Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer STX C-2

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer STX C-2

Zastanawiałem sie nad subem STXa. Ktos może słyszał jak to gra? Mam nieduże dośwadczenie w DIY bo zrobiłem ze 4 konstrókcje, które może jakoś tam nawet grały ale jeżeli chodzi o wykończenie to ja sie do tego nie nadaje. O elektronnice już nie wspomne.
    Może jeszcze ktoś wie jaka jest objętość wewnętrzna tego suba bo z zewnątrz ma 45 litów. Jakie to ma strojenie? - Może ktoś wie. Chciał sobie zasymulowac w tej obudowie STX GDN 27-300SS bo chyba by mi takiego zrobili na zamówienie. Ogólnie mam jakieś 400zł na suba może ktoś ma lepsze propozyjce??

zobiles 4 konstrukcje hmm to juz jest pozadny dorobek z takim stazem nie powinines nawet spojzec na tego subika

Skomentuj

Witam Wszystkich (1 wpis)

mam takie pytanie:
      czy na suba zamkniętego nadaje się płyta na blat kuchenny. (30mm)????
      Wiem, że ma być sztywno.
      Czyto ma sens?

z pozdrowieniami:
      rafalfala

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/search.php Tutaj jest o tym :)

P.s
        troche nietrafiłes w temat

Skomentuj

zobiles 4 konstrukcje hmm to juz jest pozadny dorobek z takim stazem nie powinines nawet spojzec na tego subika
          To były takie mierne konsrukcje na alfredah. W dodatku wszytkie pasywne i z wyglądu nie zaciekawe. Liczyć i symulowac umiem. Zrobić obudowe też ale z wykonczeniem lub elektronika juz nie daje rady. A może ktoś by sie podjoł zrobienia czegoś w miare dobrego do 400zł :)

Skomentuj

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=57753146 + elektronika (sam, lub u kogoś...) i mieścisz się w 400zł :)

Skomentuj

Esho,za 400 zł mozna zlozyc o wiele ciekawszego subika,wzmacniacz to np p3a,okolo 120 zł bez obudowy,obudowe mozna z blchy zrobic lub po jakims starym graju uzyc,zostaje 280 zł,za 200 zł mozna kupic juz w miare dobry glosnik(niemowie tu o stx alfredach itp)a za 80 zł mysle ze wykonczenie + budka jest,deski to ok 17 zł(ja tyle wydam na sub i monitorki ale zalozmy ze to bedzie z grubych plyt duzo wzmocnien itp) wiec zostaje ok 60 zł,fornir to ok 10 zł(m^2 w stolarniach ew sklepach) 50zł zostaje za to mozna kupic lakier pedzle papier scierny terminal kabel klej...

Oczywiscie ceny w rzeczywistosci moga sie roznic od podanych wyzej :>

Skomentuj

Czy ja napsiałęm, zę do będzie równo 400? Może być 200, 300, i nadal MIEŚCI się w 400

:roll:

Skomentuj

no tak ale gd6bym ja mial 400 zł to napewno bym zrobil suba za + - 400 zł bo starczylby mi na przyszlosc,mozna by i jakas mniejsza imprezke zrobic,czy cos takiego...

Skomentuj

esh0,
                    Ciut za mały. Myślałem o czymś co uzupełni moje ESS 200 a tam siedzą 2 arny 226.
                    Chodzi mi o nikie zejście i suba do filmów. Pokoik mam o powierzchni 22m2 wiec 20cm troche była by zamała. Kolumny w muzyce spisuja sie idealnie ale brakuje mi nieksiego zejscia i trzęsienia przy filmach. Nie intersuje mnie zaden kick bas czy coś w tym stylu.

Skomentuj

A tak swoją drogą, mówisz coś lepszego...

Wzmacniacz 50zł (np. TDA7294 z allegro + wysyłka)
                      Radiator 30zł
                      Filtr 40zł
                      Zasilanie do filtra 15zł
                      Zasilanie do wzmaka 75zł (trafo 50zł, kondy 20zł, mostek 5zł)
                      Obudowa do wzmacniacza 30zł (nawet jak masz blachę z odzysku, no to trzeba ją pewnie pomalować chociaż, do tego gniazda itp) albo 20zł w przypadku "panela"
                      Jeszcze jakieś dodatki, typu kable, bezpieczniki, złączki itd 10zł

Czyli za elektronikę we wmiarę dobrym wykonaniu wychodzi około 250zł.

Na głośnik i obudowę zostaje 150zł.

Masz coś jeszcze ciekawego do powiedzenia? Pewnie powiesz - no ale da się taniej...tak, ale jak wyżej kolega napisał, z większością rzeczy ma problemy.

Pozatym, jak wyda te 400zł, to i tak za takeigo suba w sklepie musiałby zapłacić ponad 1000zł

Skomentuj

...tak, ale jak wyżej kolega napisał, z większością rzeczy ma problemy.
                        Zastanawiam sie własnie nad gotowym panelem ze wzmaiem i filtrem.
                        Co do tego STXA to nikt ni esłyszał go na zywo??

Skomentuj

Esho,p3a to 30 zł! i mozna je kupic u pewnej osoby nawet ! wygórowywujesz(czy jak sie to pisze)te ceny maksymalnie!radiator,30 zł? ja u Siebie w sklepie mam po 15 zł,duzo innych rzeczy jest w nizszej cenie...
                          a tego stxa slyszal... esho bo to jego jest....

Skomentuj

a tego stxa slyszal... esho bo to jego jest....
                            Chodziło mi o tego z tematu czyli gotowego STXa C2

Skomentuj

tego suba chyba nikt niekupil ale samemu zlozyl takze dzisiaj ja takiego zaczne skłądac(za jakeis 20 minut ide na autobus) na tym stxie ma maxi ,słyszał/miał jak sie niemyle viper i chyba mkul/michał

Skomentuj

Radiator za 15zł? jakie to ma wymairy? 7x3x3 ? Ja mówię o porządnym, a nie jakiejś popierdółce.

Czytaj uważnie łaskawco, napisałęm TDA7294.

A co do moich ewentualnych cen...praca kosztuje, ktoś chce to kupuje. Nikt Ci nie każe.
                                Pozatym, nie 50, a 45. Tyle samo co TDA. Uważasz że to droga cena?

Skomentuj

chyba zaczne pobierac % od tej pracy hehe :)

Skomentuj

esh0, za 10,50 kupowałem radiator o wymiaraach (długość x szer. x wys.) 165x35x95 [mm] siedzi na nim mostek tda7294

Skomentuj

yeti, powiedz tylko skąd, a z chęcią sobie kilka takich kupię.

Szaflik, dhhh :P proponowałem :P

Skomentuj

ehehehe :P o i masz :) chyba zapomnialem jak tak to ok :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X