Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piec basowy

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Piec basowy

Potrzebuje glosnik super budzetowy do pieca basowego. Napedzac go bedzie mostek na 7294 poprzedzony preampem gitarowym z kitu nowego elektronika. Brak przesterow.
    Narazie moj wybor to stx 30-200-8 AE. Za taka cena nie widze konkurencji dla niego. Z mojej strony prosba o zweryfikowanie tego glosniczka w tej konfiguracji.
    Aha - ewentualny inny glosnik nie moze byc drozszy niz 150 pln. Mozliwa tez wpakowanie do obudowy 2 czy 4 glosniczkow ale nie wiem czy jest sens kombinowac za taka mala kase. Niestety nie ma mozliwosci dozbierania. Sprzet potrzebny na wczoraj.
    Liczena Wasza pomoc , ja niestety nie mam zbytnio oswiadczenia z tego typu sprzetem.

Piecyk robie na zamowienie sasiada. Ma on grac na probach zespolu w jakis garazu i ewentualnie w nie duzych salach na minikoncertach.

Cuz moja wiedza jest raczej mizerna...ale ja montowalem sobie "paczke" pod bas w obudowie b-r na glosniku Eminence Delta 15" 300 W 8 ohm zaplacilem za niego 350 PlN i jestem zadowolony z efektu. Oczywiscie 10" mniejszy glosnik bedzie taniszy:) a moim zdaniem wystarczy gralem na piecu wyposazonym w takowy tez Eminence, zreszta czesto w markowych "paczkach" i wzmacniaczach sa one stosowane a i znowu nietakie drogie...
    Widzialem tez oferte glosnikow firmy Jansen za calkiem przystepna cene a z tego co sie orjentuje to glosniki tej firmy(miedzy innymi) w swoich piecach umieszcza firma MESA...a jest to znakomita rekomendacja.
    Co do szegulow tech nicznych nie pomoge bo jak juz pisalem zielony jestem:)

Skomentuj

Czaruję...
    X