Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

spalony sub czy nie? pomozcie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

spalony sub czy nie? pomozcie

dzisiaj podlaczylem nowy glosnik hertza es 250 do zmachola o mocy RMS ok 200W Boschmann i chodzil 30 min. Przez cale 30 min glosnik gral czysto i nie harczal. Wydobywal sie z niego czysty i gleboki bas. Czy jest mozliwe zeby spalic glosnik?? Z glosnika nie wydobywa sie zaden zapach ktory wsakzywal by na spalenie. Wzamcniacz jest napewno sprawny poniewaz gral pod nim Alphard 300W i nie spalil sie. Jak terazs podlacze glosnik pod zmachol to wzmacniacz sie wylancza jesli ureguluje sile glosu na polowe. Poza tym to jest slyszalny cichy dziwiek. MOze jakies zwarcie?? Przy membranie gdzie dochodza druciki i ktore zawsze sa przyklejony czy zalane czyms, zauwazylem ze te wlasnie druciki sa odklejone. Czy taki glosnik podlega gwarancji?? Wiem ze musielibyscie to zobaczyc na wlasne oczy jak to wyglada, ale wizualnie nic nie widac oprocz tych odklejonych od memmbrany drucikow. Prosze o opinie na ten temat.

[ Dodano: 2005-07-17, 20:44 ]
    ja juz sam nie wiem. teraz go podalczylem i dziala. o co tu wogole chodzi??

Sprawdz dokladnie te "druciki" przy membranie. Moga gdzies zwarcic , raz nie i taki efekt. Jak masz mozliwosc to reklamuj. Przynajmniej ja bym tak zrobil.

Skomentuj

a może włączyło się zabezpieczenie wzmacniacza :P tylko to przychodzi mi do głowy

Skomentuj

Zmierz, czy cewka nie jest spalona czy ma te 4R ( czy tam ile, ale jak do auta to raczej 4

Skomentuj

dziwej sie

drogi risto być może jest to zwarcie na "kabelkach" przy membranie. hmm zaizoluj je albo oddaj do reklamacji.

Skomentuj

Re: dziwej sie

Zamieszczone przez vajper
            drogi risto być może jest to zwarcie na "kabelkach" przy membranie. hmm zaizoluj je albo oddaj do reklamacji.
            Vajper na pierwszy post zacytowal to co ja napisalem :P heh...

Skomentuj

nie rozumiem w czym problem pod wzmacniacz podlacz inny glosnik a herza pod inny wzmacniacz

gloisnik niskotonowy spalic jest bardzo trudno watpie bys tego dokonal a zwlaszcza boszmanem

Skomentuj

LUKASZ, zgadzam sie z toba. sprawdz czy hertz na innym wzmaku zachowuje sie tak samo jesli tak to reklamuj

Skomentuj

oczywisice przyczyna bylo zwarcie dwoch drucikow dochodzacych przy membranie! A powiem wam ze ten boschmann lepiej gra niz magnat rock 400. A ten moj ma 240RMS natomiwst magnat 200RMS. Ale czy to mozliwe zeby rostopilo sie to tworzywo ktorym zalane sa te dwa druciki?? Czy moze temperatura na druciach byla ogromna?? Moze cos wiecie o tym??

Skomentuj

A może jak się zetknęły to się zrobiło gorąco??

Skomentuj

jak sie zetkneły moglo zrobic sie goraco zobacz czy gonik wogole gra i czy cewka ma rezystance podawana przez producenta

Skomentuj

glosnik gra tak jak gral. Rezystancji nie mierzylem bo nie czuje takiej potrzeby poniewaz gra. natomoiast nie moglo sie stopic ze zwrcia. Juz wyjasniem czemu. Jesli druciki byly przyklejone ich dlugosc nie byla taka duza zeby mogly sie zetknac, a po drugie moj zmachol przy zwarciu na koncowkach mocy ma zabezpiecznie i automatycznie sie wylancza. Wiec nie moge powiedziec na BOSCHMANNA zlego slowa. A szkoda ze wiele osob ma o nim taka niska ocene. Kazdy sprzet moze sie zepsuc czy cos tam. Porprowtu zalezy kto na jaki sprzet trafi.

Skomentuj

masz racje ale w przypadku np piecykow JLa kazdy wzmaczyk racuje przez 10 h pod obciazeniem kolo 2 ohm z pelna moca watpie czy boshman takie testy robi pozatym skoro glosnik gra to o co jest ten post?

kabelki mozesz od siebei odizolowac kawalkiem gabki umocowac by sie nie ruszalu w membranie silikonem i po sprawie nie wiem o co ci dalej chodzi?

Skomentuj

Czaruję...
                          X