Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tani wysokotonowiec Alphard'a

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tani wysokotonowiec Alphard'a

Witam wszytskich
    Nosze sie z zamiarem kupna glosnika wysokotonowego. Mam ograniczone fundusze, dlatego interesuje mnie oferta Alpharda. Maja tam kilka niedrogich, podobnych do siebie konstrukcji. Czy macie jakis doswiadczenia z tymi kopulkami i czy mozecie cos polecic, bo wszystkie kosztuja podobnie? Ktory z nich sie nada to 3-droznej konstrukcji i pracy od 3500Hz? Nie oczekuje rewelacji za ta cene, ale chcialbym wybrac cos sensownego. Dzieki

Nic sensownego nie wybierzesz za tą cene dozbieraj troche i kup arv'ke

Skomentuj

No wlasnie nie chcialem, zeby mi ktos tak napisal ;-) Ja wiem, ze to jest budzetowka i nie ma co liczyc na rewelacje. Ale jesli te tweetry sa tak beznadziejne, to co polecacie nie odbiegajac zbytnio od tych przedzialow cenowych? Sorry, ale jestm new - co to jest ta arv-ka? Jakies namiary, parametry, cena? dzieki

Skomentuj

www.empire.com.pl

Skomentuj

kopułke ARV-104-04 można kupić już za niecałe 30 zł a wyprzeda piszczałki alpharda o pare klas :)

http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...v-104-04-4.htm

Skomentuj

ja tez sie zastanawiałem kiedys nad alphardem ale dozbierałem i za 53zł kupiłem GDWK 9/120 Tonsila ....... na twoim miejscu jednak bym dozbieral do ARV
            pozdro

Skomentuj

Ja mam TW318, i powiem tylko tyle...marniutko...wiem ze kosztowały 18 zł za sztuke, ale w tej chwili jak widze arv'ki za 29 zł to nawet bym sie nie zawachal...

Skomentuj

Mi sie podoba ten w miare równa charakterystyka, 90 db czyli nie trzeba tłumic za mocno, ekranowanie magnetyczne.

http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...v-104-63-8.htm

Ale jeżeli liczysz karzdą złotówke to polecam:

http://www.empire.com.pl/TVM-ACOUSTI...v-104-04-8.htm

Mam obydwa. Grają nie najgorzej.

Skomentuj

No to już zależy od ciebie, są wersje z obudową wypukłą i wklęsłą (ARV 104-03/.. i ARV 104-03/..) ,zależy również czy potzrbujesz wersji 8 czy 4 ohmowej. Są wersje ekranowane, z mniejszą efektywnością, ale jeżeli chcesz to np do centralnego to by pasowało. Wszystko zależy od czego to ma byc.

Skomentuj

Dzieki za sugestie, moze mi podpowie ktos ze Slaska gdzie moge dostac produkty tej firmy?

Skomentuj

danielosiem, zamawiaj w www.empire.com.pl taniej nie dostaniesz !

Skomentuj

Sluchaj Daniel,-a bo prawde prawi, swego czasu to jeszcze w Czewie na Armi Krajowej były, ale teraz juz nie ma. Więc chyba nigdzie taniej nie kupisz.

Skomentuj

kup juz nawet cos stxa chodz nie bedzie duzo lepiej a tak na powaznie kup nawet najgorszego tonsila ale tonsila

Skomentuj

Jesli STX, to co myslicie o takim: http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=2&vSubPage=10 ??? Wyglada obiecujaco, ale czy przewyzsza ARVke 104-64/8?

Skomentuj

chyba nikt niebral tego stxa wiec neiwiadomo,

Skomentuj

arvka po 29 zł na empire.com.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez danielosiem
                                  czy przewyzsza ARVke 104-64/8?
                                  Tasior czytaj uważenie. Pytanie było o 104-64 która kosztuje 34,95 :)

Skomentuj

a sorki w takim razie,niewiedzialem ze bierzesz ekranowana(wyzej cos wpominaliscie ale myslalem ze to tylko 'gdyby')aha i wez sobie ta z wypukla obudowa,ja mam wklesla i zaluje ze niewzialem wypuklej,ladniejsza :)

Skomentuj

Poszukaj na Allegro używanych GDWK9/80/x lub GDWK9/40/x.
                                      To są głośniki w podobnej cenie do chińszczyzny a jakość wysokich tonów napewno nie gorsza od Tesli. Mają zalete - jak je spalisz za 9,-zł mażna kupić zestaw naprawczy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                                        a sorki w takim razie,niewiedzialem ze bierzesz ekranowana(wyzej cos wpominaliscie ale myslalem ze to tylko 'gdyby')aha i wez sobie ta z wypukla obudowa,ja mam wklesla i zaluje ze niewzialem wypuklej,ladniejsza :)
                                        Czyli te "nizsze" modele to jest to samo tylko bez ekranowania? Bo ja nie potrzebuje ekranu na glosniku, bo w zaden sposob nie wplywaja na monitor - stoja daleko od niego. W takim razie wezme tansze, bez ekranu.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X