Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

co o tym myslicie ?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

co o tym myslicie ?

Musze sobie zmniejszyc pojemnosc i jest tylko tylko taka mozliwosc..... Tak jak na obrazku : Rura Br przechodzi przez komore wypelniona piaskiem, Jej wewnetrznu koniec ma byc zalany dokladnie klejem , lub jakims silikonem. Wydaje mi sie ze to usztywni tez BR i beidze korzystnie wplywac na jego sztywnosc. A co wy nato ? Macie jakies przeciwwskazania do tego ???
    Załączone pliki

wydaje mi sie ze to jest dosc dziwne rozwiązanie!ile chcesz piasku wsypac?napewno wplynie to na ciezar kolumny nie lepiej bylo by zrobic na wymiar jakies klocki ?albo poprzyklejać kawałki płyt wiórowych na scianki? o ile chcesz zmniejszyć obudowe?

Skomentuj

michone, tak chce piasku nasypac, i chce zeby byla ciezsa a co za tym idize ??? jest bardziej stabilniejsza... Dlaczego kolumny od kin domowych sa male a takie ciezkie ??

Skomentuj

nierozumiem co Ci da ze kolumna bedzie cięższa to że chcesz zmniejszyć obudowe to mozna rozkminic na kilka sposobów, podaj wymiary kolumny dlaczego nie jest stabilna?

Skomentuj

michone, oki niewazne bedize bez piasku,,, Ale pytanie brzmi czy Br tak moze byc zainstalowany a nie chodzi mi o to czy piasek jest potrzebny czy nie....

Skomentuj

Moze tak byc i nie wplynie to negatywnie na dzwiek (oczywiscie zakladajac, ze objetos kolumny i strojenie bedzie OK). Piasek tez moze byc, kolumna bedzie miala nizej srodek ciezkosci a na dodatek bedzie ciezsza -> stabilnijesza co tez jest wazne.

Skomentuj

michone, widzisz tak sie rzucales a hoosar, ci pojasnil :P

Skomentuj

ale o co Ci chodzi?ja sie nie rzucam! ja uważam ze nie ma sensu sypać piasku do kulumny w celu zmniejszenia jej objetości! jednak gdy kolumna jest taka ze sie dmuchnie a ona sie przewraca to wtedy mozna cos pomyslec... jednak ja zostaje przy swoim zdaniu!

Skomentuj

a ja popieram opcje wsypywania piasku,chcemy zmniejsyzc objetosc,zmniejszy sie ale zyskamy na tym stabilnosc,wiec 2 w 1 :)

Skomentuj

michone, oki moj blad nie rzucasz sie , sorka zwracam honor, Walnalem sie w wypowiedzi.... :) A wiec tak chce zmiejszyc pojemnosc kolumny przez danie przegrody na dole :) A co za tym idzie ?? To ze zostanie tamniewykorzystana przestrzen :) A czytalem gdizes kiedys ze specjalnie sie wkladalo piasek ktory byl we woreczkach do srodka kolumn zeby byly stabilniejsze i ciezsze :) Wiec sobie pomyslalem ze Jest miejsce to co zaszkodzi wsypac ?

Skomentuj

piasek pierw do piekarnika :)

Skomentuj

Tasior, wiem wiem zeby byl suchy jak pieprz,, bo inaczej zaczie gnic mi obudowa od srodka :) ale tak czy tak wewale go do worka jakiegos :)

Skomentuj

Ja polecam jeszcze czymś zaimpregnować kolumnę od środka. Jakiś Drewnochron or sth.

Skomentuj

esh0, Myslalem nad pomalowaniem lakierem samochodowym pedzlem z 3 warstwy , ale nie wiem czy to dobry pomysl ......

Skomentuj

Tu raczej potrzeba typowy impregnat do drewna, który zabezpieczy przed wilgocią.

Niby lakier utworzy powłokę, której nic nie przejdzie, ale to chyba nie tędy droga...

Skomentuj

a ta ksobie mysle... czy to niezmieni strojenia? bo jesli nie to wyglada tak jakbym poprostu dorzucil klocek z rura do mojej obudowy....(i dolozyl do moejgo terazniejszego br)

Skomentuj

Czaruję...
                                X