozyli facetowi do d.. waz z 6 atmosferami...faceta rozerwalo. Pojeby po zawodowkach

Skomentuj

Co ten temat ma wspólnego z akustyką ? :/

Skomentuj

Tyle ma wspólnego, że takie ciśnienie może zniszczyć głośnik. To jest dobre, ale jeżeli mamy do oczyszczenia goły kosz z magnesem, a nie kompletny głośnik z membraną i cewką. W tym drugim przypadku trzeba zerwać kopułkę i męczyć się igłą. Jak się jedna strona namagnesuje i będzie odpychać opiłki zamiast przyciągać, to próbować drugą stroną. Same na pewno nie wypadną. A taśmą będzie cieżko manewrować, jeżeli jest mała cewka.

Skomentuj

EZO, jak to go rozrewało??? kompletnie??? czy tylko mu 4 litreki pocharatało?? QR.. ale maja pomysły goście....

Skomentuj

Tak go rozerwalo ze sie nie dalo go poskladac

Skomentuj

dzieki wam poszlo tasma

Skomentuj

Czaruję...
                        X