Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

BOSCHMANN AZX-W12 NUKE SPL PRO 30CM DEMO-CAR

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

BOSCHMANN AZX-W12 NUKE SPL PRO 30CM DEMO-CAR

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58030722 co uwazacie na temat tego glosnika.programie WinISD wyliczyl mi obudowe zmknieta o obketosci 107L. -3Db wyszlo 36Hz -6DB 27,5hz.mozliwe aby glosnik za ta cene mial az 550W RMS.chodzi mi o bardzo niski bas.majac wzmacniacz 220rms przy 4ohm na mostku taki glosnik wogole bedzie jakos gral.

Chyba kierowałeś sie wyglądem głośnika co?
    Majac wzmak 220W RMS ja bym juz poczekał i dozbierał do ES 250:P

Skomentuj

chodzi o hertza es 250?

Skomentuj

jop :)

Skomentuj

Moc jest parametrem którego w ogóle nie bierze się pod uwagę. Chociaż efektywność 85 dB sugeruje, że albo głośnik ma bardzo niskie zejście, albo jest strasznie kaszaniasty. Parametry są jedną wielką niewiadomą. Nie wiadomo nawet czy to dla jednej cewki czy dla obu, szeregowo czy równolegle?

Skomentuj

a czy sa w ofercie boschmana glosniki w miare godne zainteresowania lub chociaz który model jest najlepszy

Skomentuj

Boschmann ALX 122SP podobno nie taki zły całkiem...
              http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=4321

Skomentuj

a co lepiej 2 Boschmanny ALX 122SP czy jeden hertz es250 (podobna cena) chodzi mi oczywiscie o jak najnizsze basy

Skomentuj

kaczyvr6, ankiete robisz?Bo już na audiomani wałkują ten temat.A wogóle to buszmena to bym nie tknął.I basta.

Skomentuj

JA bym brał Hertza.... to juz jest inna klasa głośnika :)

Skomentuj

No nie, nie porownujmy dwoch glosnikow 12calowych do jednego 10calowego. Te buszmeny zabily by tego Hertza.
                      Nie wiem dlaczego priorytetem jest niskie zejscie bo to akurat zalezy od wielkosci obudowy. Problem tylko taki ze w duzej obudowie bedziesz mial niskie zejscie ale mulowaty bas. Fizycznie nie da sie zrobic nisko i dobrze.

Skomentuj

co rozumiesz przez pojecie zabiły by ? jakosc? bo zdeczka nie rozumiem :( chyba że chodzi o natężenie dzwięku

Skomentuj

oczywiscie ze chodzi o natezenie. Ucho ludzkie jest takie glupie ze to lepiej brzmi co glosniej gra. Pozatym cos za cos albo masz lomot w domu albo nie wiele slychac ale ladnie slychac. Co do jakosci to sa rozne preferencje brzmienia no i rozne warunki panujace w pomieszczeniu. Jak nie posluchasz kilku roznych glosnikow to sie nie dowiesz ktory najlepiej gra. Nie raz ludzie wybieraja w sklepie ladnie grajace kolumny a w domu okazuje sie ze gra to zupelnie inaczej. Czym masz wieksze wymaganie tym dluzej szukasz.

Skomentuj

ja tez niedawno sie zastanawialem nad subem do samochodu. Mialem kilka opci kupna i zdecydowalem sie na hertza es 250. Jakie efekty??Efekty sa wrecz nieludzkie. Do tego podpialem zmachol bochmanna o mocy 240 W RMS(to prawdziwa moc bo porownywalem z magnatem 200RMS) i gralo niziutko i bez zadnych tamn niepotrzebnych i nieporzyjemnych dal ucha dzwiekow. Skrzynie zrobilem o pojemnosci ok 40 litrow. Po godzinnej jezdzie zaczela mnie bolec glowa z niskich tonow! Polecam ten glosnik! Nie patrzcie ludzie na glosniki ktoer kosztuja zalozmy 200zl a moc maja dwa razy wieksza niz glosnik za 300zl. Ja sie oprzekonalem i wiem ze lepiej trche wiecej kasy wylozyc!!

Skomentuj

Czaruję...
                            X